Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ- έρχεται χιονιάς!

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ!

Τα χιόνια πλέον επισκέπτονται την Αττική και με την πρόοδο της ημέρας θα επεκτείνονται από τα βουνά όλο και χαμηλότερα. Το βράδυ θα ενταθούν και θα φτάσουν σε όλα τα βόρεια προάστια ενώ δεν αποκλείεται να δούμε το χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας.
Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο πρόγνωσης...
όπως δημοσιεύεται στο meteo.gr:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο με
χιόνια στα ορεινά, και λίγα χιόνια στη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Κεντρικής, Ανατολικής και Βόρειας χώρας, στη Βόρεια Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο αναμένεται στα νότια και δυτικά τμήματα με χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, κυρίως στα ανατολικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -11 έως -2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 6 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 6 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στο Ανατολικό Αιγαίο και από 9 έως 18 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη, όπου θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Σταδιακά όμως οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, επηρεάζοντας τα βόρεια τμήματα του νομού και από το βράδυ τα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και από το απόγευμα βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, με τάσεις ενίσχυσης στα ανατολικά.

Νεφώσεις με πιθανότητα λίγων χιονοπτώσεων μέχρι το απόγευμα και χιονοπτώσεις από το βράδυ, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου