Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Κι Άλλο ένα κρούσμα , για πορνογραφία Ανηλίκων από Ανήλικo

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ ......................
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Αξιωματούχος Δημοσιογράφος ΕΣΔ



Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 17χρονου ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 17χρονου ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες σε υπηρεσίες και ιστότοπους, στους οποίους οι χρήστες διέθεταν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη κι εντός της ελληνικής επικράτειας.
Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Κατόπιν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκαν τόσο τα ηλεκτρονικά ίχνη όσο και η εμπλοκή του 17χρονου ημεδαπού.
Ακολούθως, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και την (21/03/2017) κλιμάκιο αστυνομικών διεξήγαγε έρευνα στην οικία του 17χρονου στην Πιερία.
Από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που κατείχε και διαχειριζόταν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.
Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
  • δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και
  • φορητός υπολογιστής (laptop).
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertG R


ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Αξιωματούχος Δημοσιογράφος ΕΣΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου