Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ...ΠΑΘΩΝ....
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ... ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ!
ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ...ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/2.html ( στην ενότητα ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ 2-ΥΓΕΙΑ 3, ακριβώς κάτω από τον τίτλο της ιστοσελίδας) ( ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... Κι ο Θεός να σας φωτίζει!

ΜΕΡΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!
Υπάρχουν πολλά-αναρίθμητα βότανα, εξ ίσου σημαντικά με αυτά που μέχρι τώρα σας παρουσίασα..Προτίμησα πρώτα να σπουδάσω αυτά που έχουμε όλοι μας μέσα στην κουζίνα μας,χωρίς εν τούτοις να γνωρίζουμε τις απίστευτες θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Σημειώστε δε ότι τα περισσότερα βότανα δεν έχουν ερευνηθεί εις βάθος για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Οι προσπάθειες όμως συνεχίζονται..ώσπου κάποια στιγμή η ανθρωπότητα θα επιστρέψει στις ρίζες της και θα εγκαταλείψει ή θα μειώσει στο ελάχιστον το χαπάκι του φαρμακείου

Βότανα που βοηθάνε να κόψουμε το κάπνισμα
Βότανα που βοηθάνε να κόψουμε το κάπνισμα

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για να κόψουμε το κάπνισμα, ένας από αυτούς είναι παρακάτω τα βότανα:

Λοβηλία
Το βότανο Lobelia θεωρείται ότι λειτουργεί όπως η νικοτίνη Ανακουφίζει από τα προβλήματα πνευμόνων όπως το άσθμα, πλευρίτιδα, βρογχίτιδα.Είναι υποκατάστατο της νικοτίνης για τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Εμετικό σε μεγάλες δόσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κατάπλασμα για διάφορα εξωτερικά προβλήματα του δέρματος Έχει ιδιότητες αποχρεμπτικές,οι οποίες βοηθούν στην απομάκρυνση της βλέννες από τους πνεύμονες που προκαλείται από το κάπνισμα

Βαλσαμόχορτο
Το βαλσαμόχορτο συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, βοηθά να έχουμε θετική διάθεση που είναι χρήσιμη για την διακοπή του καπνίσματος. Το Βαλσαμόχορτο βοηθά επίσης στο να ηρεμήσει το μυαλό και το σώμα, μειώνοντας την ανάγκη και την νευρικότητα που προκαλεί η έλλειψη νικοτίνης
Σπόροι βρώμης
Οι Σπόροι βρώμης, που ονομάζονται επίσης άχυρο βρώμης, είναι ένα «τονωτικό νεύρων" που το χρησιμοποιουμε ως εκχύλισμα ή ως τσάι. Οι σποροι βρωμης βοηθουν σε χαλαρωση και σε ηρεμια του μυαλου. Μειώνει το αγχος και βοηθάει στην αυπνία
Βαλεριάνα
Η Βαλεριάνα, είναι ένα ήπιο ηρεμιστικό, συχνά συνταγογραφείται για τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα στον ύπνο. Η βαλεριάνα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους, της κατάθλιψης και της ανησυχίας που συνδέονται με τα συμπτώματα στέρησης της νικοτίνης. Συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας πριν από κάθε φυτική θεραπεία
Βάμμα
Τα βάμματα είναι φυτικά αποστάγματα διατηρημένα σε αλκοόλ. Γι' αυτό διατηρούν την επίδρασή τους για μακρύ χρονικό διάστημα, μπορούν να μεταφερθούν και να ληφθούν εύκολα, είναι εύκολα στην προετοιμασία και επιδρούν γρήγορα. Μπορείς να τα αγοράσεις στα μαγαζιά με είδη υγιεινής διατροφής. Αν και τα βάμματα φαίνονται ακριβά, διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό και συγκριτικά με τα αντιβιοτικά είναι πολύ πιο φτηνά.
Η χρήση τους γίνεται με διάλυση σε ζεστό νερό (περίπου 15 σταγόνες σε λίγο νερό, τρεις φορές την ημέρα).
Από το Ιστολόγιο fytokomia.gr
Σταματήστε το κάπνισμα - Ξεκινήστε την επαναφορά
Σε μια εβδομάδα η αίσθηση της γεύσης
και η μυρωδιά μειώνονται .
-Σε 3 μήνες η λειτουργία των πνευμόνων σας
αρχίζει να βελτιώνεται.
- Σε 8 ώρες το περιττό μονοξείδιο του
άνθρακα έχει φύγει από το αίμα σας.
- Σε ένα χρόνο ο καπνιστής ενός πακέτου την ημέρα
εξοικονομεί πάνω από 1400 Ε .
-Σε 5 χρόνια ο κίνδυνος του εγκεφαλικού
έχει μειωθεί δραματικά .
- Σε 12 εβδομάδες οι πνεύμονες σας θα ανακτήσουν
την δυνατότητα να αυτοκαθαριστούν.
- Σε 12 μήνες ο κίνδυνος καρδιακών
παθήσεων έχει μειωθεί στο μισό .
- Σε 5 μέρες η μεγαλύτερη ποσότητα νικοτίνης
είναι έξω από το σώμα σας.


ΚΑΘΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ
ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Ένα ευχάριστο ρόφημα για όλες τις ώρες της ημέρας.
Το Μείγμα Βοτάνων κατά του Καπνίσματος λειτούργει βοηθητικά σε όσους θέλουν ή έχουν πάρει συνειδητά την απόφαση να σταματήσουν το κάπνισμα . Καταπραΰνει την νευρικότητα από την αποχή από την νικοτίνη ενώ παράλληλα τονώνει την αποτοξίνωση και την απόχρεμψη.
Περιέχει : Γλυκάνισο ,Μελισσόχορτο, Ταραξάκο , Χαμομήλι.

θα πρέπει να κόψετε τελείως το κάπνισμα. Aν, ωστόσο, επιμένετε να καπνίζετε, τότε διαβάστε τις γραμμές που ακολουθούν. Yπάρχουν ορισμένες ήπιες μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε κάπως τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία σας, να συμβάλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας από τον καπνό και να τον ενισχύσουν. H ρεφλεξολογία, το μασάζ, η πιεσομετρία και η αρωματοθεραπεία αποτελούν εναλλακτικές μεθόδους που μπορούν να σας βοηθήσουν.
Δενδρολίβανο και λεβάνταYπάρχουν διάφορα αιθέρια έλαια που βοηθούν το αναπνευστικό και μπορούν να φανούν χρήσιμα στους καπνιστές. Ξεχωρίσαμε τα σημαντικότερα από αυτά: το δενδρολίβανο, τον ευκάλυπτο και τη λεβάντα. Aυτά τα αιθέρια έλαια διευκολύνουν την αναπνοή και έχουν αποχρεμπτικές ιδιότητες, δηλαδή βοηθούν στην απομάκρυνση των εκκρίσεων που δημιουργούνται στους πνεύμονες από το κάπνισμα. Προσθέστε στην κεραμική συσκευή αρωματοθεραπείας 1-4 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο και νερό. Aνάψτε το κεράκι και αφήστε τη συσκευή να αρωματίσει το χώρο όπου βρίσκεστε.
Mασάζ για τους πνεύμονεςKάντε ένα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις στην περιοχή της κλείδας για 1 λεπτό περίπου. Oι μεσημβρινοί που περνούν από εκεί ενεργοποιούν τους πνεύμονες. Xρησιμοποιήστε ένα λαδάκι ή μια ενυδατική αλοιφή για να κυλούν πιο εύκολα τα χέρια σας. Mπορείτε να φτιάξετε και εσείς οι ίδιοι ένα λάδι με αιθέρια έλαια, ώστε να επωφεληθείτε και από τις θεραπευτικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας. Σε 15 ml αμυγδαλέλαιο προσθέστε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, δεντρολίβανου ή λεβάντας.
Πιέσεις στα σημεία βελονισμούH ρεφλεξολογία αποτελεί μία ακόμη εναλλακτική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να περιορίσει κάπως τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Aσκήστε κυκλικές πιέσεις για 1-2 λεπτά στο παχύ μέρος της παλάμης κάτω από τα δάχτυλα. Aκόμη, ασκήστε κυκλικές πιέσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα στα πέλματα, από το μέσο της καμάρας του ποδιού έως τη φτέρνα. Στα σημεία αυτά βρίσκονται οι απεκκριτικές οδοί που βοηθούν να «καθαρίσει» ο οργανισμός από τις τοξίνες. Eπιπλέον, μπορείτε να ασκήσετε πιέσεις στα σημεία βελονισμού. Aσκήστε και πάλι κυκλικές πιέσεις για 1 λεπτό στο σημείο όπου βρίσκεται η σάρκα μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα. Το σημείο αυτό, σύμφωνα με το βελονισμό, αντιστοιχεί στους πνεύμονες και όλες τις απεκκριτικές οδούς, γι’ αυτό και η ενεργοποίησή του συμβάλλει στην καλή λειτουργία τους.
Xρησιμοποιήστε τα κατάλληλα βόταναTρία βότανα που μπορούν να βοηθήσουν τους καπνιστές και να περιορίσουν κάπως τις συνέπειες του καπνίσματος είναι το taraxaco, το pau d’ arco και το lapacho. Tο taraxaco είναι αντιοξειδωτικό, δηλαδή καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες (βλαβερές ουσίες που δημιουργούνται από το κάπνισμα) και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, δηλαδή απομακρύνει τις επιβλαβείς και άχρηστες ουσίες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται και στον καπνό. Aκόμη, αποτελεί ένα πολύ καλό εξισορροπητικό του οργανισμού. Tο pau d’ arco και το lapacho προστατεύουν από τον καρκίνο των πνευμόνων και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε καταστήματα με ομοιοπαθητικά και στα φαρμακεία θα βρείτε κάψουλες που περιέχουν το ξηρό εκχύλισμα των παραπάνω βοτάνων. Mπορείτε να παίρνετε μία κάψουλα το πρωί μετά το πρωινό και μία το μεσημέρι, αφού βέβαια προηγουμένως συμβουλευτείτε και το γιατρό σας.
Mπορείτε, ακόμη, να φτιάξετε μόνοι σας ένα έγχυμα από τα παραπάνω βότανα, το οποίο θα πίνετε δύο φορές την ημέρα. Bράζετε 1 φλιτζάνι νερό, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλάκι από το βότανο αποξηραμένο. Τα αφήνετε 3-5 λεπτά στο νερό και έπειτα σουρώνετε. Στη συνέχεια, πίνετε το έγχυμα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας από τον καπνό είναι το εκχύλισμα από σπόρους γκρέιπφρουτ σε σταγόνες. Θα το βρείτε στα φαρμακεία σε συσκευασία με σταγονόμετρο. Bάζετε 10 σταγόνες σε 1 ποτήρι νερό και πίνετε 2-3 φορές την ημέρα.
Aπολαύστε ένα χυμόH συστηματική κατανάλωση χυμών αποτελεί έναν ακόμη τρόπο να περιορίσετε κάπως τις συνέπειες του καπνίσματος. Tο καρότο, το σέλινο, τα παντζάρια και το μπρόκολο έχουν πολύ ισχυρή αποτοξινωτική δράση και θεωρείται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο των πνευμόνων. Bάλτε στον αποχυμωτή 4 καρότα, ένα ματσάκι σέλινο και 1/4 με 1/2 κιλό μπρόκολο ή παντζάρι και πίνετε το χυμό τους μία φορά την ημέρα.
Περπατήστε στη φύσηΠηγαίνετε έναν περίπατο σε μια περιοχή με βλάστηση που σας αρέσει. H επαφή με τη φύση θα βοηθήσει τους πνεύμονές σας να καθαρίσουν και να γεμίσουν με καθαρό αέρα. Kαθώς περπατάτε, κάνετε βαθιές εισπνοές και εκπνοές, απολαμβάνοντας τον αέρα που ανασαίνετε. H καθιστική ζωή, σε συνδυασμό με το κάπνισμα, δρουν αθροιστικά εναντίον της υγείας σας. Tο περπάτημα αποτελεί μια αεροβική άσκηση που τονώνει την καρδιά και ωφελεί το καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή τα σημεία του οργανισμού που «χτυπάει» το κάπνισμα.
Oι τροφές που θα σας βοηθήσουνKαταναλώνετε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C και φλαβονοειδή που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά, γιατί ο καπνός περιέχει πολλές χημικές ουσίες που έχουν
οξειδωτική δράση. Για να προστατεύσετε, λοιπόν, τον οργανισμό σας, θα πρέπει η διατροφή σας να σας παρέχει όλες τις αντιοξειδωτικές ουσίες που χρειάζεστε. Πολύ καλές αντιοξειδωτικές τροφές είναι το μπρόκολο, το λάχανο, τα καρότα, το κουνουπίδι, το σέλινο, τα πορτοκάλια, οι φράουλες και το σταφύλι.Φροντίστε, ακόμη, να μη σας λείπουν ορισμένες βιταμίνες που είναι χρήσιμες στους καπνιστές. H βιταμίνες C, E και A βοηθούν στην προστασία των πνευμόνων από τον καπνό. Mεγάλες ποσότητες βιταμίνης C θα βρείτε στα εσπεριδοειδή, στις φράουλες, στα ακτινίδια, στις ντομάτες, στις πιπεριές και στο φρέσκο λάχανο. H απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C για τους καπνιστές είναι αυξημένη και φθάνει τα 100 mg. Mπορείτε να καλύψετε αυτή την ποσότητα με 1 κόκκινη πιπεριά (έχει 142 mg) ή 2 ακτινίδια (το ένα έχει 75 mg) ή 2 πορτοκάλια (το ένα έχει 70 mg).
Tη βιταμίνη E μπορείτε να τη βρείτε στα φυτικά έλαια, στο συκώτι, στα λαχανικά και στα δημητριακά. Σε ημερήσια βάση ένας ενήλικος έχει ανάγκη από 15 IU (διεθνείς μονάδες) βιταμίνης E. Mία κουταλιά ηλιόσποροι έχει 2,3 IU, που σημαίνει ότι με 6 κουταλιές έχετε λάβει την ημερήσια συνιστώμενη δόση. Πλούσιες τροφές σε βιταμίνη A είναι το συκώτι, το ασπράδι του αυγού και τα καρότα. Ένας ενήλικος χρειάζεται περίπου 2.000 IU προβιταμίνης A. Mπορείτε να καλύψετε την ποσότητα που χρειάζεστε με 100 γρ. καρότα, που έχουν 2.287 IU. Για τις βιταμίνες A και E δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μετρήσεις για τις ποσότητες που χρειάζονται οι καπνιστές. Φροντίζετε, ωστόσο, να παίρνετε απαραιτήτως την ημερήσια συνιστώμενη δόση αν καπνίζετε.

Τα μυστικά της ρίγανης : Γεμάτη βιταμίνες !
Αντιοξειδωτικό. –σκοτώνει να μικρόβια , όπως τα αντιβιοτικά και η Πενικιλίνη –διαθέτει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ένας οργανισμός για να παραμένει υγιής!

Ποια είναι τα οφέλη της υγείας από τη ρίγανη
Μεσογειακό, ως επί το πλείστον, βότανο η ρίγανη, ανήκει στο γένος ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τόσο για μαγειρικούς, όσο και για ιατρικούς σκοπούς.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση της ρίγανης για ιατρικές παροχές, το συγκεκριμένο βότανο συμβάλλει στην αναστολή της ανάπτυξης μυκήτων και δρα στο σώμα ως αντιοξειδωτικό. Επιπλέον προσφέρει γεύση σε κάθε γεύμα.
Αντιβακτηριακές ιδιότητες
Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν τα αιθέρια έλαια και τα συστατικά της θυμόλη και καρβακόλη, μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της ανάπτυξης πολλών βακτηρίων και μυκήτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκαλούν τροφιμογενείς λοιμώξεις. Η μελέτη έδειξε πως η ρίγανη σκοτώνει τα μικρόβια με τον ίδιο περίπου τρόπο που το κάνουν τα αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη, η στρεπτομυκίνη και η βανκομυκίνη. Επιπλέον, το έλαιο της ρίγανης αναστέλλει την ανάπτυξη των ζυμομυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του candida albicans, που μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα ή στοματικές λοιμώξεις.
Βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά
Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, 20 g αποξηραμένης ρίγανης παρέχουν 333,8 mg καλίου, 0,88 mg ψευδαργύρου, 8,8 mg σιδήρου, 2,2 g πρωτεΐνης, 315,2 mg ασβεστίου, 0,92 mg μαγνησίου και 8,56 g φυτικών ινών, όλες δηλαδή τις ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα, για να παραμείνει υγιές και να εργαστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Επίσης, η ρίγανη προσφέρει 256 kJ ενέργειας. Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνες Β3 και Β6. Ολα αυτά σε 61,2 θερμίδες, 2,05 g λίπους και 3 mg νατρίου.Αντιοξειδωτικά οφέλη
Η ρίγανη είναι ένα από τα αρτυματικά (καρυκευτικά) φυτά, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες. Επιβραδύνει τη φθορά των κυττάρων, επιβραδύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο και τη διαδικασία της γήρανσης. Μπορεί, επίσης, να είναι καλύτερη πηγή διαιτητικών αντιοξειδωτικών απ’ ό,τι πολλές άλλες ομάδες τροφίμων, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά. Σε 20 g ρίγανης υπάρχουν 10 mg βιταμίνης C, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στο σχηματισμό του κολλαγόνου και κρατάει υγιή τα δόντια και τα ούλα. Επίσης, περιέχει 3,6 mg βιταμίνης Ε, που προστατεύει τα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Δεν υπάρχουν κλινικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση της ρίγανης για τυχόν οφέλη για την υγεία. Τα οφέλη έχουν προκύψει κυρίως από την εμπειρία, λόγω της ευρείας χρήσης της στη μαγειρική. Επειδή ακριβώς, όμως, δεν υπάρχουν στοιχεία, αποφύγετε χρήση σε υψηλότερες δόσεις από αυτές που συναντάμε κυρίως στα γεύματα. Π.χ. :ΈΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΡΊΓΑΝΗ ΓΙΑ ΈΝΑ ΦΛΥΤΖΆΝΙ ΤΣΆΪ!Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν δερματίτιδα και εξανθήματα όταν εφαρμοστεί τοπικά σε μεγάλες ποσότητες.
Από τη σελίδα medinova.gr


Φασκόμηλο: Από τον Ιπποκράτη έως σήμερα- διασημο ως το ελληνικο τσαϊ!



Το φασκόμηλο είναι πολυετές θαμνώδες φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως... πολυφάρμακο και έχει εκθειαστεί από τον Διοσκουρίδη, τον Γαληνό, τον Αέτιο και τον Ιπποκράτη.

Οι Άραβες πίστευαν ότι μπορούσε να θεραπεύσει τα πάντα. Οι Λατίνοι το θεωρούσαν το ιερό φυτό της αθανασίας και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές. Οι Γάλλοι το ονομάζουν «ελληνικό τσάι» και το χρησιμοποιούν – όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – τόσο στη μαγειρική, όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι Κινέζοι το αποκαλούν «ελληνικό βραστάρι» και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι.




Θεραπευτικές Ιδιότητες
Το φασκόμηλο είναι ένα βότανο προικισμένο με πολλές θεραπευτικές ουσίες και ιδιότητες, ιδιαιτέρως χρήσιμες στην ιατρική, όπως αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, καρδιοτονωτικές, σπασμολυτικές και αντιδιαβητικές. Η δε δράση του κατά του διαβήτη έκανε ορισμένους να δηλώσουν ότι, το φασκόμηλο είναι το φάρμακο για όλες τις ασθένειες.
Ως αφέψημα είναι ιδανικό για τη θεραπεία της φαρυγγίτιδας, της ουλίτιδας, καθώς και των άφτρων, αλλά και διαφόρων τραυματισμών του στόματος. Επίσης, τονώνει το νευρικό σύστημα, αυξάνει τη μνήμη και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος. Εάν κάνουμε πλύσεις με αφέψημα στα μέρη του σώματος που πάσχουν από κράμπες, θα ανακουφιστούν.
Αντιμετωπίζονται τα τσιμπήματα από κουνούπια και σφήκες, τρίβοντας με τα φρέσκα φύλλα του φασκόμηλου το ερεθισμένο σημείο.
Άτομα που πάσχουν από δυσπεψίες, δυσεντερίες και έλκος στομάχου, μπορούν να αφήσουν να μουσκέψουν φύλλα φασκόμηλου μέσα σε κόκκινο κρασί (80 γρ. φασκόμηλο σε 1 λίτρο κρασί) για μία βδομάδα και να πίνουν μία έως τρεις κουταλιές της σούπας από αυτό το μίγμα, μετά από κάθε γεύμα. Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται και στην αρωματοποιία.
E- shop MotherNature.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου