Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΩΤΕ ΡΕΒΥΘΙΑ (παλιανθρωπάκια...) ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΔΑΤΕ ...ΑΓΡΙΩΣ:

ΦΑΤΕ ΡΕΒΥΘΙΑ! Και δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας...ΣΕ μικρό χρονικό διάστημα μετά
revithia1
Κοστίζει ελάχιστα και μπορείτε να το βρείτε στα σουπερ- μαρκετ. Ανήκει  στην κουζίνα της μεσογειακής διατροφής και είναι ιδιαίτερα γευστικό πιάτο! Δείτε ποιο είναι….
Πρόσφατες έρευνες επιμένουν πως στην κορυφή της λίστας των τροφών που βοηθούν στην εκτόξευση της σεξουαλικής λίμπιντο είναι τα ταπεινά ρεβύθια.

Μάλιστα το νόστιμο όσπριο το αποκαλούν «φυσικό Viagra» και οι επιστήμονες επιμένουν πως η κατανάλωση ρεβυθιών μπορεί να κάνει θαύματα. Αιτία είναι η περιεκτικότητά του σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται αργινίνη. Με την αργινίνη απελευθερώνεται νιτρικό οξύ, διαδικασία την οποία ακολουθεί και το γνωστό μπλε χαπάκι, το οποίο διευκολύνει την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, καθώς επιταχύνει την φυσική λίπανση των αγγείων.
Η χρήση της αργινίνης είναι γνωστή και στη φαρμακολογία. Όπως αναφέρει και σε δημοσίευμά του το Health Journal η L-αργινίνη (εμπλουτισμένη με επιλεγμένα συστατικά που ενισχύουν τη δράση της) είναι το τελευταίο χιτ στον αγώνα ενάντια στα προβλήματα στύσης. Εκατομμύρια ανδρών επαινούν την αποτελεσματικότητα αυτής της “θαυματουργής μεθόδου” στη μορφή συμπληρώματος.
Πολλοί λοιπόν είναι οι επιστήμονες που τονίζουν πως πέρα από την L-αργινίνη που παράγει μόνος του ο οργανισμός καλό είναι να γίνεται και ενίσχυση με φυσικό τρόπο δηλαδή με την ένταξη στην διατροφή μας τροφίμων πλούσιων στο εν λόγω αμινοξύ. Και τέτοιες είναι πρωτίστως τα ρεβύθια αλλά εξίσου καλές πηγές της L-αργινίνης είναι και: φύτρα και αλεύρι σίτου, φαγόπυρο, μούσλι, πληγούρι βρώμης, ξηροί καρποί, σπόροι (όπως κολοκυθόσπορος, σουσάμι, ηλιόσπορος) και σόγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου