Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ...ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΕΡΝΗ ..ΧΑΡΑ!..."TSIPRAS BABY"


Gioulekas


ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ!


ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!


Την ανάγκη αλλαγής της κυβέρνησης με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, λίγη ώρα πριν από την εκεί επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Γκιουλέκας χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «ολέθρια για τον τόπο» ενώ για τον πρωθυπουργό σημειώνει ότι «εισπράττει το τίμημα από τα ψέματα που έσπειρε δεξιά και αριστερά χωρίς καμία ντροπή». Διαβεβαιώνει τέλος ότι στο πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εκτός όσων έχουν πλαστά πιστοποιητικά.
Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:
– Δεύτερη μέρα της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Θα θέλαμε να μας κάνετε έναν μίνι απολογισμό από την πρώτη γιατί παρακολουθείτε στενά τις εξελίξεις και την εδώ έλευση του κ. Μητσοτάκη.
– Αυτό το οποίο έχω να σας πω είναι ότι σήμερα είναι δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την επίσκεψη περιλαμβάνονται φυσικά επισκέψεις σε διάφορα περίπτερα της έκθεσης. Το βράδυ θα εκφωνήσει λόγο στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο και αύριο όπως γίνεται πάντοτε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δίνει την καθιερωμένη πια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι αυτή η επίσκεψη έρχεται σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο, σε μια περίοδο πραγματικά που ο κόσμος δυστυχώς βρίσκεται σε απόγνωση και λέω δυστυχώς γιατί όταν βουλιάζει ο τόπος μας βουλιάζουν όλοι και ποτέ δε θα μπορούσαμε να βάλουμε την κομματική φωνή -τουλάχιστον εμείς στη ΝΔ- πάνω από αυτό το οποίο επιτάσσει το γενικό συμφέρον, το εθνικό συμφέρον. Λυπάμαι αλλά δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα αυτούς τους 20 περίπου μήνες που κυβερνά η σημερινή κυβέρνηση δηλαδή το μισό της θητείας με άλλα λόγια έχουμε οπισθοχωρήσει πάρα πολύ, έχουμε βουλιάξει και σε όλους τους τομείς δυστυχώς έχουμε αρνητικό πρόσημο. Ο κόσμος δεν χρειάζεται να ακούσει νούμερα που υπάρχουν πάρα πολλά. Ο κόσμος αυτό το οποίο βλέπει είναι η καθημέρινότητά του. Τι να πούμε για τον συνταξιούχο που είδε να του πετσοκόβουν το ΕΚΑΣ, που είδε να τον εξαπατούν λέγοντας ότι δεν πρόκειται να περικοπούν συντάξεις. Ο κ. Κατρούγκαλος και οι άλλοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι ποτέ δε θα γίνει κάτι τέτοιο και μετά μας έλεγαν ξεδιάντροπα ότι μην ανησυχείτε δεν πειράζουμε τις κύριες, πειράζουμε τις επικουρικές, λες και έχει καμιά διαφορά αν κόψουμε από τον συνταξιούχο 150 ή 200 ευρώ το μήνα και το κόψουμε από την επικουρική ή την κύρια. Το ίδιο και οι άνεργοι, το ίδιο και οι μισθωτοί. Θα έλεγα όπου και αν πιάσει κανείς σε όποια μορφή της κοινωνίας σε όποια κοινωνική ομάδα εργαζομένων θα διαπιστώσει ακριβώς τα ίδια γι αυτό βλέπετε ότι ένα κοινό εύρημα σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι ότι οι 9 στους 10 που ρωτώνται από οποιαδήποτε εταιρία διενεργεί την όποια δημοσκόπηση παντού το ίδιο. Είναι απολύτως απογοητευμένοι από την κυβέρνηση αυτή, δεν έχουν καμιά ελπίδα και δεν περιμένουν τίποτα. Σε μια τέτοια συγκυρία έρχεται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
– Πάντως κ. Γκιουλέκα από πλευράς κυβέρνησης τονίζεται ότι ως τις εκλογές του 2019 θα έχουν καλυτερεύσει κατά πολύ τα πράγματα.
– Ίσως να έχουν καλυτερεύσει για τον Αλέξη Τσίπρα και τους κυβερνώντες, για τον ελληνικό λαό αν φτάσουν άλλα δυο χρόνια και προχωρούμε με αυτήν την πορεία φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχει καν συζήτηση, δεν θα υπάρχει λαός. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα. Το ότι ξανά βουλιάξαμε στην ύφεση και τώρα κάνουμε μια εναγώνια προσπάθεια να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν τον Δεκέμβριο του 2014 αλλοίμονο αν όλο αυτό αναφέρεται από την κυβέρνηση σαν μια προσπάθεια για την ανάπτυξη σε βάθος τετραετίας. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι κανένας δεν αμφισβητεί ότι πράγματι η κρίση αυτή είναι μια κρίση συνεχής και διαρκής. Αυτό για το οποίο είναι πεπεισμένος ο καθένας είναι ότι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας εισπράττει το τίμημα από τα ψέματα που έσπειρε δεξιά και αριστερά χωρίς καμία ντροπή και σήμερα διαψεύδονται οι ελπίδες όλων εκείνων που τον πίστεψαν, που τον ψήφισαν, τον στήριξαν και μάλιστα σε επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις. Λυπάμαι ειλικρινά αλλά θεωρώ ότι αν δεν αλλάξουμε κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο, αν συνεχιστεί αυτή η πορεία της σημερινής κυβέρνησης, νομίζω ότι αυτό θα είναι ολέθριο για όλον τον τόπο. Πιστεύω ότι είναι μια εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, φυσικά μέσα από εκλογές, όπως γίνεται πάντοτε σε όλες τις δημοκρατίες, να φύγει από την εξουσία.
– Περιμένουμε κ. Γκιουλέκα να ακούσουμε περισσότερες λεπτομέρειες απόψε προς τους παραγωγικούς φορείς στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά για τις επενδύσεις, σχετικά με τη μείωση κατά 30% σε βάθος διετίας που είπε για τον ΕΝΦΙΑ και κυρίως για το που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα.
– Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει όπως είπατε για θέματα οικονομίας όχι μόνο αλλά κυρίως για θέματα οικονομίας. Ανέφερε κάτι σε μια πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο αρχηγός της ΝΔ περί μείωσης κατά 30% του ΕΝΦΙΑ στην επόμενη διετία. Είπατε που θα βρεθούν τα χρήματα θα σας πω ότι η μείωση σπαταλών -όχι απλώς δαπανών- υπάρχει ως δυνατότητα στο ελληνικό κράτος και δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια. Ξέρετε αυτή η ιδεοληψία του ότι θα πρέπει να καλύπτουμε τα κενά με τους φόρους που επιβάλουμε αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Είναι μια πρακτική εντελώς αποτυχημένη που όσο συνεχίζεται απλώς καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό και ουσιαστικά μοιράζει περισσότερη φτώχεια στους πολίτες.
– Και όσον αφορά στον φόβο ότι θα βρεθούν από απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων;
– Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα για απολύσεις. το ξεκαθάρισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανειλημμένως. Το ξεκαθάρισαν και πολλά στελέχη και όλοι εμείς που μετέχουμε στο δημόσιο διάλογο. Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς. Αυτό είναι μια καραμέλα την οποία θέλει να πιπιλίζει η κυβέρνηση γιατί στην απόγνωσή της δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλα παρά να διασπείρει τον φόβο. Κανένας δεν πρέπει να φοβάται εκτός βεβαίως από εκείνους που ενδεχομένως με πλαστά πιστοποιητικά με πλαστά στοιχεία κατέλαβαν μια θέση που δεν τους αξίζει. Ναι αυτούς θα τους ελέγξουμε. Αυτούς όχι μόνο θα τους ελέγξουμε αλλά θα τους δείξουμε και το δρόμο προς την έξοδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου