Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ!-πληρες πολιτικό ρεπορταζ

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΛΕΟΝ
Για πρώτη φορά στην ιστορία πρωθυπουργός μηνύει πολιικούς αντιπάλους του!
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (δεξιά) και ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης (αριστερά) κατά την έκτακτη συνέντευξη

Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης κατήγγειλε προσπάθεια χρηματισμού του

Με βάση την καταγγελία, προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν με 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας - στην αρχή νόμιζε ότι ήταν πλάκα

ΓΙΑ «ΣΤΗΜΕΝΗ προβοκάτσια», την οποία «ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ», μίλησε η ΝΔ


Προσπάθεια χρηματισμού του για την προεδρική εκλογή επιβεβαίωσε χθες το πρωί της ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, μετά από σχετικές δηλώσεις του καλλιτέχνη Λάκη Λαζόπουλου. Επισήμως αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός δήλωσε: «Πράγματι πριν από 10 ημέρες κατατέθηκε οπτικοακουστικό υλικό στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, αλλά ώς σήμερα οι καταγγελίες Χαϊκάλη δεν επιβεβαιώνονται». Η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή το μεσημέρι αποφάσισε να δοθούν αντίγραφα των επίμαχων βίντεο στους αρχηγούς κομμάτων της Βουλής.


Την παράδοση στους πολιτικούς αρχηγούς του οπτικοακουστικού υλικού που απέστειλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Βουλή σχετικά με τις καταγγελίες του κόμματος περί απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας. Ήδη τα αντίγραφα του επίμαχου DVD ετοιμάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κανάλι της Βουλής, παρουσία μάλιστα της αστυνομικής φρουράς για να αποφευχθεί ενδεχόμενο διαρροής του επίμαχου υλικού.

Νέα συνεδρία σήμερα

Η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα Σάββατο, προκείμενου να εκτιμήσει γενικότερα το θέμα των καταγγελιών, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και προβολή του βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν χθες τα ελλαδικά Μέσα, το υλικό έχει διάρκεια δυο ωρών και έχει μονταριστεί, περιλαμβάνοντας οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση του κ. Χαϊκάλη με το καταγγελλόμενο πρόσωπο και ακουστικό υλικό από τη δεύτερη συνάντηση.
Εν τω μεταξύ διαψεύδει κατηγορηματικά η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Έλενα Κουντουρά ότι προσεγγίστηκε από κανέναν. Με αφορμή τη φερόμενη ως αναφορά στο πρόσωπό της από την αντιπρόεδρο Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η κυρία Κουντουρά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ουδέποτε την πλησίασαν για αυτό το θέμα και ότι επικοινώνησε με την κυρία Κόλλια, η οποία τη διαβεβαίωσε ότι δεν ενέπλεξε το όνομά της.
Στο μεταξύ η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και η βουλευτής του κόμματος, κυρία Έλενα Κουντουρά απειλούν με μηνύσεις για δημοσιεύματα σχετικά με πιθανή απόπειρα δωροδοκίας της δεύτερης για την ψήφο της στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Δεν το είπε δημόσια

Ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι ΑΝΕΛ δεν έδωσε το όνομα του ατόμου που κατηγορείται για δωροδοκία. O κ. Χαϊκάλης είπε στη συνέντευξη ότι προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν με 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι «στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πλάκα, όταν κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω, η αλήθεια πρέπει να λάμψει».
Ο άνθρωπος που κατηγορείται για τη δωροδοκία ονομάζεται σύμφωνα με πληροφορίες των ελλαδικών Μέσων Γ. Αποστολόπουλος, είχε διατελέσει ως σύμβουλος στην υπηρεσία των πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και ήταν επίσης και σύμβουλος του κ. Καμμένου. Ο κ. Καμμένος είπε ότι η συνομιλία με το πρόσωπο που φέρεται να πρότεινε τον χρηματισμό στον κ. Χαϊκάλη έγινε με κάμερα-ρολόι. Υπήρξε δεύτερη συνάντηση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Το υλικό της καταγραφής δόθηκε στην Εισαγγελία.

Κράτησαν τα αντίγραφα

Όπως προκύπτει από τη συνέντευξη, αντίγραφα κράτησαν οι κκ. Καμμένος και Χαϊκάλης, ο Λάκης Λαζόπουλος καθώς και συμβολαιογράφος στο εξωτερικό. Καθορισμένη τρίτη συνάντηση, με την οποία υποτίθεται ότι θα έκλεινε η συμφωνία, και για την οποία είχε ενημερωθεί η αστυνομία, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. «18:05 του στέλνω μήνυμα "πού είσαι, χάθηκες;"», «18:12 με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει, θα τα πούμε μετά την Πρωτοχρονιά», είπε ο κ. Χαϊκάλης.
«Ίσως είχε καταλάβει, ίσως ενημερώθηκε από κάποιον», σημείωσε ο κ. Χαϊκάλης απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν εμφανίστηκε το πρόσωπο αυτό στο τρίτο ραντεβού. Όταν κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά, ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, το συγκεκριμένο πρόσωπο τον γνώρισε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ. Έπειτα εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ μέχρι την εποχή που προσελήφθη σε τράπεζα. Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι είχε φιλικές σχέσεις μαζί του και στην αρχή νόμιζε ότι του έκανε πλάκα.

Απάντησε με υλικό η ΝΔ

Η ΝΔ απάντησε με φωτογραφίες που δείχνουν τον Γιώργο Αποστολόπουλο να συμμετέχει σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα. Για «στημένη προβοκάτσια», την οποία «ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, εδώ και τώρα, σ' αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα» δήλωσε ο κ. Παπαμιμίκος.
«Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις», πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΔ. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, «το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου.
Τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013. Τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013. Και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

«Καθαρίζεται» ο ήχος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής (πληροφορίες αναφέρουν πως συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών). Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο κ. Χαϊκάλης ανέφερε το όνομα του προσώπου με το οποίο συναντήθηκε, ωστόσο δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό ώστε να ακολουθήσει διαδικασία σύλληψης, ενώ δεν έφτασε ποτέ στα χέρια των αστυνομικών το επίμαχο βίντεο.
Κάποιες άλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως το οπτικοακουστικό υλικό μεταφέρθηκε προς επεξεργασία -για «καθαρισμό» ήχου και προσώπων- στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από την ΕΛ.ΑΣ. πάντως σημειώνουν πως για το αποτέλεσμα των ερευνών ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Mε δόσεις

Όπως δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, η πρόταση που του έγινε ανερχόταν συνολικά σε 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Προέβλεπε αρχικά να του δοθούν 700.000 ευρώ μετρητά, στη συνέχεια να αποπληρωθεί δάνειο που οφείλει σε τράπεζα και τέλος να υπογράψει συμβόλαια με εταιρείες παραγωγής. Συμπλήρωσε πως έχει παραδώσει στις εισαγγελικές Αρχές οπτικό και ακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις με το πρόσωπο που πήγε να τον δωροδοκήσει και προσέθεσε ότι και ο ίδιος έχει καταθέσει στους εισαγγελείς. Ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε για την υπόθεση στον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο στις 6 και στις 12 Δεκεμβρίου.

Timing

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Γιώργος Καλαντζής, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha» ότι τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα εξετάσει το θέμα του δανείου του κ. Χαϊκάλη στην Τράπεζα Πειραιώς για να διαπιστωθεί αν εξυπηρετείται και αν έχει δηλωθεί. Με παρέμβασή του στην εκπομπή του «ΑΝΤ1» ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».
Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης ότι μετά τα δημοσιεύματα περί χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να ψηφίζουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας, είχε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζει με αυτό τον τρόπο την πολιτική ζωή. «Σήμερα αποδεικνύονται ότι υπάρχουν στοιχεία», ανέφερε.
«Οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές αλλά τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαίτιους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο».

«Άθλια ιστορία»

Από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για «άθλια ιστορία». «Μετά τις "καταγγελίες" για… κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε και ο Χαϊκάλης. Είναι ολοφάνερο για ποιο λόγο στήνονται αυτές οι άθλιες παραστάσεις: για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές», τόνισε σε δήλωσή της.

«Για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας». Και καταλήγει: «Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο».

«Το ΠαΣοΚ ζητά άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του (http://www.sigmalive.com/simerini/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου