Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017


 ΣTON..ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Samsung

Με χειροπέδες και δεμένος με λευκό σχοινί, ο επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους του κόσμου, του Samsung Group, οδηγήθηκε σήμερα από τις νοτιοκορεατικές αρχές στον ανακριτή, αφού πέρασε τη νύκτα σ’ ένα μικρό κελί. 
Ο επικεφαλής του Samsung Group Τζέι Γιονγκ Λι συνελήφθη χθες Παρασκευή για τον φερόμενο ρόλο του σ’ ένα σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην παραπομπή της προέδρου Παρκ Γκουν-Χιέ.
Ο 48χρονος Λι ηγείται της γιγάντιας αυτής εταιρείας τεχνολογίας που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής spartphones, τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη και τσιπ μνήμης.
Ο Λι έφθασε στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα γύρω στις 2:20 μ.μ. (07:20 ώρα Ελλάδας) ξυρισμένος και ανέκφραστος. Φορούσε σκούρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο χωρίς γραβάτα και βγήκε από ένα βαν του υπουργείου Δικαιοσύνης συνοδευόμενος από αξιωματούχους.
Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα κατηγορεί τον Λι ότι δωροδόκησε μια στενή φίλη της προέδρου με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες που συνδέονται με τη διαδοχή στην ηγεσία του ομίλου. Χθες η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα απαγγείλει σε βάρος του κατηγορίες που περιλαμβάνουν δωροδοκία, κατάχρηση, απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και ψευδορκία.
Ο Λι πέρασε τη νύκτα στο Κέντρο Κράτησης της Σεούλ στα περίχωρα της πρωτεύουσας, σ’ ένα μικρό μονό κελί, με την τουαλέτα στη γωνιά πίσω από ένα παραβάν.
Ενώ η προφυλάκιση του Λι δεν αναμένεται να εμποδίσει τις καθημερινές επιχειρήσεις στις εταιρείες του ομίλου Samsung, τις οποίες διευθύνουν επαγγελματίες μάνατζερ, ειδικοί λένε ότι μπορεί να δυσχεράνει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου