Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Οι εχθροί του Πούτιν πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο…

epixeirimatias-poutin

διαμερισμα
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της «αυτοκτονίας» του πολυεκατομμυριούχου Σκοτ Γιανγκ, ο οποίος… το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας έβαλε τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από το διαμέρισμά του, που βρισκόταν στον τέταρτο όροφο, στο Λονδίνο.
Ο μεγιστάνας βρέθηκε καρφωμένος πάνω στις σιδερένιες βέργες που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, κάτω από το πολυτελές του διαμέρισμα. Οι διασώστες αναγκάστηκαν να κόψουν τα κάγκελα για να απεγκλωβίσουν το σώμα του.

Αν και τα πρώτα στοιχεία έδειχναν πως επρόκειτο για αυτοκτονία, τα σενάρια που κάνουν λόγο για δολοφονία δεν έχουν αποκλειστεί.

Μάλιστα, οι υποψίες ότι ο Σκοτ Γιανγκ μπορεί να δολοφονήθηκε εξαιτίας των εκατομμυρίων που χρωστούσε σε Ρώσους γκάνγκστερ ενισχύονται αφενός από τη μαρτυρία ενός φίλου του και αφετέρου από τα ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κενά στο σενάριο της αυτοκτονίας και συνδέουν το θάνατο του Γιάνγκ με 4 ακόμα περίεργες περιπτώσεις «αυτοχειρίας».
Ένας μάρτυρας που ισχυρίζεται ότι τον γνώριζε 20 χρόνια, ανέφερε στην αστυνομία ότι ο μεγαλομεσίτης είχε τεράστια χρέη και είχε ήδη δεχθεί απειλές πριν από δύο χρόνια από γκάνγκστερ, που για να τον προειδοποιήσουν τον «κρέμασαν» έξω από το παράθυρο δωματίου ξενοδοχείου της βρετανικής πρωτεύουσας. Τα ρωσικά ΜΜΕ από την άλλη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιος να έσπρωξε τον Γιανγκ στο κενό.

γιανγκ

Η περιουσία του Γιάνγκ έφτανε πριν από λίγα χρόνια τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, έχασε το μεγαλύτερο τμήμα της εξαιτίας λάθος κινήσεων στην αγορά ακινήτων της Ρωσίας.

δολοφονιες

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο 52χρονος είναι το πέμπτο μέλος ενός στενού κύκλου επιχειρηματιών που έχουν αυτοκτονήσει μέσα στην τελευταία τετραετία.
Όπως, επισημαίνουν ο Γιανγκ συνεργαζόταν στενά με τον Ρώσο ολιγάρχη και σφοδρό επικριτή του Πούτιν, Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος το Μάρτιο του 2013 είχε βρεθεί νεκρός στην μπανιέρα του με έναν βρόχο γύρω από τον λαιμό του.
Ο Ρωσικός Τύπος εστιάζει επίσης στην αυτοκτονία του Τζόνι Ελιτσάοφ, ο οποίος πέθανε πέφτοντας από την οροφή εμπορικού κέντρου στο Δυτικό Λονδίνο. Παρότι ο 55χρονος είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα ως μάνατζερ συγκροτημάτων, αργότερα έγινε χρηματοοικονομικός σύμβουλος και γνώρισε τον Γιανγκ, με τον οποίο έγιναν φίλοι.
Ο εκατομμυριούχος μεσίτης Ρόμπερτ Κέρτις, ο οποίος έβγαινε με το διάσημο μοντέλο Καπρίς, σκοτώθηκε σε ηλικία 47 ετών πέφτοντας στις ράγες του μετρό στο Δυτικό Λονδίνο.
Παρότι ήταν γνωστός για τον πολυτελή τρόπο ζωής του, είχε και εκείνος τεράστια χρέη. Επιπλέον του είχε στοιχίσει ψυχολογικά η αυτοκτονία του συναδέλφου του μεγαλομεσίτη Πολ Καστλ, ο οποίος επίσης έχασε την περιουσία του και αυτοκτόνησε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, πέφτοντας στις ράγες του μετρό. Αν και ταπεινής καταγωγής, ο Καστλ συναναστρεφόταν με τους πλουσιότερους άνδρες της Βρετανίας και έπαιζε πόλο με τον πρίγκιπα Κάρολο.
Οι πέντε αυτοί αυτόχειρες εκτός από τις ενασχολήσεις τους με την αγορά ακινήτων φαίνονται να συνδέονται μεταξύ τους εξαιτίας των σχέσεών τους με τη ρωσική μαφία, αλλά και λόγω του μίσους που έτρεφαν απέναντι στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου