Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΑΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΑΛΑΒΩΣΑΜΕ ...ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΌΣΟ ΠΑΛΑΒΟΣ....

ΣΟΚ! ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ!

tora-eksofilo-1
Ωρολογιακή βόμβα θυμίζει το Μεταναστευτικό. Η κατάσταση με τη διαμονή περίπου 60.000 προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας και στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα παραμένει χαοτική.
Σε συνολικά 44 «δομές διαχείρισης» που συντονίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις διαμένουν 19.371 πρόσφυγες ή και μετανάστες. Στα περισσότερα στρατόπεδα, ωστόσο,
σημειώνονται σε καθημερινή βάση περιστατικά που μαρτυρούν αύξηση της εγκληματικότητας, με κλοπές ή άλλες παράνομες πράξεις, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν δημοσιοποιούνται. Η αύξηση της εγκληματικότητας στις περιοχές όπου λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έχει θορυβήσει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενδεικτικό είναι το σήμα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» και με το οποίο δίνονται συμβουλές γενικού περιεχομένου για την ασφάλεια των στρατιωτικών στελεχών! Για να αποτραπούν παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος αξιωματικών και υπαξιωματικών, αλλά και προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ευκαιρίες να καταστούν οι στρατιωτικοί θύματα μιας εγκληματικής πράξης, το ΓΕΑ καλεί το προσωπικό να λαμβάνει παθητικά μέτρα προστασίας.
Συμβουλές του ΓΕΑ για αυτοπροστασία των στελεχών της Αεροπορίας, όπως φαίνονται στο έγγραφο
Μεταξύ άλλων, η στρατιωτική ηγεσία συμβουλεύει τα στελέχη:
■ Να αποφεύγουν να κυκλοφορούν πεζή κατά μόνας.
■ Να προτιμούν πολυσύχναστους δρόμους αποφεύγοντας απομονωμένες οδούς και σοκάκια, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.
■ Να αποφεύγουν να φέρουν τιμαλφή αντικείμενα, καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία έλκουν την προσοχή τρίτων ατόμων.
■ Να ενημερώνουν για τις επικείμενες δραστηριότητές τους τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.
■ Να έχουν στις ταχείες κλήσεις του κινητού τηλεφώνου τους το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κινούνται.
■ Να βρίσκονται σε εγρήγορση για την περίπτωση που κάποιος τους παρακολουθεί. Σε τυχόν υποψία ότι συμβαίνει αυτό να μεταβαίνουν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και όχι στην οικία τους.
Πέραν του προληπτικού χαρακτήρα τους, οι οδηγίες για την ασφάλεια και την αυτοπροστασία του στρατιωτικού προσωπικού αποκαλύπτουν ότι για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ο κίνδυνος κλιμάκωσης της εγκληματικότητας μέσα και γύρω από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων δεν αξιολογείται ως ένα απίθανο ενδεχόμενο. Και όλα αυτά σε μια εποχή όπου η τουρκική κυβέρνηση αφήνει να αιωρείται η απειλή ότι μπορεί και να… πλημμυρίσει τα νησιά του Αιγαίου με δεκάδες χιλιάδες περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η ευρωπαϊκή οικογένεια αντιμετωπίζει τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό με καχυποψία.
Το πρόσφατο δημοσίευμα του «Guardian» αφήνει σαφείς υπόνοιες για κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και κακοδιαχείριση της διεθνούς βοήθειας που διοχετεύθηκε στην Ελλάδα από το 2015 μέχρι και σήμερα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφυγες που «ξέμειναν» στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. «Πού πήγαν τα λεφτά; Πώς η Ελλάδα τα έκανε μπάχαλο με την προσφυγική κρίση», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής ιστοσελίδας. Οπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι του «Guardian», «πριν από δύο χρόνια, 57.000 πρόσφυγες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι όταν έκλεισαν τα νότια σύνορα της Ευρώπης. Αυτό που ακολούθησε έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ακριβή ανθρωπιστική ανταπόκριση στην Ιστορία».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί προς την Ελλάδα 803 εκατ. δολάρια, ποσά που προήλθαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ταμείο Μετανάστευσης, το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, αλλά και από ιδιωτικές δωρεές.
Το συνολικό ποσό των 803 εκατ. δολαρίων είναι η πιο ακριβή ανθρωπιστική ανταπόκριση στην Ιστορία. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν υπολογίσει κανείς ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών 1.030.000 ανθρώπων που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από το 2015, το κόστος ανά δικαιούχο αγγίζει τα 780 δολάρια.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον «Guardian», το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των αναγκών τουλάχιστον 57.000 ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων στις 9 Μαρτίου 2016 και, με βάση αυτά τα δεδομένα, το κόστος ανά δικαιούχο εκτοξεύεται στα 14.088 δολάρια! Μη κατονομαζόμενος ανώτερος αξιωματούχος στον τομέα της βοήθειας υποστηρίζει μάλιστα ότι για κάθε 100 δολάρια που δαπανώνται για την Ελλάδα χάνονται έως και 70 δολάρια! Με δήλωσή του ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει ότι οι αποκαλύψεις του «Guardian» αναδεικνύουν με αριθμούς το εύρος της κακοδιαχείρισης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«Για μία ακόμα φορά, επιβεβαιώνονται αυτά που επισημαίνουμε εδώ και καιρό: ότι διαχειρίστηκαν ως λάφυρο τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ενωσης», καταλήγει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., επικρίνοντας τον Γιάννη Μουζάλα και την κυβέρνηση συνολικά ότι με τους χειρισμούς τους «βλάπτουν σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου