Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ...ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ... ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΚΟΣ!


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ:

ΣΟΚ!ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ…. ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ! 

11 ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ… ΣΟΚ! ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΟΛΟΙ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΔΕΙΧΝΕ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ MAKELEIO.GR


Άξιζε να δει κάποιος την συνέντευξη του πολιτικού αρλούμπα Τσίπρα για να δει το ξεβράκωμα που έφαγε από την δημοσιογράφο του Ευαγγελία Τσικρίκα

Έχει καταβροχθίσει 8 ποτήρια με νερό…..
Ένας ψυχίατρος παρακαλώ να μας πει τι συμβαίνει…
11 NERO TSIPRAS
Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παραχώρησε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές αλλά από σταθερότητα, εκτίμησε ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία οριστική λύση στην κρίση χρέους» και σημείωσε ότι «οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται ποτέ εκ των προτέρων».
Η ατμόσφαιρα στο «Βελλίδειο» ηλεκτρίστηκε όταν δημοσιογράφοι έθεσαν το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και της απώλειας των θέσεων εργασίας.
Με αφορμή το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές, έχει ανάγκη σταθερότητα».
Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει πλήρως -πρόσθεσε ο πρωθυπουργός- και αποτελεί όαση σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. «Όποιος ζητά εκλογές πρέπει να εξηγήσει τι θα κερδίσουν οι πολίτες από μία τέτοια επιλογή» συμπλήρωσε.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το χρέος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πάμε στη διαπραγμάτευση έχοντας στόχους, σχέδιο και -πιστεύουμε- συμμάχους στην Ευρώπη και θα κερδίσουμε περισσότερα».
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η ανάπτυξη της οικονομίας θα έρθει ούτως ή άλλως, θα έχει ‘rebound’ το 2017» αλλά το ζήτημα είναι αν θα είναι διαρκής». «Θα θέλαμε σε αυτήν τη μάχη να έχουμε σύμμαχο την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς την έχουμε απέναντι» δήλωσε.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία οριστική λύση στην κρίση χρέους» και επανέλαβε, χαριτολογώντας, ότι θα φορέσει γραβάτα όταν έχουμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός, όπως η οριστική λύση της κρίσης χρέους, ή το Κυπριακό.
Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση της Γερμανίας, λέγοντας ότι οι πολίτες δικαιούνται μίας δίκαιης ρύθμισης του χρέους, δεν μπορούν να περιμένουν, και «η λύση δεν μπορεί να είναι συνάντηση εκλογικών αναμετρήσεων σε άλλες χώρες».
«Το ζήτημα του χρέους, που θα καθορίσει την επιτυχία του προγράμματος, δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης Ελλάδας-Γερμανίας» τόνισε.
«Εμείς τηρούμε από την πλευρά μας τη συμφωνία, αλλά πρέπει να τηρηθεί και από την πλευρά των εταίρων μας. Αυτό θα πούμε στη Γερμανία» είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι η χώρα, κλείνοντας την πρώτη αξιολόγηση, που είναι το 70% του προγράμματος, θα έπρεπε να είχε δρέψει ήδη καρπούς, δηλαδή την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, πέρα από το waiver, αλλά αυτό δεν έχει γίνει «λόγω της αντιπαράθεσης Γερμανίας – ΔΝΤ».
«Δεν πρέπει οι εξελίξεις σε μία χώρα να είναι τροχοπέδη για μία εξέλιξη που θα είναι ωφέλιμη σε όλη την Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά τα σενάρια ανασχηματισμού, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι υπάρχει μπροστά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι θα δούμε στη συνέχεια τα θέματα βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά.
«Οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται ποτέ εκ των προτέρων» είπε ο πρωθυπουργός και, σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας ότι θα ήθελε να παραμείνει στο πόστο του, είπε χαριτολογώντας: «Αν δείτε τον κ. Παππά, να του πείτε ότι δεν θα αποφασίσει αυτός αν θα αλλάξει υπουργείο».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής σταθερότητας» και «η κυβέρνηση αυτή άντεξε στα πολύ δύσκολα», ενώ αναφερόμενος στο θέμα ενδεχόμενου διαλόγου με άλλες δυνάμεις επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη» τη στάση της κ. Γεννηματά, η οποία, όπως είπε, «επέλεξε να είναι παράρτημα της ΝΔ»
«Δεν υπάρχει καμία ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι σε άμεσο χρόνο δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ενός ουσιαστικού διαλόγου.
Ερωτηθείς για την εξαγγελία του για το πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως και το τέλος του έτους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το πάγωμα των χρεών δεν θα σημαίνει διαγραφή τους».
«Ο ΕΦΚΑ θα έχει πρόβλημα να σταθεί στα πόδια του αν οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν εισφορές» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί «τονωτική ένεση στους οφειλέτες, αλλά και στο ασφαλιστικό σύστημα».
Με αφορμή το θέμα αυτό, αναφέρθηκε ευρύτερα στο ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι «καταφέραμε να κάνουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση με το μικρότερο δυνατό κόστος».
«Το 90% των συνταξιούχων δεν είδε μειώσεις» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «βεβαίως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις για τους συνταξιούχους». «Πιστεύω ότι πετύχαμε με κοινωνικό πρόσημο μια πάρα πολύ δύσκολη μεταρρύθμιση» δήλωσε.
Σε ερώτηση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία του 2009, ο πρωθυπουργός απάντησε πως η διαμάχη αφορά κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ότι «αν δικαιωθεί η μία άποψη, ότι έφταιγε για τη διόγκωση ο Καραμανλής, δικαιώνεται ο Παπανδρέου, και αν δικαιωθεί η άλλη, το αντίστροφο».
Ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν αμφισβητεί τα στοιχεία με τα οποία υπογράφηκε η συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα. «Αναγκαστήκαμε και πήγαμε σε μία διαδικασία και δεν αμφισβητούμε τα στοιχεία με τα οποία συνάψαμε τη συμφωνία» είπε, τονίζοντας ότι «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει το δικαίωμα να διερευνήσει τα σκοτεινά σημεία». «Μου προκάλεσε ερωτήματα η παρέμβαση των Ευρωπαίων, ζητούν διαβεβαίωση για το εάν αμφισβητούμε τα στοιχεία για το τρίτο πρόγραμμα και εμείς την δώσαμε».
ΩΡΑ 15:44 Για τον ανασχηματισμό και το ποιοι… θα μπούν (βλέπε Λεβέντης)
ΕΡ: Εξακολουθεί να σας ενδιαφέρει μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;
ΑΠ: Δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, η κυβέρνηση αυτή κράτησε στα πολύ δύσκολα. Για τα κόμματα της κεντροαριστεράς, διαπιστώνω με λύπη την άρνηση για την απλή αναλογική. Ήταν αδιανόητη η στάση της Γεννηματά, επέλεξε να είναι παράρτημα της ΝΔ. Αν είχε στο μυαλό της την ανασυγκρότηση της κεντροαριστερας, δεν υπάρχει αυτό.Δεν υπάρχει, με δική τους επιλογή, καμία δυνατότητα σε άμεσο χρόνο ενός ουσιαστικού διαλόγου. Δεν υπάρχει δυνατότητα διεύρυνσης. Δεν σημαίνει όμως οτι δεν υπάρχουν άλλες δυνάμεις, με τις οποίες βρεθήκαμε. Πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει με κυβερνήσεις συνεργασίας.
ΩΡΑ 15:40 Για τις γερμανικές αποζημιώσεις και πότε θα τεθεί θέμαΣτο μαρτυρικό Κομένο της Άρτας μίλησα για συνετεταγμένη στρατηγική. Είναι ανοιχτό θέμα τιμής, που δεν αφορά μια αντιπαράθεση Ελλάδας – ΓΕρμανίας αλλά τους λαούς που θυσιάστηκαν. Δεν θα το αφήσουμε στις καλένδες όπως οι προηγούμενοι. Για πρώτη φορά υπήρξε πόρισμα από την Επιτροπή της Βουλής, έχει πάει επισήμως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το πότε θα επιλέξουμε να κάνουμε την επόμενη κίνηση θα εξαρτηθεί και από την γερμανική πλευρά και από το πότε θα εκτιμήσουμε ότι είναι το κατάλληλο timing. Δεν θέλουμε να κάνουμε ένα πυροτέχνημα. Θέλουμε αυτό το θέμα να κλείσει και νομίζω θα τα καταφέρουμε
ΩΡΑ  15:29 Αλ. Τσίπρας για τις «υποσχέσεις» Μητσοτάκη: Ερχονται κάποιοι και σας λένε 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ και επιστροφή στους καναλάρχες
Αυτό σημαίνει νέες περικοπές σε σχολεία και νοσοκομεία.
ΩΡΑ 15:25 Αλ. Τσίπρας: Είναι δέσμευσή μας η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα νερού και ενέργειας
Δεν δίνουμε πλειοψηφικό πακέτο σε ΕΥΑΘ ή ΕΥΔΑΠ, το νερό είναι δημόσιο αγαθό, τόνισε ο πρωθυπουργός. «Κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ δεν σημαίνει όμως ότι δεν ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να έχει έσοδα η επιχείρηση και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. Η συμμετοχή των στρατηγικών επενδυτών με μειοψηφικό πακέτο είναι προς όφελος του Δημοσίου και προς όφελος της εταιρείας», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.
ΩΡΑ 15:21 Αλ. Τσίπρας: Συνθήκες δύο ταχυτήτων – Η ευρωπαϊκή περιφέρεια είναι ουραγός
Πρέπει να υπάρξουν συνέργιες για κοινή διεκδίκηση με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και τη μείωση του κόστους παραγωγής και για την αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών σε βάρος των παραγωγών (τα καρτέλ).
2222
ΩΡΑ 15:04 Για το ότι πολλοί λένε πως διαχωρίζει τη διακυβέρνηση Καραμανλή
Τα ακούω κι εγώ αυτά. Ο Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός σε άλλη περίοδο για τη χώρα, που είχε μπροστά της Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε φτάσει σε σημείο ανάπτυξης. Έχει κριθεί για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις καλές εποχές. Τον έχει κρίνει ο λαός και η Ιστορία. Όπως και τον Παπανδρέου. Όπως θα κρίνει κι εμένα ο ιστορικός του μέλλοντος. Η ΝΔ τότε και τώρα έχει μεγάλες διαφορές. Επί Καραμανλή, ο οποίος είχε σκληρή αντιμετώπιση από τον ΣΥΡΙΖΑ κι από εμένα, είχε τακτική του μεσαίου χώρου. Τώρα η ΝΔ έχει αντιπρόεδρο τον Γεωργιάδη που λέει άπαιχτος ο Σόιμπλε για όσα είπε για τη Σύνοδο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την ευκαιρία. Με τη στάση του αποδεικνύει πως είναι ό,τι σηματοδοτεί: εκπρόσωπος ενός παλιου συστήματος, υπερασπιστής του παλιού, ενός συστήματος που είναι διαπλεκόμενο. Δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να βρουμε κοινό τόπο, απο την πρώτη μέρα είναι ο εκφραστής του πολιτικού συστήματος που καταδίκασε ο λαός τρεις φορές μέσα στο 15
ΩΡΑ 14:55 Για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας με την Τουρκία, την άνοδο των ακροδεξιών σε Γερμανία και Αυστρία και το αν θα γίνει η Ελλάδα κέντρο προσφύγων για όλη την Ευρώπη
Δεν έχω γίνει δέκτης πιέσεων, ούτε από τη Μέρκελ. Δεν πιστεύω πως έχει στο μυαλό της τέτοια εκδοχή. Δεν εφησυχαζουμε, πρέπει να εφαρμοστεί το plan Α, η συμφωνία με την Τουρκία. Πρέπει να βοηθήσουμε την ενδοχώρα και τα νησιά, να προχωρήσουν οι διαδικασίες παροχής ασύλου και η μετεγκατάσταση. Είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος αλλά φορά την Ευρώπη συνολικά. Αν οι δυνάμεις του ΕΛΚ που παίζουν ρόλο στις εξελίξεις της Ευρώπης, παραχωρήσουν έδαφος, και οι ίδιες θα μειώσουν ποσοστά. Και η Ευρώπη θα βρεθεί σε κινδύνους, δεν είναι Ευρώπη δυο ταχυτήτων, αλλά μια ευρώπη που κάνει το Νότο «μαύρο κουτί». Δεν είναι αυτή Ευρώπη αλληλεγγύης. Στη Σύνοδο της Αθήνας μιλήσαμε για την ανάγκη κοινής πολιτικής στο προσφυγικό και εξωτερικής πολιτικής.
ΩΡΑ 14:48 Δημοσιογράφος του Star: Εμάς μας κλείνετε εσείς όχι η κρίση
ΣΤΑΡ
Κατανοώ πλήρως τη συναισθηματική σας φόρτιση. Αλλά κατανοώ ότι οι θέσεις εργασίας είναι ό,τι πολυτιμοτερο έχετε. Αλλά αφορά και τους ανέργους μιας καταστροφικής πενταετίας στη χώρα. Θέλω να επαναλάβω και προσπαθήστε να το καταλάβετε: αυτό που σας κλείνει, αν σας κλείσει, είναι πως οι ιδιοκτήτες δεν θέλησαν να αγοράσουν άδειες. Αυτό σας κλείνει. Όσοι θέλησαν, μπήκαν στο διαγωνισμό, έδωσαν μεγάλες προσφορές, πήραν άδειες. Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει; Ο ΣΚΑΙ έλεγε πως οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες. Ο διαγωνισμός ήταν αδιαβλητος, δεν δώσαμε άδεια στους φίλους μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα. Δεν είναι σημαντικότερο το δικό σας πρόβλημα από εκεί των εργαζομένων του Αλτερ ή των εργαζομένων την Ελευθεροτυπία ή σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Θέλω να με πιστέψετε, από τη δική μας πλευρά μόνος γνώμονας έιναι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζομένων. Δεν μπορούν τα συμφέροντα των εργοδοτών να ταυτίζονται με των εργαζομένων. Δεν γίνεται να μην προχωρήσουμε, ήταν δέσμευσή μας.
ΩΡΑ 14:33 Αλ. Τσίπρας: Αν εμείς δεν αλλάξουμε και δεν πράξουμε πλούτο δεν θα μπορέσουμε να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά
Πρέπει να μιλήσουμε για την οικονομία, για το πώς θα παράξουμε πλούτο για τη χώρα. Θα πάρω πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. ΟΙ περιφέρειες πρέπει να συμβάλουν στη συζήτηση.
ΩΡΑ 14:21 Ένταση
11 ΤΣΙΠΡΑΣ
Κατά την απάντηση στην ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα, ο πρωθυπουργός έβγαλε ένταση στη φωνή του, τη στιγμή που η δημοσιογράφος επιχείρησε να μιλήσει ενώ είχε ξεκινήσει να δίνει την απάντησή του.
14:20 Ευαγγελία Τσικρίκα από τον Alpha: Χάνω τη δουλειά μου και δεν ξέρω γιατί. Ήξερα ότι τις απολύσεις δεν τις κάνει το κράτος… Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;
11 τσικρικα
Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας. Για τους 2000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς. Τωρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Καλά κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και κάνουν κινητοποιήσεις αλλά εσάς δεν είδα να κάνετε. Το σύστημα ήταν ασύδωτο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος. Το δημόσιο θα έπρεπε να είχε εισπράξει και είναι 27 χρόνια που είναι αρύθμιστο το τοπίο, θα έπρεπε να είχε κάνει τρεις δημοπρασίες. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το δημόσιο, ένα τεράστιο ποσό μόνο και μόνο γιατί οι κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι έπρεπε. Εμεις δίνουμε τη δυνατότητα για 4 άδειες γιατί πιστεύουμε ότι τα ΜΜΕ πρέπει να μπορούν να έχουν βιώσιμα σχήματα και να μην εξαρτώνται από τη διαπλοκή. Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον, όταν ξεκίνησε η διαδικασία, όλοι την αμφισβητούσαν. Αν δεν βάζαμε τους όρους του διαγωνισμού, θα έρχονταν όλοι να δώσουν από 10 εκατ. Εμεις θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Οι μέτοχοι του Mega δεν φρόντισαν για τη διάσωση του καναλιού. Έχουμε μια διαδικασία που με αδιάληπτο τρόπο που δυο από τα υπάρχοντα κανάλια πήραν άδεια και δυο νέοι υποψήφιοι έρχονται και παίρνουν άδεια.
Από την πλευρά μας αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αν υπάρχουν απολύσεις, να δωθούν κίνητρα να προσληφθούν στους νέους παρόχους. Έχουμε εξαγγελεί προγράμματα επιδότησης για τους 4 νέους καναλάρχες να προσλάβουν από τυχόν απολυμένους επιδότηση 360 ευρώ τους πρώτους μήνες και τους επόμενους 12 μήνες επιδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι, να δουλεύουν και να μην πληρώνουμε. Το τσάμπα πέθανε κα Τσικρίκα. Κάποιοι άλλοι και όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζήδες. Το νταβατζιλίκι πέθανε.
1111
makeleio.gr:  Τι λέει ο πολιτικός καραγκιόζης…! Οι χώρες της Ευρώπης έκλεισαν τα σύνορα στους πρόσφυγες…Ομόφωνη απόφαση όλων σας των ηγετών EE ήταν… και δική σου δηλαδή ρε..
ΩΡΑ 14:06 Για τη συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας και τι θα διεκδικήσει η Ελλάδα για τη Συνθήκη του Δουβλίνου
Ήταν πολύ δύσκολη συμφωνία που την πετύχαμε με πολύ κόπο. Η χώρα είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση, με χώρες της Ευρώπης να κλείνουν μονομερώς σύνορα και την Ελλάδα θα δέχεται καθημερινά 4-5.000 πρόσφυγες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η Μέρκελ κράτησε εξαιρετική στάση. Η πρώτη Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό απέτυχε κι εμεις την επόμενη μέρα ήμασταν στη Σμύρνη. Η Τουρκία χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη την Τουρκία. Η Τουρκία τήρησε σε μεγάλο βαθμό τα συμφωνηθέντα. Οι ροές μειώθηκαν, άρα υπήρχε μια ανάσα. Από την άλλη, η συμφωνία είναι δύσκολη στην εφαρμογή της. Είμαστε υποχρεωμένη να λειτουργούμε μέσα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, εξετάζουμε ένα προς ένα τα αιτήματα ασύλου. Αυτό πράγματι έχει προκαλέσει συμφόρηση στα κέντρα στα νησιά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιταχύνουμε τη διαδικασία, άνθρωποι δουλεύουν 24 ώρες, δυστυχώς δεν είχαμε τη δυναντότητα να έχουμε μεγάλο αριθμό επιστροφών. Αλλά ο ρυθμός θα αυξηθεί.
Από την πλευρά της Ευρώπης υπάρχει υποχρέωση η οποία επίσης πρέπει να επιτυγχυνθεί. Υπάρχει η διαδικασία μετεγκατάστασης και έχουν γίνει μόλις 3.000. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους για να αντιμετωπίσουμε κι εμείς το δυσανάλογο βάρος. Θέλω να απευθυνθώ στους δημάρχους της Βόρειας Ελλάδας, να απευθυνθώ με τα θερμότερα λόγια στις Ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία που δείχνουν το πρόσωπο αλληλεγγύης της Ελλάδας.
ΩΡΑ 13:57 Αλ. Τσίπρας: Από το 2018 και μετά οι στόχοι του πλεονάσματος είναι σε συνάρτηση με τις αποφάσεις για το χρέος
Ο κ.Μοσκοβισί λέει αυτό που οφείλει. Η συζήτηση για το χρέος διεξάγεται τώρα. Το να «πέσουν» τα πλεονάσματα από το 2018 και μετά είναι ρεαλιστικό και αναγκαίο
ΩΡΑ 13:54  Για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του 2009
Το 2009 θα θυμάστε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 4,5%. Και η διαμάχη για τα στοιχεία του ’09 αφορά κυρίως τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δικαιωθεί η μια άποψη πως έφταιγε ο Καραμανλής θα δικαιωθεί ο Παπανδρέου και αν αποδειχθεί ότι τα μαγείρεψαν για να μπουμε στα μνημόνια θα δικαιωθεί ο Παπανδρέου. Εμεις αναλάβαμε τον Ιανουάριο και πήραμε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης. Είναι στοιχεία που έχουν επικυρωθεί από τη Eurostat. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει δικαίωμα να ψάξει μια σκοτεινή υπόθεση για να δουμε τι έγινε τότε. Εμένα μου δημιουργούνται ερωτηματικά, γιατί οι Επίτροπη παρεξηγήθηκαν, ζητούν διαβεβαίωση για την προοπτική του προγράμματος και αν αμφισβητούμε τα στοιχεία για το τρίτο πρόγραμμα και τους είπαμε στο Eurogroup πως δεν τα αμφισβητούμε. Ο κατηγορούμενος κ. Γεωργίου έσπευσε να πει ότι αν η υπόθεση προχωρήσει η χώρα δεν θα πάρει αυτά που πρέπει για το χρέος. Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, θα φτάσει την έρευνα σε βάθος αλλά δεν αφορά στη συζήτηση για το χρέος
CsEPVZeXgAAHimV
ΩΡΑ 13:49 Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις συντάξεων
Πετύχαμε μεταρρύθμιση με το μικρότερο δυνατό κόστος, το 90% των συνταξιούχων δεν είδαν μειώσεις ενώ κινδύνευαν να μείνουν χωρίς συντάξεις.
ΩΡΑ 13:44 Αλ. Η διευθέτηση του χρέους δεν είναι διμερές Ελλάδας-Γερμανίας, έχει διεθνή διάσταση
Η λύση στο πρόβλημα αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας το προσεχές διάστημα. Στην Α. Μέρκελ θα πω αυτό που έλεγα πάντα: Εμείς τηρούμε τη συμφωνία, πρέπει αυτή να τηρηθεί και από την πλευρά των εταίρων μας, αυτό θα πούμε σε όλους. Κλείσαμε την πρώτη αξιολόγηση (που είναι το 60% του προγράμματος), θα έπρεπε να έχουμε ήδη δρέψει καρπούς έχοντας την ποσοτική χαλάρωση. Δεν το έχουμελόγω της αντιπαράθεσης της Ευρώπης με το ΔΝΤ. Να μην αποτελέσουν οι εσωτερικές εξελίξεις στη Γερμανία εμπόδια για θετικές εξελίξεις στην Ευρώπη.
ΩΡΑ 13:38 Ερώτηση για τη φθορά της κυβέρνησης που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού
Αν δείτε τον κ. Παππά να του πείτε ότι δεν θα αποφασίσει αυτός για το αν θα αλλάξει υπουργείο. Έχω άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, δεν είμαι της λογικής αποφασίζω και διατάσσω, ακολουθώ συλλογικό μοντέλο. Έχουμε μπροστά μας το συνέδριο όπου θα μιλήσουμε για τα προβλήματα της χώρας. Θέλουμε να ακούσουμε δημόσιο διάλογο. Μετά θα μας απασχολήσουν ζητήματα βελτίωσης του κυβερνητικού έργου. Οι ανασχηματισμοί και οι υποτιμήσεις δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων
ΩΡΑ 13:35 Στημένες ερωτήσεις τώρα στη ΔΕΘ! Πρώτη ερώτηση πως σχολιάζει τις πρόωρες εκλογές που ζητάει ο Μητσοτάκης, δεύτερη, ποτέ θα φορέσει γραβάτα!
CsEPVZeXgAAHimVCsEPYCYWYAAIhB3
13:34 Αλ. Τσίπρας: Η χώρα δεν έχει ανάγκη απο εκλογές, αλλά από σταθερότητα
«Χαίρομαι που μετά από 5 χρόνια υπάρχει συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς οι προηγούμενοι κρύβονταν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα, λέγοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να στηρίξει τη χώρα ζητούσε εκλογές, ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ζητά τίποτα άλλο από εκλογές και τόνισε πως η χώρα δεν έχει ανάγκη απο εκλογές, αλλά από σταθερότητα.
ΩΡΑ 12:51 To makeleio.gr πήρε ήδη θέση μέσα!
Γεροβασιλη Τσιπρα ψάξε ψάξε δεν θα μας βρεις…
Σε λίγο αρχίζει η ώρα του Ψεύτη…
11-09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου