Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016



ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος ΕΣΔ

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ , ΑΝΑΨΑΝ , ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ :   του ''Αντιστράτηγου ΠΣ Ιωάννης Θ. Καρατζιά ''
Ιωάννης Θ. Καρατζιάς 


Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος , υπέβαλε σήμερα το πρωί στις 21/09/2016 , την παραίτηση του , από την Αρχηγία του .
Σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας Του Πολίτη , ο Νίκος Τόσκας , ήταν καθόλα συμπληρωμένη , έτσι ώστε να μην αφήνει καμία ανοιχτή εκδοχή απόρριψης της παραίτησης του από τον Αν. Υπουργό . Ήδη έχουν κινηθεί , οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου Αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα.



Ο Κ. Καρατζιάς , όμως σε ανακοίνωση του , κάνει πολλές αναφορές, για το ότι δεν ήθελε να υποκύψει σε πιέσεις προσταγών , που ήταν κατά των ηθικών αξιών του , χωρίς όμως να μπει στη διαδικασία περαιτέρω πληροφοριών . Ως πρώτο γνώμονα έβαλε την αξιοπρέπεια του , αφήνοντας να γεννηθούν πολλά ερωτήματα , και φαίνεται να μην δοθούν απαντήσεις , για το τι, πως , και γιατί.
Κλείνοντας όμως την ανακοίνωση του ανέφερε για τον Τσίπρα πως «οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι έντιμοι και ικανοί αξιωματικοί».

Υπάρχουν πηγές που λένε πως η ρήξη ανάμεσα στον Αν. Υπουργό κ. Τόσκα , με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Καρατζιάς , ήταν τα κριτήρια και η μια μέθοδος ειδικού βαθμολογίου , όπου μεθοδευμένα θα ήταν κατάλληλο για την εξέλιξη της ειδίκευσης των αξιωματικών του Σώματος .

Τώρα , εμείς κρατάμε επιφυλάξεις , διότι ,

'' Τα εν οίκο , μη εν Δήμο''  

Η είδηση είναι πως η παραίτηση και η αποδοχή της , είναι πλέον γενόμενο ....
Περιμένουμε ποιος και με ποια κριτήρια θα είναι ο νέος αρχηγός Του Πυροσβεστικού Σώματος .



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος ΕΣΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου