Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή σε παραπλανητικές αγγελίες ενοικίασης κατοικιών μέσω διαδικτύου

Κώδωνα κινδύνου έχει σημάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ανάρτηση αγγελιών στο διαδίκτυο, με παραπλανητικό περιεχόμενο, που παρουσιάζουν δήθεν ευκαιρίες ενοικίασης κατοικιών, από ιδιώτη σε ιδιώτη, στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014-eglimatikotita.gr
Πρόκειται για «ηλεκτρονικό ψάρεμα» (phishing), με σκοπό να πείσουν τους ανυποψίαστους ενοικιαστές να καταβάλουν χρήματα ως προκαταβολή και σε κάποιες περιπτώσεις να αποστείλουν προσωπικά τους στοιχεία και οικονομικά δεδομένα.

Οι χρήστες του διαδικτύου προτρέπονται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να μην αποστέλλουν προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία τους σε άγνωστα άτομα, καθώς και να επιβεβαιώνουν τη φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.

Προκειμένου να είναι «πειστικές» οι αγγελίες αυτές, συχνά γίνεται αναφορά για μεσολάβηση γνωστής επιχειρηματικής διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης σπιτιών ή μεσολάβηση επιχειρηματικών ιστοτόπων, που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ η επικοινωνία με τους υποτιθέμενους αγγελιοδότες, «επιδιώκεται» να πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω e-mail.
πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου