Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΣΤΡΩΠΟΙ ΒΙΑΖΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 24ΧΡΟΝΗ ΚΑΛΛΟΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΟΡΝΕΥΤΕΙ. ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ. Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Κύκλωμα μαστροπών που βίαζε και κρατούσε φυλακισμένες αλλοδαπές γυναίκες σε διαμέρισμα-«κελί» στον Άγιο Παντελεήμονα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Το τελευταίο θύμα τους, μία 24χρονη Μολδαβή με το όνομα Μαρία, κατάφερε να δραπετεύσει την περασμένη Τρίτη από τη «φυλακή» της, να μεταβεί στη ΓΑΔΑ και να καταγγείλει τις τραγικές καταστάσεις που βίωνε. Η 24χρονη απέσπασε τα κλειδιά του διαμερίσματος, βγήκε στο δρόμο και άρχισε να φωνάζει βοήθεια μέχρι που για καλή της τύχη την άκουσαν διερχόμενοι αστυνομικοί. Στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ υποστήριξε ότι οι δράστες της είχαν υποσχεθεί ότι θα της έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα ως καθαρίστρια με υψηλή αμοιβή. Αντ’ αυτού εκείνοι κατά τον τελευταίο μήνα τη βίαζαν σε οικία της οδού Κροκίδα στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή αντιστεκόταν στην εκπόρνευσή της.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν αμέσως και οδήγησαν στη σύλληψη ενός 50χρονου Μολδαβού, ο οποίος μαζί με ακόμα πέντε συνεργούς του που αναζητούνται έφερνε καλλονές από την πατρίδα του στην Ελλάδα. Στο ίδιο σπίτι-τρώγλη είχαν φυλακίσει τουλάχιστον ακόμα εννιά γυναίκες, τις οποίες εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού για λογαριασμό τους.
Ασύλληπτα μέλη του κυκλώματος ήταν ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα το Κισινάου και ένας οδηγός λεωφορείου, ο οποίος «λάδωνε» τους αστυνομικούς στα σημεία διαβατηριακού ελέγχου. Οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών, ενώ η 24χρονη Μαρία φιλοξενείται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπό την παρακολούθηση ψυχολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου