Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ...ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΗΡΗΣΕΙ...




«Ο δρόμος των προκλήσεων δεν οδηγεί πουθενά» είπε ο πρωθυπουργός από τη Μάλτα, επαναλαμβάνοντας ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την άτυπη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στη Μάλτα.


Ο κ. Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός ότι οι παραβιάσεις του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου από την Τουρκία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και σημείωσε με νόημα ότι η Άγκυρα δεν πρέπει να ξεχνά πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας. Θέλω να δώσω ένα σαφές μήνυμα: Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των επαφών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας δείχνει απόλυτη κατανόηση στη θέση, στη στάση, στα δίκαια αιτήματα της ελληνικής πλευράς σε όλα τα θέματα, τόσο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στα θέματα που αφορούν την οικονομία και την πορεία της χώρας».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο κόσμος ολόκληρος αντιμετωπίζει πλέον μεγάλες προκλήσεις και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παράγει περισσότερες εσωτερικές κρίσεις απ' όσες μπορεί να καταναλώσει. 

«Δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με προγράμματα λιτότητας που εξοντώνουν τους λαούς και τους θέτουν σε πλήρη συναισθηματική αντίθεση με τις ηγεσίες τους και με την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει ένας επαναπροσδιορισμός και μια αλλαγή πορείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου