Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ! ΕΤΣΙ ΛΑΔΩΝΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!! ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Στο εδώλιο του κατηγορημένου, ύστερα από την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα καθίσει «κόσμος και κοσμάκης» που σχετίζεται με τις μίζες που έδινε η Siemens για να παίρνει δουλειές στη χώρα μας.
Πολλαπλές παραγραφές αδικημάτων και ιδίως όσων έχουν σχέση με τη νομιμοποίηση από εγκληματικές ενέργειες πριν από το 1999, αλλά και παραπομπή του Θόδωρου Τσουκάτου, μόνο όμως για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε δωροδοκία (παραγραφή για το «ξέπλυμα»), είναι μεταξύ άλλων τα πιο σημαντικά που καταγράφονται στην πρόταση του εισαγγελέα Γαληνού Μπρη προς το Συμβούλιο Εφετών για το πολύκροτο σκάνδαλο. Στην πρόταση του ο εισαγγελέας, κάτι που πέρασε ...

απαρατήρητο από τα ΜΜΕ, εκτιμά ότι τα χρήματα δεν κατέληξαν στο ΠαΣοΚ αλλά ο ίδιος ο Θ. Τσουκάτος επιχείρησε να επηρεάσει στελέχη και υπαλλήλους του ΟΤΕ. Ο εισαγγελέας αναφέρει μάλιστα ότι υπάρχουν και αποδέκτες από τον ΟΤΕ που δεν έχουν καταγραφεί. Παράλληλα παραπέμπονται και οι Γερμανοί της μητρικής Siemens. Μεταξύ άλλων στελεχών, ο επικεφαλής της εταιρείας Φον Πίρερ, αλλά και το άλλοτε Νο2 Χ.-Γ. Νοϊμπύργκερ, καθώς και ο Φόλκερ Γιουνγκ, αλλά και οι ταμίες Σίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ και Νιντλ.
Από την ελληνική Ζίμενς παραπέμπονται οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Πρόδρομος Μαυρίδης, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου,Εμμανουήλ Σταυριανού και Αλέξανδρος Αθανασιάδης. Από τους δωροδοκηθέντες ως κεντρικό πρόσωπο αναδεικνύεται ο καθηγητής Κώστας Ξυπολιάς, νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ όταν έγινε η σύμβαση, και πάντως με ποσό 500.000 γερμανικά μάρκα το 1998 σε τράπεζα της Γενεύης. Έχει όμως αποβιώσει, οπότε παύει η εναντίον του ποινική δίωξη. Από τους υπαλλήλους παραπέμπεται και ο Γιώργος Σκαρπέλης για τον οποίο απαριθμούνται εμβάσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε λογαριασμούς, αλλά και σε μετρητά.
Απαλλακτική είναι η πρόταση του Μπρη και για τις τρεις κόρες του Χρήστου Καραβέλα (παρ' ότι είχαν προφυλακιστεί), αλλά και για επιχειρηματίες που εμπλέκονται στη διακίνηση του 1 εκατ. ευρώ. Από τους χρηματιστές που εμπλέκονταν στην υπόθεση απαλλάσσεται μόνο ο Ν. Δεβλέτογλου για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία. Η ζημιά υπολογίζεται σε 69 εκατ. ευρώ, που ταυτίζεται και με μίζες.
«Ορφανά» όμως και χωρίς αποδέκτες εμφανίζονται περίπου 40 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν, ενώ εκτιμάται ότι δώρα δέχτηκαν και άλλα πρόσωπα από τον ΟΤΕ. Πάντως η ζημιά από την αντίστοιχη έκθεση του ειδικού εκτιμητή Άθου Στυλιανού δεν εντοπίζεται, μάλιστα ρητά εκφράζεται ότι δεν έγινε δυνατόν να εντοπιστεί ζημιά. Η διοίκηση του ΟΤΕ των Δημήτρη Παπούλια και Γεωργίου Χρυσολούρη την επίμαχη περίοδο σύναψης της σύμβασης με τη Siemens απαλλάσσεται. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι στους κατηγορουμένους δεν εμπλέκεται κανένα πολιτικό πρόσωπο παρά το γεγονός, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Α» ο Χριστοφοράκος σε κατάθεση που έδωσε στην Γερμανική δικαιοσύνη κατονομάζει ότι έδινε μίζες στα ελληνικά πολιτικά κόμματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου