Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ ! -Κριτική στην κυβέρνηση Ράμα από τον Ντουλε 

ΝΤΟΥΛΕΣ:η Αλβανική κυβέρνηση έχει αποτύχει στο σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων καθώς έχει κάνει βήματα πίσω στην εκπλήρωση των διεθνών προτύπων του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Ο αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής και πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλες, κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για έλλειψη στρατηγικής σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας και της πολεοδομίας, οι οποίες είπε δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε ουσία και ούτε τέλος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 8ο συνέδριο της οργάνωσης "ΟΜΟΝΟΙΑ" στο Αργυρόκαστρο, ο κ. Ντούλες δήλωσε οτι η στόχοι της κυβέρνησης έχουν διαφθαρεί, από τις πελατειακές σχέσεις.

Επίσης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων καθώς έχει κάνει βήματα πίσω στην εκπλήρωση των διεθνών προτύπων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Όσον αφορά στη στάση και αν θα συνεχίσει να παραμείνει το ΚΕΑΔ στον κυβερνητικό συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο κ. Ντούλες δήλωσε ότι για το θέμα αυτό θα αποφασίσουν σύντομα τα όργανα της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ", αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το κυβερνητικό συνασπισμό.

Η πρώτες ρωγμές στης σχέσεις μεταξύ ΚΕΑΔ και του κόμματος του πρωθυπουργού ΄Εντι Ράμα εμφανίστηκαν, μετά την έγκριση,από την πλειοψηφία και παρά τις αντιρρήσεις του ΚΕΑΔ, του νέου νόμου για την εδαφική διαίρεση της χώρας. Σύμφωνα με το νέο νόμο ο δήμος της Χιμάρας, όπου ζει ένας ελληνικός ορθόδοξο πληθυσμός, ενσωματώθηκε σε μια μουσουλμανική περιοχή με σκοπό την αλλαγή της εκλογικής ισορροπίας.
Το ΚΕΑΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ελέγξει το Δήμο της Χειμάρρας και να αφομοιώσει το κυρίαρχο ελληνικό παράγοντα στην περιοχή.
Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου