Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

''Μη ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ από ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ και ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ '' .........Απελευθερωθείτε .......


Βγείτε Από Την Παγίδα Των Προλήψεων & Των Δεισιδαιμωνιών..........
ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ
ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ ( ΛΕΝΕ) 
ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου: Δημοσιογράφος ΕΣΔ


Αν μην τι άλλο , οι προλήψεις κα οι δεισιδαιμονίες , αν τα πιστέψουμε, μας κάνουν να χάνουμε την ψυχική μας ηρεμία, μας γεμίζουν με αγωνία και μας ταράζουν το συναισθηματικό μας κόσμο και δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλούμε τρόμο στον εαυτό μας με αυτές τις προλήψεις . 
Η ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ
ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟΤΥΧΊΑ 
Δέσμιοι των προλήψεων, σε πρόσωπα , γεγονότα , φυσικά φαινόμενα , ζώα πουλιά , και πολλά ακόμα τα έχουμε συνδέσει με γεγονότα , είτε επιτυχίας, είτε αποτυχίας . Όλα αυτά όμως , δεν είναι τίποτε παραπάνω από τυχαίες συμπτώσεις και τίποτα άλλο.

ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΧΡΟΥΣΟΥΖΙΑΚαι Καλά οι Πρωτόγονοι Άνθρωποι:
Είναι λογικό , και φυσικό , οι πρωτόγονοι άνθρωποι , που δεν είχαν στοιχεία λογικών εξηγήσεων παρατηρούσαν κάθε τι που είχε να κάνει με τα στοιχεία της φύσης , για να προστατευτεί και να επιβιώσει . Παρατηρούσε λοιπόν σημάδια ζώων , σημάδια φύσης , ως προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια του και την προστασία του . 


Το λάθος μας είναι πως η πρόληψη των πρωτόγονων ανθρώπων , έφτασαν σε μας ως προλήψεις που κατέληξαν σε δεισιδαιμονίες.  
Κι αυτό έγινε όταν μέσα από την ανάγκη για προστασία , ήρθαν οι δεισιδαιμονίες και τοποθετούσαν , διάφορα αντικείμενα που έμοιαζαν με θεότητες , ώστε να μην έρθει η καταστροφή στους οικισμούς τους. 
ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΓΟΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ 
Έτσι , το ένστικτο των αρχαίων ανθρώπων αποκωδικοποίησε μερικά φυσικά φαινόμενα, και συνδυασμένα με συμπεριφορές ζώων, ώστε να προνοήσουν , μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις , την προστασία της ζωής τους . Την επιβίωση τους δηλαδή.

Ένα τέτοιο άρθρο , δεν μπορεί να αναλυθεί πλήρως και να καλύψει όλη την μελέτη μου πάνω στο σοβαρό αυτό ζήτημα “ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ & ΔΕΙΔΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ'', τα βασικότερα όμως θα τα αναφέρω.
ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΕΩΝ :
Κάποια στιγμή , με την ίδρυση της εκκλησίας , από αρχή της δημιουργία της , συγκρούστηκε με όλα αυτά που από προλήψεις κατάληξαν σε ειδωλολατρία , σε μαγείες , που κατέληξε η μάχη αυτή να αποκτήσει εκατομμύρια Μάρτυρες , που τώρα πια υπάρχουν και δεν τις εγκατέλειψαν εν τέλη οι άνθρωποι.
ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΛΑΤΙ , ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΣΗΜΑΔΙ 
Όμως αντί να τους προκαλούν γαλήνη , ηρεμία και αντοχή , ζουν μέσα στους εφιάλτες , την ανησυχία όταν έρχονται αντιμέτωποι με προλήψεις, ταραχή στην ψυχή και ενώ το βλέπουν πως αντί να τους προσφέρει με πρόσημο συν, τους βασανίζει και δεν βάζουν τη λογική να πει , '' είδα μια μαύρη γάτα΄΄ , αν ότι δυσάρεστο είναι να μου συμβεί μες την ημέρα, το συνδέσω με αυτό , τότε θα του δώσω ύπαρξη αλήθειας. Τα κατακάθια του καφέ , μπορούν να προβλέψουν τη μοίρα μας ;
Τα κατακάθια του καφέ ,
μπορούν να προβλέψουν τη μοίρα μας ;
Πολλές , πολλές προλήψεις είναι που βασανίζουν την καθημερινότητα μας ...
Αξίζει λοιπόν; Όλο αυτό αξίζει ; Να μας καταστρέφει την ψυχολογία μας;
Βγείτε λοιπόν από την Παγίδα , όλων αυτών....................

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ :Παναγιώτα Βασιλοπούλου: Δημοσιογράφος ΕΣΔ - Μελέτες Μου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου