Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Πικρή και θεμελιώδης διαφορά μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος


Των Αλέξανδρου Δρίβα και Δημήτρη Τσαϊλά

Η γειτονική μας χώρα, σε λιγότερο από 20 μέρες θα έχει ένα δημοψήφισμα (πολιτειακού τύπου).
 Oι εσωτερικοί πολιτικοί συσχετισμοί της Τουρκίας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική 
της πολιτικής. Mε ταχείς συνειρμούς, μπορούμε εύκολα να σκεφτούμε οτι τόσο η πόλωση που μέρα με τη μέρα γίνεται εντονότερη (μέχρι να φτάσουμε στο δημοψήφισμα) όσο και η επόμενη μέρα –ανεξαρτήτου αποτελέσματος- επηρεάζει την Ελλάδα άμεσα. Είτε το δημοψήφισμα καταλήξει υπέρ του Recep Erdogan, είτε ο τουρκικός λαός θεωρήσει πως το καθεστώς που θα ανακύψει με πιθανή νίκη του «Ναι» στο δημοψήφισμα, θα είναι περαιτέρω αυταρχικό και το απορρίψει, για την Ελλάδα, δε θα υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Ε...ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣ Ι ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ... ...ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΙΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ...

Αυτοί που του έδωσαν πτυχίο θα πρέπει 

να ντρέπονται....

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΊ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΤΟΥ;..ΠΑΛΑΒΩΣΑΜΕ ...ΚΥΡΙΟΙ!!!
Την ώρα που ο υπουργός Οικονομίας κ Τσακαλώτος ομολογούσε ότι η κυβέρνηση έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη, αλλά το έκανε «για να δώσει προτεραιότητα στους απόλυτα φτωχούς», η UNICEF διαπιστώνει με έκθεση ότι μισό εκατομμύριο παιδιά στη χώρα ζουν σε φτώχεια. Έτσι, ο υπουργός υπέγραψε μείωση του αφορολόγητου, που θα φτωχοποιήσει καθέναν με εισόδημα ακόμα και 500 ευρώ το μήνα!

ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΕ.... ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ... ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ (ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ) ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ...ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ!

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ....


Στις 30 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα Διπολικής διαταραχής (Μανιοκατάθλιψης). Αυτή είναι και η ημέρα γέννησης του Vincent Van Gogh ο οποίος θεωρείται ότι έπασχε από τη διπολική διαταραχή.
Η Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής διαταραχής είναι σημαντική ημέρα για να θυμόμαστε τους ανθρώπους με διπολική διαταραχή αλλά και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Δημιουργήθηκε από τρεις διεθνείς οργανώσεις για τη διπολική διαταραχή (Asian Network of Bipolar disorders, International Bipolar Foundation, International Society for Bipolar disorders)
Υπολογίζεται ότι πάσχουν 1-5% του πληθυσμού παγκοσμίως, δηλαδή περίπου 600.000 Έλληνες ασθενείς. .....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου