Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ»

Με το «βλέμμα» στις 29 Δεκεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ--ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΚΛΟΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Φωτογραφία: SOOC
Φωτογραφία: SOOC
-A+A
Αντίστροφα κυλούν οι ώρες ως την έναρξη της πρώτης ψηφοφορίας-στις 7 το απόγευμα- για την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και στο επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί η απόλυτη ψυχραιμία και η βαθιά πεποίθηση πως « όσο κι αν ανακατεύουν την τράπουλα δεν βγαίνουν οι ‘180’».

Ανώτατη πηγή του ΣΥΡΙΖΑ σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε με το iefimerida.gr, σχολίασε την πρώτη εκλογική διαδικασία και διερωτήθηκε σε εμφανώς χαλαρό και …αδιάφορο τόνο «ποια πρώτη ψηφοφορία;», για να συμπληρώσει πως «η τρίτη ψηφοφορία για μας είναι η κρίσιμη».
Όπως όλα δείχνουν, η στρατηγική της Κουνδούρου είναι συγκεκριμένη και υπολογισμένη με μαθηματική ακρίβεια. Στόχος της ηγεσίας είναι σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις τους να αποκαλύπτουν την «κρυφή ατζέντα που έχει το Μέγαρο Μαξίμου», αναφορικά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών. Εμμένουν στα όσα έχουν διατυπώσει «περί αποστασίας» εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ μία χαμηλή «επίδοση» στην  αποψινή πρώτη ψηφοφορία θα προσδώσει τέτοια δυναμική που θα μεταφραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως στοιχείο ότι η χώρα μπαίνει και με τη… βούλα σε τροχιά εκλογών.
Απόλυτα εναρμονισμένος με τα παραπάνω εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης, και με φόνο την αποψινή εκλογική διαδικασία, αφού τόνισε κατά τη διάρκεια του briefing ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που βάζει πήχη, προέβλεψε ότι « θα περάσει από κάτω», με το σκεπτικό ότι στην Κουμουνδούρου υπολογίζουν τα «ναι» περί τα 162 με 165.
«Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι»
 «Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μαζέψουν 180», ήταν η δήλωση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας κ. Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για ένα σύστημα που δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει πέρα από το να κινδυνολογεί ενόψει της προεδρικής εκλογής ή των βουλευτικών εκλογών.
«Η επόμενη μέρα έχει εξοντωτικά μέτρα για όσους ψηφίσουν»
Με τη σειρά του ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο iefimerida.gr αφού εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα συγκεντρώσει στην αποψινή ψηφοφορία το πολύ 160 βουλευτές, προειδοποίησε πως «η επόμενη μέρα θα έχει εξοντωτικά μέτρα για όσους βουλευτές ψηφίσουν Πρόεδρο».
Ο Τσίπρας δεν θα αφήνει το παραμικρό να …πέσει κάτω
Τέλος, με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων που δέχονται- μέσω εγχώριων και ξένων  δημοσιευμάτων και δηλώσεων- και το κλίμα καταστροφολογίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν αποφασίσει να μην αφήνουν τίποτα να «πέφτει κάτω», δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι η εξουσία είναι τόσο κοντά που πια δεν αστειεύονται.
Κινούμενος με τον απόλυτα θεσμικό τρόπο, ο κ. Τσίπρας έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής, καθώς κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα. Μέσα σε ένα μόλις 24ωρο προχώρησε τόσο σε διπλό διάβημα προς ΕΚΤ-Σουλτς για τις δηλώσεις Στουρνάρα-Γιούνκερ, όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον προκάτοχο του Γιάννη Στουρνάρα, Γιώργο Προβόπουλο.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το μεσημέρι αναμένεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τους βουλευτές του.
 
Στέλλα Α. Γκαντώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου