Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ανδρέας Βγενόπουλος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του – Τι αποκάλυψε το νοσοκομείο

Ποια τα επίσημα αίτια θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου σύμφωνα με το νοσοκομείο;Σε ηλικία 63 ετών πέθανε στις 3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (05/11/2016) ο ιδρυτής του ομίλου της Marfin Investment Group (MIG) και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Υγεία»,Ανδρέας Βγενόπουλος.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, «σήμερα, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τα αίτια του θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου ήταν ξεκάθαρη, ωστόσο οι εισαγγελικές έρευνες για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν συνεχίζουν κανονικά.

Ποιος ήταν ο Αδρέας Βγενόπουλος

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και Συνεργάτες».

Από το 1998 δραστηριοποιήθηκε στον επενδυτικό και τραπεζικό χώρο, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν διακεκριμένος αθλητής ξιφασκίας, πρωταθλητής Ελλάδος με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου το 1972.
Υπό την ηγεσία του η MIG μετατράπηκε σε μία διεθνή εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου με έδρα την Ελλάδα και παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεών της αποτελείται σήμερα από ηγέτιδες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: η Vivartia στον κλάδο γαλακτοκομικών, κατεψυγμένων τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας, η Attica Group κορυφαία εταιρεία της επιβατηγού/οχηματαγωγού ναυτιλίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Όμιλος Υγεία, η Singular Logic, η μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα, η Sunce (Bluesun), ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της βιομηχανίας τουρισμού και αναψυχής στην Κροατία και η Robne Kuce Beograd (RKB), η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης εμπορικών ακινήτων στη Σερβία.

Σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειας, η κηδεία θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου