Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

 1.  

  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΩΝ: Ο ΚΟΥΙΚ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ... 

  ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ. ΡΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1

  kouik-eleftheroudaki1
  Τους τσάκισε η κρίση και τα κάπιταλ κοντρόλ
  «Ένα τέλος και ταυτόχρονα μια νέα αρχή» γράφουν Σοφίκα και Μαρίνα Ελευθερουδάκη στο facebook εκπροσωπώντας την οικογένεια Ελευθερουδάκη η οποία με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε το κλείσιμο στις 30 Σεπτεμβρίου, μετά από 100 χρόνια και του τελευταίου υποκαταστήματος του γνωστού εκδοτικού οίκου.

  Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Έπειτα από λειτουργία πάνω από 100 χρόνια στο χώρο του βιβλίου και 21 χρόνια στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, κλείνουμε το βιβλιοπωλείο μας και σκεφτόμαστε «έξω από το κουτί», συμμετέχουμε στον διεθνή προβληματισμό με θέμα το βιβλίο και προετοιμαζόμαστε για το επόμενό μας «βιβλιοπωλείο», αλλά αρνούμαστε να το κάνουμε, όσο δεν υπάρχει θετικό και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας».
  Αναλυτικά όλη η ανάρτησή τους:
  «Βιβλιοπωλείo Eλευθερουδάκη “έξω απ’ το κουτί”. Το περιτύλιγμα αλλάζει – το προϊόν παραμένει
  Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα σημάνει για το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη ένα τέλος και ταυτόχρονα μία (νέα) αρχή.
  Μετά από λειτουργία πάνω από 100 χρόνια στο χώρο του βιβλίου και 21 χρόνια στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, κλείνουμε το βιβλιοπωλείο μας και σκεφτόμαστε “έξω από το κουτί”, συμμετέχουμε στο διεθνή προβληματισμό με θέμα το βιβλίο και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο μας “βιβλιοπωλείο”, αλλά αρνούμαστε να το κάνουμε, όσο δεν υπάρχει θετικό και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας.
  Γιατί το κάνουμε; Ας πάμε λίγο πίσω.
  Αρχικά, υπήρχε ο βωβός κινηματογράφος. Ακολούθησαν οι πρώτες ομιλούσες ταινίες και ελάχιστοι πίστεψαν στο μέλλον τους. Τελικά όμως, επέζησαν. ‘Επειτα, ανακαλύψαμε το βίντεο και αρχίσαμε να νοικιάζουμε ταινίες για να τις βλέπουμε ξαπλωμένοι στον καναπέ. Πολλοί προείδαν το τέλος των κινηματογράφων. Όμως οι κινηματογράφοι άλλαξαν – και επέζησαν. Το περιτύλιγμα άλλαξε, όχι όμως το προϊόν μέσα σ’αυτό.
  Πολλοί από μας μεγαλώσαμε με τα 45άρια και τα 33 LP μουσικής. Ακολούθησαν οι κασέτες, ακόμη και οι ειδικές κασέτες αυτοκινήτου. Τα Walkmans των 80’ς έδωσαν τη σειρά τους στα ipods και αυτά έγιναν με τη σειρά τους κάτι άλλο. Το περιτύλιγμα άλλαξε, το προϊόν παρέμεινε.
  Στο χώρο του βιβλίου, για πολλά χρόνια δε φαινόταν να αλλάζει τίποτα. Ώσπου έγινε η επανάσταση με το πρώτο μεγάλο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά βιβλία. Ο κόσμος έλεγε ότι ήρθε το τέλος του χάρτινου βιβλίου. Στο μεταξύ, οι βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο μοιάζουν όλο και περισσότερο με βιβλιοπωλεία. Ένας κόσμος άνω κάτω…
  Τελικά, πώς θα είναι οι νέοι χώροι που θα φιλοξενούν βιβλία; Θα είναι βιβλιοπωλεία; Βιβλιοθήκες; Βιβλιοθηκοπωλεία; Εκδοτικοί χώροι; Κάτι άλλο;
  Θα το ανακαλύψουμε μαζί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».
  Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο ιστότοπος του Ελευθερουδάκη, books.gr, συνεχίζει να λειτουργεί, ενώ θα γίνει bazaar βιβλίου 15-26 Σεπτεμβρίου.
  Για την ιστορία, ο υπουργός Τέρενς Κουίκ και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί ευθύνονται για ένα ακόμα λουκέτο της αγοράς. Με μία λεπτομέρεια: Μία από τις δύο ιδιοκτήτριες, είναι η πρώην γυναίκα του. Αυτά και εις άλλα με υγεία κύριε Κουίκ. Αλλα πού τσίπα και ντροπή. Έχουν ντροπή οι πολιτικές συμμορίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου