Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ-ΜΑΖΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ  ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ! αν και το διαδίκτυο είναι δυνατό όπλο στα χέρια φωτισμένων παπάδων! ΑΜ...ΔΕ!
«Απεταξάμην» το διαδίκτυο -Η Ιερά Σύνοδος βάζει φρένο στο ίντερνετ για κληρικούς και μοναχούς


Όρια στη χρήση του διαδικτύου από κληρικούς και μοναχούς βάζει η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας, με εγκύκλιο που εξέδωσε. Σε αυτή, μπαίνουν περιορισμοί στις on line συζητήσεις και σχόλια που κάνουν οι κληρικοί, όταν  αναπτύσσεται διχαστικός λόγος, προπαγανδισμός ή προβάλλονται κομματικές παρατάξεις, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο.


«Οι μοναχοί δεν επιτρέπεται να εκφράζονται, ακόμη και διά των μέσων του διαδικτύου, δια τρόπου ο οποίος τους οδηγεί στην αλλοτρίωση της ασκητικής τους υποσχέσεως και σε ανάμιξή τους με εγκόσμιες μέριμνες, γεγονός που πλήττει τη φύση του μοναχισμού», αναφέρει η εγκύκλιος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Αυτή βάζει στο στόχαστρο ιστοσελίδες ιδιωτών που «υπερέβησαν τα όρια της γελοιότητας», όπως σημειώνεται, καθώς μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο blog για… on line εξομολογήσεις ή ακόμη και άναμμα κεριών!
Παράλληλα μπαίνουν περιορισμοί και στις ιστοσελίδες των ενοριών, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν μόνο με έγκριση και αποκλειστικά για την ενημέρωση των ενοριτών για ζητήματα όπως συσσίτια και προγράμματα κατηχήσεως ή την ιστορία του ναού και δεν επιτρέπεται να προβάλλουν κάποιο πρόσωπο.
Αόρατα Γεγονότα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου