Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ»


Και δεν ξέρουμε πως οι εργατοπατέρες μας... ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ το δρομολογούν!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Με κατεπείγον νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, ψηφίζεται την Τρίτη, μία σειρά από δημόσιες επιχειρήσεις περνούν στο Υπερταμείο και ως γνωστό η διαχείριση του θα γίνεται από τους δανειστές.
·        Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ χάνει το Δημόσιο χαρακτήρα της, θυμίζουμε ότι κατείχε το 51%, ενώ πρόσφατα εκχωρήθηκε το 17% στο ΤΑΥΠΕΔ. Το υπόλοιπο 34% του Δημοσίου μεταφέρεται με αυτή τη νομοθετική πράξη στο υπερταμείο, δηλαδή στα χέρια των δανειστών.

·        Αυτοί, λοιπόν, θα ορίζουν τους οικονομικούς στόχους για τη ΔΕΗ, θα ορίζουν ακόμη και Διοικήσεις της αρεσκείας τους,  χωρίς να αποκλείεται
τίποτα, όταν οι στόχοι δεν πραγματοποιούνται!!! 
·        Αυτό πρακτικά σημαίνει: κλείσιμο υπηρεσιακών μονάδων, κλείσιμο σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, μειώσεις μισθών ακόμη και μειώσεις προσωπικού προκειμένου τα έσοδα να καλύπτουν τους στόχους όπου το 50% θα πηγαίνει για την εξόφληση του χρέους και το υπόλοιπο 50% για επενδύσεις.
Συμπερασματικά γίνεται πλέον σαφές, ότι η τελευταία πράξη για τη ΔΕΗ παίζεται την Τρίτη, αφού χάνεται ο Δημόσιος χαρακτήρας της και η κοινωνική αποστολή της σε σχέση με την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με Ηλεκτρική ενέργεια, στα 60 και πλέον χρόνια λειτουργίας της.
Γι’αυτό σας καλούμε αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου όλους στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος με προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ και ώρα 4 μ.μ. 


Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου