Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ...ΠΛΗΖ....

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ!


Σας ήρθε mail που λέει ότι έχετε επιστροφή φόρου;  Προσέξτε το μύνημα αυτό.
Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για διάφορα mail που φτάνουν τις τελευταίες ημέρες στα mailbox πολλών χρηστών και στα οποία ενημερώνονται οι χρήστες ότι έχουν επιστροφή φόρου από την εφορία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται και ποσό, συνήθως 452,03 ευρώ. Βεβαίως στη συνέχεια παροτρύνονται προκειμένου να πάρουν τα χρήματα να δώσουν κωδικούς και αριθμούς λογαριασμών.
Όπως ενημερώνει η Δίωξη: Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν να καταχωρήσει σε ειδική φόρμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμό πιστωτικής κάρτας κ.ά.
Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.
Καλούνται οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην απαντούν να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.
Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
Διαβάστε τι γράφουν τα emails απάτη και ποιες είναι οι οδηγίες για τα emails απάτη με βάση την ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου