Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

OI ..AΛΛΟΙ...ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ...ΡΟΧΑΛΙΖΟΥΜΕ!

Ακόμη και για πόλεμο συζητούν στην Αλβανία
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Η πράξη του Αλβανού πρωθυπουργού προφανώς και προσθέτει άλλη βαρύτητα τις ακραίες εξάρσεις ιδιωτών, ή ακόμη και μικρών κομμάτων, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν μεμονωμένες
08 Ιαν 2015 - 03:43
Picture 0 for Ακόμη και για πόλεμο συζητούν στην Αλβανία
Εχθές η Voria.gr είχε δημοσιεύματα για την παρανοϊκή πράξη του Αλβανού πρωθυπουργού, να αναρτήσει στην σελίδα του στο διαδίκτυο φωτογραφία του χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας. Η πράξη του κ. Έντι Ράμα προφανώς και προσθέτει άλλη βαρύτητα τις ακραίες εξάρσεις ιδιωτών, ή ακόμη και μικρών κομμάτων, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν μεμονωμένες.
Βέβαια, ο κ. Ράμα συναγωνίζεται σε υποκρισία τον μεγάλο δάσκαλό του, κ. Ερντογάν, και σε συνέντευξή του
υποστηρίζει ότι η «Μεγάλη Αλβανία» δεν αποτελεί σχέδιο των Αλβανών, και ότι τα «πανιά» που πέταξαν πάνω από το Βελιγράδι δεν είναι η σημαία της Αλβανίας. Αυτά, ενώ την ίδια ώρα την είχε αναρτημένη και φωταγωγημένη στο πρωθυπουργικό μέγαρο.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός σχολίασε πόσο δύσκολο ήταν η αναβολή της επίσκεψης του στο Βελιγράδι. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», την οποία αναδημοσίευσαν τα αλβανικά μέσα και μετέφερε το «Βαλκανικό Περισκόπιο», είπε ότι η «Μεγάλη Αλβανία» είναι εφιάλτης των Σέρβων και δεν αποτελεί σχέδιο των Αλβανών.
Στην ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας για τις επιθέσεις που έγιναν μετά τον αγώνα, και κάηκαν σημαίες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, καθώς και συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και μελών της ελληνικής μειονότητας, ο κ. Ράμα ψευδόμενος, τα αρνήθηκε:
«Πρώτον, δεν υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και μελών της ελληνικής μειονότητας και επιτρέψτε μου να σας πω, εάν υπάρχει λόγος για μένα να το πω φωναχτά ,ότι είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός είναι από το γεγονός ότι ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε ως πρώτη επίσκεψή του στην Ευρώπη να έρθει στα Τίρανα:
Ο λόγος είναι η θρησκευτική αρμονία και η εθνοτική αδελφοσύνη που υπάρχει στη χώρα, όπως τη βιώνουν οι Έλληνες που ζούνε μαζί μας»!
Αφού μας περιπαίζει και ο κ. Έντι Ράμα, διαστρεβλώνοντας πλήρως τα γεγονότα, φαίνεται πως έχουμε καταστεί αναξιόπιστοι, ώστε να η λαμβάνουμε καν υπόψη τους τις αντιδράσεις μας. Και δικαίως, αφού αυτές δεν υπάρχουν.

«Οι Αλβανοί δεν υφίστανται καμία ταλαιπωρία εάν είναι μουσουλμάνοι ή χριστιανοί και δεν ταλαιπωρούνται οι εθνοτικές μειονότητες που ζούνε στα σπίτια τους. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Αλβανία, αλλά και στο Κοσσυφοπέδιο και σε κάθε άλλη αλβανική πολιτεία στην περιοχή», είπε.
Η «Μεγάλη Αλβανία» είναι ο στόχος, υποβοηθούμενος από την Τουρκία, που επιχειρεί την περικύκλωση της Ελλάδας από μουσουλμανικό στοιχείο, αλλά δημιουργεί και μια κατάσταση άκρως συμφέρουσα στην Δύση, αφού περιθωριοποιεί το σλαβικό στοιχείο, φύσει σύμμαχο της Ρωσίας.
Πόσο έχουν ενστερνισθεί οι Αλβανοί -όπου γης- αυτόν τον στόχο, φαίνεται και από περιεχόμενο εκπομπής στο Κοσσυφοπέδιο. Ο Αλβανός δημοσιογράφος κ. Μπάτον Χατσίου, σε τηλεοπτική εκπομπή, εκτίμησε πως θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα σύνορα, στο κράτος των Σκοπίων και τους Αλβανούς στο Πρέσεβο της Σερβίας. «Οι Αλβανοί πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο ώστε να αποκτήσουμε ένα ενιαίο αλβανικό κράτος», είπε ο κ. Χατσίου, ο οποίος θεωρεί πως δεν έχει νόημα να υπάρχουν στα Βαλκάνια αλβανικά κράτη δίχως ένα ενιαίο κράτος.
«Ο χρόνος τρέχει για το αλβανικό έθνος. Μετά από αυτό που συνέβη στο Βελιγράδι πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Πρέπει να προετοιμασθούμε για πόλεμο, να πάρουμε το Πρέσεβο , να πάρουμε και τα Σκόπια, να καθορίσουμε νέα σύνορα», κατέληξε.
Δεν πρόκειται για μοναδική φωνή που υψώνεται, χωρίς καμιά προσπάθεια αποτροπής από τους κρατικούς λειτουργούς. Ο υποστηρικτής της ιδέας της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας, επικεφαλής του κόμματος «Φυσική Αλβανία» (επειδή το «Μεγάλη» προξένησε αντιδράσεις στην Ευρώπη, το αντικατέστησε με το… «Φυσική», που υποδηλώνει ακριβώς το ίδιο), κ. Ντανάι, υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι «το κράτος των Σλάβων των Σκοπίων είναι ήδη νεκρό, έπεται η Σερβία».
Εξηγεί ότι πρέπει σιγά-σιγά οι αλβανικές περιοχές να καθοριστούν με τη διαφορά της εθνικότητας των κατοίκων. «Να γίνει μια μεγάλη εξέγερση, ένα ολοκληρωμένο κίνημα του οποίου ο στόχος θα είναι η ένωση των εδαφών αυτών, με την Αλβανία».
Ο Μακεδών

ΠΗΓΗ: ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου