Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014


koumantareas

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ

Σύμφωνα με την εξέταση των ιατροδικαστών ο συγγραφέας έφερε… βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά. Την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ, φέρεται να έχει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.  Στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει που παλιά καταγγελία του συγγραφέα για εκβίαση του.
Μία δικογραφία που είχε σχηματισθεί προ μερικών ετών από την Ασφάλεια Αττικής ύστερα από καταγγελίες του δολοφονηθέντος προ τριών ημερών συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από δύο Αλβανούς, συνεκτιμάται στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη του στυγερού εγκλήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών κ. Νίκου Καρακούκη και κυρίας Χριστίνας Τσάκωνα ο 83χρονος συγγραφέας γρονθοκοπήθηκε στην κοιλιά και στο κεφάλι και στη συνέχεια ο δράστης τον στραγγάλισε.
Η προ τριετίας καταγγελία για εκβιασμό
Ο άτυχος συγγραφέας είχε αναφέρει προ ετών στην Αστυνομία ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν αρπάξει προσωπικά έγγραφά του και αντικείμενα από το σπίτι του, όταν τον είχαν επισκεφθεί για άγνωστους λόγους. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, του ζητούσαν χρηματικά ποσά για να του επιστρέψουν τα αντικείμενά του. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους δύο νεαρούς Αλβανούς είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια Αττικής –η υπόθεση δεν είχε δημοσιοποιηθεί τότε– και μιλούσε για προστριβές του με τον Μένη Κουμανταρέα για διαφόρους λόγους
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τη στιγμή που ο Μένης Κουμανταρέας ανέβηκε στο διαμέρισμά του, από γειτονικό κατάστημα, αιφνιδιάστηκε από τον δράστη, ο οποίος τον γρονθοκόπησε στο ασανσέρ, τον παρέσυρε μέσα στο σπίτι, τον σκότωσε και μετά προσπάθησε να τον ληστέψει…
Το μένος αλλά και η ανθρωποκτόνος πρόθεση του δράστη αλλά και η γνώση του χώρου και η επιλεκτική έρευνα στο σπίτι οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ήταν κάποιος που γνώριζε τον 83χρονο συγγραφέα και ίσως είχε προγενέστερα σημεία προστριβής μαζί του. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν μάλιστα και τον άνθρωπο που είχε προκαθορισμένο ραντεβού με τον Μένη Κουμανταρέα το βράδυ του Σαββάτου.
Ήδη έχουν κληθεί από την Αστυνομία για κατάθεση Έλληνες και αλλοδαποί (κυρίως αλβανικής καταγωγής) που είχαν συναντηθεί με τον 83χρονο συγγραφέα. Πηγές αναφέρουν ότι οι διωκτικές αρχές έχουν ήδη πληροφορίες για την ταυτότητα του ατόμου που είχε συνάντηση μαζί του, το βράδυ του Σαββάτου, ο οποίος είναι και αυτός αλλοδαπός.
Σημειώνουν μάλιστα ότι επειδή ο δράστης δεν είχε όπλο, εκτιμούν ότι έκανε ανοργάνωτη επίθεση και η υπόθεση σύντομα θα εξιχνιαστεί.
Η κηδεία του συγγραφέα θα τελεστεί σήμερα Τρίτη από το Α’ Νεκροταφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου