Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ..ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ…..ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ η ΕΛΛΑΔΑ!Αμύθητος Πλούτος ΣΩΤΗΡΙΑ για την ΕΛΛΑΔΑ…


Στα έγκατα της ελληνικής γης φαίνεται πως κρύβεται η λύση στο Γόρδιο Δεσμό του χρέους και της φτώχειας της χώρας μας. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς η Δ.Ελλάδα και το Ιόνιο κρύβουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και αν προσθέσουμε και τα (εκτιμώμενα) 300 δις της Ν.Κρήτης  μιλάμε για ένα πετρελαϊκό Ελ Ντοράντο.
Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλες ξένες εταιρείες και η γαλλλική πολυεθνική Τοτάλ και η ιταλογαλλική Εντισον συμμετέχουν μαζί με τα ΕΛΠΕ στις έρευνες στο οικόπεδο 2 δυτικά της Κέρκυρας. Επίσης με τον ελληνικό όμιλο συνομιλούν Shell και Repsol βρίσκονται για τα οικόπεδα σε Αρτα-Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησο, ενώ Japex, Dana Petroleum και Hunt έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία, όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου.
Το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών δείχνει πως δεν πρόκειται για φρούδες ελπίδες, ειδικά αν σκεφτούμε πως αναμένονται νέες σεισμικές έρευνες νότια της Κέρκυρας, στο Λακωνικό και Μεσσηνιακό κόλπο και νότια της Κρήτης.
Ειδικά για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης ορισμένοι επιστήμονες, όπως ο Αντώνης Φώσκολος εκτίμησαν πως η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου φτάνει στα 300 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως αν οι υπολογισμοί και οι υποθέσεις βγουν αληθινές (αμφισβητούνται από άλλους ειδικούς των υδρογονανθράκων) αλλάζει η μοίρα της χώραςαυτά πρέπει να συνυπολογιστεί το κοίτασμα στο Κατάκολο που εκτιμάται πως περιέχει 35 ως 40 εκατ βαρέλια πετρέλαιο. Ακόμα πιο κάτω υπάρχει το οικόπεδο 10 του κόλπου της Κυπαρισσίας το οποίο είναι πολύ ελπιδοφόρο. Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει από ειδικούς με βάση τη σεισμική έρευνα που διενήργησε το ειδικό νορβηγικό πλοίο, κάνουν λόγο για ένα κοίτασμα ανάλογο με εκείνο του πατραϊκού κόλπου, το οποίο υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι δυναμικότητας 150 εκατομμυρίων βαρελιών.
Φυσικά τονίζουμε πως τα ποσά σε ευρώ ή βαρέλια που αναφέρουμε είναι εκτιμήσεις, ωστόσο το έμπρακτο ενδιαφέρον των εταιρειών δείχνει πως μιλάμε για πλούτο. Απλά το μέγεθος είναι άγνωστο.
Η επιβεβαίωση του Κ.Βελόπουλου είναι συνεχής. 
OLAGOSSIP.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου