Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

EKTAKTH EIΔΗΣΗ…..Υπ. Εθνικής Άμυνας: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο – Πότε και πού θα χτυπήσουν

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκφράζεται ανησυχία πως ενδεχομένως τον Ιούνιο να υπάρξει έντονη δραστηριότητα από πλευράς των τουρκικών δυνάμεων κοντά στη Μεγαλόνησο.
Ο μήνας που φαίνεται να επιλέγει η Άγκυρα, για να δημιουργήσει αναταραχή, μόνον τυχαίος δεν είναι, καθώς τότε θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία «Total».
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι ανάλογες κινήσεις είχε κάνει η τουρκική πλευρά και κατά το πρόσφατο παρελθόν, όταν έστελνε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» εντός της ΑΟΖ Κύπρου.
barbaros
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε απόλυτη ετοιμότητα», τόνισε το περιβάλλον του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προσθέτοντας ότι οι αλλεπάλληλες τουρκικές παραβιάσεις που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στον εθνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο είναι σκηνοθετημένες ενέργειες.
«Κάποια από τα δήθεν επεισόδια με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ. Εμείς απαντάμε δυναμικά και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα πραγματικά περιστατικά. Το καλό είναι ότι και η νατοϊκή δύναμη που πλέει στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών παρακολουθεί την τουρκική προκλητικότητα. Τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τα πλοία των νατοϊκών δυνάμενων», πρόσθεσαν οι πηγές του ΥΕΘΑ.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου