Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016


ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΝΟΣΕ ......
ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΔΙΑΙΩΝΊΖΕΤΑΙ ......................... ΜΕΡΟΣ Β΄ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
                                ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΈΝΗ  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ :ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ :
Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος ΕΣΔ

( εδώ θα διαβάσετε το πρώτο Ρεπορτάζ )


Σε συνέχεια από το πρώτο Ρεπορτάζ μου για το ζήτημα των χρηστών ουσιών που χρησιμοποιούν το δρομολόγιο '' Σταθμού Λαρίσης” Από Αθήνα – Χαλκίδα “' και αντίστροφα , χωρίς εισιτήρια και δημιουργούν προβλήματα με την ακραία συμπεριφορά τους προς πολίτες που ταξιδεύουν και ελεγκτές , ( συγκεκριμένα κάνουν μέχρι και χρήση χασίς μες στο τρένο κι αν παραπονεθεί πολίτης , δεν διστάζουν να του επιτεθούν και πολλά περιστατικά έχουν αποφευχθεί με την παρέμβαση των άλλων επιβατών ) . Οι υπεύθυνοι του Τρενοσέ , έταζαν πως για προστασία πολιτών και ελεγκτών , στα δρομολόγια , θα προσλάμβαναν ιδιωτική Ασφάλεια για κάθε δρομολόγιο, είχαν αναφέρει σε προηγούμενο Ρεπορτάζ μου .

Άφησα δυο μήνες περιθώριο σε περίπτωση πως θα υπήρχε μέριμνα όπως έλεγαν . Καμία μέριμνα λοιπόν οπότε συνέχισα το Ρεπορτάζ μου . Δεν έγινε καμία πρόσληψη για ιδιωτική ασφάλεια , και ακόμα συνεχίζετε το φαινόμενο , να χρησιμοποιούν οι χρήστες ουσιών , τα δρομολόγια , χωρίς εισιτήριο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ελεγκτές . Στην περίπτωση δηλαδή , που θα τους αφήσουν να ταξιδέψουν χωρίς εισιτήριο , αν μπει επιθεωρητής , θα χάσουν την δουλειά τους , κι αν για να μην χάσουν τη δουλειά τους τους κατεβάσουν από το δρομολόγιο , κινδυνεύουν να βρεθούν θύματα επίθεσης , όχι μόνο λεκτικής όπως πολλές φορές έχω βρεθεί μάρτυρας , αλλά και σωματικής βίας και μεγάλης συμπλοκής σε περίπτωση που οι επιβάτες προσπαθήσουν να ηρεμήσουν την κατάσταση , να γίνει συμπλοκή γιατί είναι το κάθε βαγόνι γεμάτο από χρήστες μέχρι τη Στάση Μενίδι και Αφίδναι .
Οι Πολίτες , έχουν απηυδήσει , δεν νιώθουν ασφαλής και διαμαρτύρονται που κανείς δεν δίνει λύση.
Συνέχισα λοιπόν το Ρεπορτάζ , ως όφειλα αφήνοντας κάποιο εύλογο λογικό διάστημα , και σας ενημερώνω πως δεν έχει πάρει κανείς κανένα μέτρο .
Σε μαρτυρία της , μια ελεγκτής , μου ανέφερε , σε ερωτήσεις μου , πως την έχουν σταμπάρει και της κατέστρεψαν το αυτοκίνητο της , κατόπιν παρακολούθησης . ΄'' Κανείς , μου είπε , δεν έκανε τίποτα'' , δεν δίνω λοιπές πληροφορίες για την ασφάλεια της .
Σε επικοινωνία μου , με ιθύνοντες της Τρενοσέ , που ρώτησα '' Γιατί δεν έχει γίνει πρόσληψη ιδιωτικής ασφάλειας'' , μου είπαν είναι θέμα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης , και του Υπουργείου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς . Στέλνουν πολλά email και αναφορές , αλλά δεν παίρνουν απάντηση . Όταν αναφέρθηκα στο περιστατικό της ελεγκτού , με ρώτησαν '' που το ξέρω ; “
Η επόμενη κίνηση μου , για το Ρεπορτάζ , ήταν να επικοινωνήσω με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Του ΟΚΑΝΑ , ώστε να μάθω αν υπάρχει κάποια ειδική κάρτα , ώστε να είναι και οι χρήστες και οι ελεγκτές καλυμμένοι., Επειδή είναι χρήστες δεν τους απαλλάσσει από το να μην πληρώνουν εισιτήρια στα ΜΜΜ. Ούτε είναι διαφορετικός ο νόμος γι΄ αυτούς . Ίδιες είναι οι ποινικές κυρώσεις για όλους μας , ίδιες και για εκείνους . Επίσης με ενημέρωσαν υπεύθυνα , πως και σε άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , τους τηλεφωνούν γιατί , υποδύονται πως είναι σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και ισχυρίζονται πως έχουν δικαίωμα να ταξιδεύουν δωρεάν.
off the record ) ενημερώθηκα πως δεν ισχύει το ότι μέσα από τον ΟΚΑΝΑ φτιάχνουν ημερολόγια που πουλούν για στήριξη οικονομική , είναι δικής τους ,καθαρά ευρηματικότητα . Ας το ξέρει ο Πολίτης αυτό . Είναι σημαντικό . Δεν γίνεται με την προτροπή , ούτε με τη συναίνεση, από τον οργανισμό ΟΚΑΝΑ .
( Υπάρχουν κι άλλα σημαντικά που προέκυψαν από τη δημοσιογραφική μου έρευνα , αλλά ανήκουν σε ξεχωριστό Ρεπορτάζ) .

Τώρα έρχομαι στο σημαντικότερο κομμάτι αυτού του Ρεπορτάζ. Η ασφάλεια του Πολίτη . Όπως συζητήσαμε με το τμήμα του ΟΚΑΝΑ , δεν σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να γίνει κάποια στιγμή επιθετικός , αλλά όσοι είναι χρήστες ουσιών , είναι σε πιο μεγάλο βαθμό , και ολοένα αυξανόμενο βαθμό, το ότι κατά την επιρροή των ουσιών η ψυχοσύνθεση τους τους κάνει να μην εντάσσονται σε προσαρμογή κανόνων και παρεκτρέπονται .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου