Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλα οχι... ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟ YES MAN είμαστε!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ  ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε


Η Ευρωπαϊκή Ενωση σε ανακοίνωσή της καταδίκασε τη Ρωσία για την υπόθεση της Ουκρανίας και αυτό εξόργισε τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως πήρε τηλέφωνο και έβγαλε ανακοίνωση για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.
Την πρώτη δυσαρέσκεια εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, αναφορικά με την δήλωση ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ», χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική πλευρά.


Μάλιστα, η δυσαρέσκεια διατυπώθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την ίδια, όσο και με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.
Σε ανακοίνωσή της η Γ.Γ. του πρωθυπουργού τονίζει:
«Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».
Η ίδια η κ. Μογκερίνι πριν πέντε ώρες μέσω του Twitter ανέφερε ότι μίλησε με τον Αλέξη Τσιπρα για να τον συγχαρεί και να συζητήσουν για το επόμενο Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων.
Η «ένοχη» δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα αφορούσε την Ουκρανία.
Σε αυτή καταδικάζεται η Ρωσία για τη συνεχή και αυξανόμενη υποστήριξη προς τους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας, μετά και από τον θάνατο αμάχων από τις «τυφλές» βολές πυροβολικού στη Μαριούπολη. Παράλληλα, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με σκοπό αυτή να κινηθεί προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.


Περισσότερα: Η πρώτη επίθεση Τσίπρα στην ΕΕ: Βγάλατε ανακοίνωση χωρίς να με ρωτήσετε | E-Radio.gr Daily 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου