Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΪΝΙ...ΤΟ ΓΟΥΡΛΩΜΑΤΙΚΟ ΤΕΚΝΙΟΝ ...Ό,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΛΕΕΙ...


ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ, ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΤΟ ΝΕΟ ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και περιστολή κρατικών δαπανών, ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε μειώσεις φορολογικών συντελεστών για να ανασάνει η οικονομία. Μεταξύ άλλων τόνισε:

Μειώνεται μεσοσταθμικά ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο).Θα ωφεληθεί όλη η κοινωνία και περισσότερο από όλους τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.
Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και η φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%.
Επανέρχεται ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.
Αυξάνεται το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ.
Από το νοικοκύρεμα του κράτους ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι εξοικονομούνται:
1. 200 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου κατά 12%.
2. 400 εκατομμύρια ευρώ, από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και όλων των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης.
3. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.
4. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των δαπανών για τόκους στα Έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, φτάνοντας το κόστος στο ύψος του 2014.
5. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τον εξορθολογισμό της κρατικής επιχορήγησης στα ευγενή ταμεία.
6. 100 εκατομμύρια ευρώ, από το συμψηφισμό οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με αγροτικές επιδοτήσεις.
7. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες και την Εθνική Στρατηγική για το Φάρμακο.
8. 20 εκατομμύρια ευρώ από τη συγχώνευση κτιριακών υποδομών.
9. 75 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 300 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία, από τη διατήρηση της υπάρχουσας σχέσης προσλήψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο.
10. 100 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία από την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015 και από τη στρατηγική εκχωρήσεων (outsourcing) στον ιδιωτικό τομέα.
Συνολικά η περιστολή των δαπανών από αυτή τη δεκάδα παρεμβάσεων φτάνει το 1,5 δις ευρώ τον πρώτο χρόνο και τα 2 δις ευρώ περίπου σε βάθος τετραετίας.
Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες του 2016, θυμίζει ρημαγμένη χώρα, η φορολογική επίθεση της κυβέρνησης οδηγεί σε ύφεση. Η κυβέρνηση πλήττει τους ίδιους και τους ίδιους. Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται. Η ελληνική κοινωνία έχασε κάθε αίσθηση προσανατολισμού, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε:
Η Ελλάδα χρειάζεται αναγέννηση. Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή πολιτική. Να επιδιώκει την Αριστεία και την επιβράβευση, να δημιουργεί συλλογικά πρότυπα.
Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, δίκαια ανακατανομή του πλούτου. Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, να επιστρέψουμε στις αξίες της ζωής, στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια, στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:
Οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς, τόνισε.
Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση, υπονόμευσε και υπονομεύει τους θεσμούς. Προτείνω ένα σχέδιο για το μέλλον και δεν αναλύω το παρελθόν. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγών για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Καταθέτω τον οδικό χάρτη για το μέλλον. Προτείνω μια συμφωνία αλήθειας, ανάμεσα μας, για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα, συμπλήρωσε και υπογράμμισε:
Σήμερα δίνουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού. Σας ζητώ να με αντιμετωπίσετε ως κάποιον που δουλεύει πολύ σκληρά για τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα λίγα. Με συνέπεια για την ανάταση της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Τσίπρας δεν διδάχτηκε τίποτα, συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός, διχάζει, δίνει ανεύθυνες υποσχέσεις, δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση, υπονομεύει βάναυσα τη λειτουργία των θεσμών. Όσο και να προσπαθεί να βάλει το κουστούμι του μεταρρυθμιστή έχει μόνο στο μυαλό του την εξουσία, συνέχισε, και συμπλήρωσε: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει φτώχεια.
Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να φύγει ο Τσίπρας το συντομότερο, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.
Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες. Επτά χρόνια κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία να κλείσουμε τους λογαριασμούς με όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, σημείωσε και προσέθεσε: ‘Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ολόκληρη η ομιλία έχει ως εξής:
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου