Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014


DSC01613


ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ
Στην κονιτσιώτικη γη αναπαύεται απο σήμερα ο αδερφός του γέροντα Παΐσιου (μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του), Ραφαήλ Εζνεπίδης.
Στα 97 του χρόνια άφησε εχθές την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Κόνιτσα όπου διέμενε με τη σύζυγό του και ένα απο τα παιδιά του, το γιο του, Χρήστο.
Ο Ραφαήλ Εζνεπίδης, με την μικρασιατική καταστροφή έφυγε με την οικογένειά του απο τη γενέτειρά του τα Φάρασα της Καππαδοκίας και εγκαταστάθηκε το 1925 στην Κόνιτσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τα βαθιά του γεράματα ,ο Ραφαήλ Εζνεπίδης θυμόταν τα πάντα γύρω απο τον ξεριζωμό από την Καππαδοκία, τον αδελφό του, τον γέροντα Παΐσιο μικρό παιδάκι 40 ημερών στην αγκαλιά της μάνας του αλλά και τον άγιο Αρσένιο, τον ιερέα του χωριού, αρχηγό στις δύσκολες μέρες του ξεριζωμού. 
Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κόνιτσα.
Το οικογενειακό ,συγγενικό και φιλικό του περιβάλλον έδωσε το "παρών" για το τελευταίο αντίο στον αδερφό του γέροντα Παΐσιου, που υπήρξε χωρίς αμφιβολία ένας απο τους πιο σημαντικούς αγίους ασκητές του 20ου αιώνα.
as1


AS2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου