Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ας δώσουμε και λίγο χώρο στο Ρεπορτάζ Για τον Πολιτισμό :ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου: Αξιωματούχος Δημοσιογράφος της ΕΣΔ


Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της Νέας Έκδοσης του βιβλίου ''Με Πυξίδα το ΦΩΣ'' του Πάρι Κατσίβελου......



ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ : 
Παναγιώτα Βασιλοπούλου: Αξιωματούχος Δημοσιογράφος της ΕΣΔ



...Όλα τα θαυμαστά και υψηλά μας προσφέρονται γενναιόδωρα, πρέπει όμως να απλώσουμε τα πνευματικά μας χέρια να τα αγγίξουμε και να εργαστούμε για να εκδηλωθούν στην εδώ διάσταση και στην τώρα κατανόησή μας.....>>


Το βιβλίο Αυτοβελτίωσης και Εσωτερισμού

''Με Πυξίδα το ΦΩΣ΄΄

του Ηθοποιού, Σκηνοθέτη, Καθηγητή Δραματικής Τέχνης και Καθηγητή Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Πάρι Κατσίβελου, αφού ταξίδεψε σε μια εξαετή πετυχημένη διαδρομή, γόνιμα και ζεστά στις καρδιές και τις συνειδήσεις κάποιων χιλιάδων αναγνωστών, από τις εκδόσεις Λιβάνη, και αφού χαρακτηρίστηκε από τα Μ.Μ.Ε., <<βιβλίο σταθμός στη διεθνή βιβλιογραφία της Αυτοβελτίωσης και του Εσωτερισμού>>, τώρα ανοίγει τον κύκλο των βιβλίων Φιλοσοφίας, Εσωτερισμού και Μεταφυσικής σε μια Νέα Έκδοση, συμπληρωμένη.


Η παρουσίαση της Νέας Έκδοσης έγινε στο ιστορικό Κτίριο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (κατοικία Όθωνος - Αμαλίας) Ίδρυμα Βούρου - Ευταξία, υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Αρκετή ώρα πριν την έναρξη της παρουσίασης οι συνεχόμενες αίθουσες του Μουσείου, ήταν κατάμεστες, από ανθρώπους του Πνεύματος και των Τεχνών.  
H πρόεδρος του Ομίλου
για την 
UNESCO  Τεχνών, Λόγου
και Επιστημών Ελλάδος
κ. Νίνα Διακοβασίλη, με το συγγραφέα
κο Πάρι Κατσίβελο 

Τον χαιρετισμό έναρξης απηύθυνε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO  Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κ. Νίνα Διακοβασίλη, η οποία παρουσίασε και τον συγγραφέα. 

Κατόπιν ο συγγραφέας 
παρουσίασε τον Αναπληρωτή καθηγητή της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κύριο Στράτο Θεοδοσίου, ο οποίος εξέπληξε ευχάριστα τον Πάρι Κατσίβελο και το κοινό γιατί είχε ετοιμάσει μια καλαίσθητη ταινία για τον συγγραφέα και το βιβλίο, την οποία παρουσίαζε καθώς μιλούσε.





Ο καθηγητής Στράτος Θεοδωσίου 

και ο

Πάρις Κατσίβελος στο βήμα



Ο καθηγητής κ. Θεοδωσίου μεταξύ άλλων είπε:
<<Το βιβλίο Με Πυξίδα το ΦΩΣ, είναι ένα πραγματικά καλογραμμένο και πολύ εντυπωσιακό Λογοτεχνικό δημιούργημα, με υπέροχη γλώσσα, με ποικιλία θεμάτων, με πολύ δράση, με ζωντανή αφήγηση με πάθος και <<αλήθειες>>, για θέματα ζωής που όλους μας ταλανίζουν….
Η ατραπός του φωτός, σύμφωνα με τα γραφόμενα του Πάρι Κατσίβελου, είναι ο δίαυλος μέσω του οποίου «γεύεσαι» τους κρουνούς των πνευματικών, αλλά και των υλικών σφαιρών, με όσα δώρα αυτοί οι κρουνοί κομίζουν.........



Ο καθηγητής Ξενοφών Μουσάς 

παρουσιάζει την ταινία του προς

 τιμήν του συγγραφέα και 

του πονήματός του για το ΦΩΣ.
Ο κ. Μουσάς συνοδεύοντας την προβολή της ταινίας που αφιέρωσε στον Πάρι Κατσίβελο, μεταξύ άλλων είπε: <<……Ο λόγος του Πάρι είναι μοναδικός, ζυγισμένος, με απίστευτη ισορροπία, δύναμη, φλόγα, χρώμα και πάνω από όλα λογική. 



Πάντα έχω στο μυαλό μου τις χαρακτηριστικότατες, μοναδικές εκπομπές του στο ραδιόφωνο.
……….Είναι φυσικό τα γραπτά κείμενά του επίσης να έχουν προσωπικότητα και μοναδικότητα.  Γράφει ποιητικά, με δύναμη, με ζωντανές εικόνες, με διαλόγους αληθινούς!!!!! Γράφει σε μια υπέροχη γλώσσα, με μεγάλη πυκνότητα. Είναι πραγματική Λογοτεχνία!!!!!!!!!!!!
…………Με την ματιά του φυσικού, διαβάζω το βιβλίο με την μεγάλη πυκνότητα και βαρύτητα σχεδόν σε κάθε πρόταση. Θυμάμαι ότι ο Πάρις είναι ποιητής και όχι απλός συγγραφέας. Ξεχνάω ότι το φως είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και απολαμβάνω το μεστό ποίημα......>>
Ο συγγραφέας ανάμεσα στους ομιλητές και αμέσως μετά από αυτούς διάβασε θεατροποιημένα αποσπάσματα από διάφορα κεφάλαια του βιβλίου του με την συνοδεία πιάνου από τον μουσικό κ.  Μιχάλη Παπαγεωργίου, απάντησε στις ερωτήσεις των συμπορευτών του σ΄ αυτό το ιδιαίτερα μυσταγωγικό και μυητικό ταξίδι στις Έσω Αλήθειες και στο τέλος υπέγραψε το βιβλίο του. 

Ο Πάρις Κατσίβελους με τους αστροφυσικούς 
καθηγητές κ.κ. Στράτο Θεοδωσίου 
και Ξενοφώντα Μουσά.
Φυσικά η όμορφη πολυπληθής συντροφιά συνέχισε την ζεστή, γλυκιά περιπλάνησή της στο γραφικό και επίσης ιστορικό 
Athens City Museum Bistrot Black Duck, με όμορφα πηγαδάκια για τις αλήθειες της Ζωής, με υπέροχες φρεσκοφουρνιστές γεύσεις, κρασί, μελωδικά ακούσματα και ανταλλαγές εμπειριών από τους Ορατούς και Αόρατους Κόσμους. 

Ο συγγραφέας ακούραστος συνέχισε τις αφηγήσεις του, υπογράφοντας και εκεί το βιβλίο του.
Το βιβλίο <<Με Πυξίδα το ΦΩΣ>> παρουσιάστηκε υπό την Αιγίδα Του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, Του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και άλλων σημαντικών Ομίλων του Πνεύματος και των Τεχνών, σε πολλές πόλεις της χώρας μας κάποιες του εξωτερικού και σε αρκετούς Δήμους της Αττικής.
Το βιβλίο Αυτοβελτίωσης και Εσωτερισμού <<ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΦΩΣ>> είναι 18άκις βραβευθέν.
Τα Μ.Μ.Ε. στην έντυπη, στην ηλεκτρονική μορφή τους και σ΄ αυτή δια των Ερτζιανών το αγκάλισαν και το αγκαλιάζουν, μάλιστα από κάποιους γνώστες τοποθετήθηκε δίπλα στο βιβλίο <<Ψυχική Αυτοάμυνα>> της μεγάλης μυστικίστριας Νταϊάν Φόρτσουν. 
Καλή συνέχεια και ευχές ανοδικής πορείας από φίλους , και συνεργάτες . 
81α Σημαντικές προσωπικότητες έκαναν θετικές ή και διθυραμβικές κριτικές για το βιβλίο Αυτοβελτίωσης και Εσωτερισμού <<Με Πυξίδα το ΦΩΣ>> του Πάρι Κατσίβελου. Μεταξύ αυτών o Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του Πνεύματος και των Τεχνών.
Στο τεράστιο αρχείο του συγγραφέα, υπάρχουν 1936 ηλεκτρονικές επιστολές ενθουσιωδών αναγνωστών, μεταξύ αυτών σε κάποιες χαρακτηρίστηκε <<Εγχειρίδιο Ζωής>>, <<Οδηγός Διάσωσης>> και <<Πυξίδα ασφαλούς πλεύσης, στις δυσκολίες της βίωσης>>!!!!!


Καλή συνέχεια και ευχές ανοδικής πορείας από φίλους , και συνεργάτες . 




Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Αξιωματούχος Δημοσιογράφος της ΕΣΔ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου