Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ...ΧΑΡΑ ΤΣΙΠΡΑ ...ΣΦΑΖΕΤΑΙ!!!

Πέφτει εκ των έσω ο Τσίπρας: Νέο καρφί Βούτση για Τσακαλώτο και «ανασχηματισμός». Εξελίξεις

Ποιο το νέο άγριο «κάρφωμα» Τσακαλώτου από Βούτση; Τι κρύβουν οι εξελίξεις για τον Αλέξη Τσίπρα;
Αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο άφησε πάλι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, δίνοντας έτσι συνέχεια στην κόντρα που εκδηλώθηκε χθες στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου μεταξύ των δύο ανδρών.


Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αμερικής, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχικά χαρακτήρισε το επεισόδιο ως «διαδικαστικού τύπου αψιμαχία», λέγοντας ότι αν έδινε το λόγο στον υπουργό εκείνη τη στιγμή, η συζήτηση θα διακοπτόταν για αρκετή ώρα , λόγω και των παρεμβάσεων που θα ακολουθούσαν από άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ενώ ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να απαντήσει στον κ. Μητσοτακη.
Την ίδια στιγμή όμως, που ο κ. Βούτσης «υποβάθμιζε» το επεισόδιο στην αίθουσα της Ολομέλειας, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου προς τους θεσμούς επισήμανε ότι ο υπουργός από την αρχή έπρεπε να είχε δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις: Από τη στιγμή μάλιστα, που στην επιστολή αναφερόταν σε καθυστερήσεις που οφείλονταν σε διαδικαστικά ζητήματα, όπως προεδρικά διατάγματα και νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Πάντως σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις ο κ. Βούτσης είπε πως δεν τίθεται θέμα για τις μεταξύ τους σχέσεις, ούτε θέμα κοινής γραμμής της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.
Κάτι τρέχει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό είναι γνωστό από τη στιγμή που υπάρχει γκρίνια από την τάση (σ.σ. +53) που εκπροσωπεί και ηγείται ο υπουργός Οικονομικών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει γκρίνια, αντιδράσεις και πολλά παράπονα για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.
Πλέον, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι το εύκολο θύμα για τον Τσίπρα και τον κύκλο των Φλαμπουράρη, Παππά και κυρίως Δραγασάκη, οι οποίοι αποφάσισαν -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- να ρίξουν το φταίξιμο της αργοπορίας στο κλείσιμο της αξιολόγησης στον υπουργό Οικονομικών.
Άλλωστε, εδώ και καιρό άρχισαν από του Μαξίμου να δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους στο πρόσωπο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σε μία περίπτωση “καρμπόν” όπως έγινε με την Γιάνη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται, ο ελληνικό κουαρτέτο Τσίπρας, Παππάς, Φλαμπουράρης, Δραγασάκης αποφάσισαν να “καθαρίσουν” τον Ευκλείδη Τσακαλώτο από τη θέση του υπουργού Οικονομικών και του πλέον αρμόδιου για τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Eurogroup και να βάλουν μπροστά τον Γιώργο Χουλιαράκη.
Οι γκρίνιες μέσα στην κυβέρνηση άρχισαν κατά του Τσακαλώτου, ενώ αντίθετα ο Χουλιαράκης θεωρείται ως πιο συμβιβαστικός, με έντονο ευρωπαϊκό προφίλ, που δεν θα προσπαθήσει να εκτροχιάσει τον συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους και κυρίως με την υιοθέτηση του νέου πακέτου μέτρων.
Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, δεν ήταν έκπληξη ο χθεσινός καβγάς του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση που έγινε πάνω στο πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων.
Το γεγονός μάλιστα ότι ο κ. Βούτσης εξέθεσε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες τον υπουργό Οικονομικών προκάλεσε ποικίλα σχόλια και, όπως κυκλοφορούσε μετ΄ επιτάσεως στους διαδρόμους της Βουλής, έφερε στην επιφάνεια την κρίση που σοβεί στο εσωτερικό και αφορά τις εκκρεμότητες για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Την ίδια ώρα, άλλα πολιτικά στελέχη από τον κυβερνητικό χώρο θεωρούσαν «πιο πιθανή μια απόπειρα ηρωικής εξόδου» από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών.
Αν κάτι κατάφερε και πάλι να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με την εμφάνιση του στη Βουλή ήταν αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα από τον οποιοδήποτε.
Να θολώσει τα νερά ως προς τις προθέσεις – και τελικές του αποφάσεις – την κρίσιμη ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου.
Το νέο στοιχείο που προστέθηκε στα γνωστά σενάρια που συζητούνται και αναλύονται εκτενώς το τελευταίο διάστημα – προκήρυξη πρόωρων εκλογών με λίστα, δημοψήφισμα (για το προσεχές Φθινόπωρο με το ερώτημα εντός ή εκτός ευρώ), αίτημα για προκαταβολική ψήφιση των νέων μέτρων με αυξημένη πλειοψηφία, οικουμενική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής – ήταν αυτό μιας ενδεχόμενης “θυσίας” του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ώστε να φυσήξει ούριος άνεμος άλλης μιας πρωθυπουργικής κωλοτούμπας.
Φαίνεται πως κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρά σε έναν επώδυνο συμβιβασμό με τους τρισκατάρατους δανειστές θα τρώει και έναν υπουργό Οικονομικών…
Προφανώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να έχει υποψιαστεί τι τον περιμένει και χθες δεν στάθηκε ικανός να συγκρατήσει την αγωνία του, επιχειρώντας να διακόψει τον Πρωθυπουργό του που είχε ανέβει στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει – κάτι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά…
Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον μιας και ο συμπαθής υπουργός με τα άθλια ελληνικά αλλά το οξφορδιανά αγγλικά, ηγείται μιας αόρατης εσωκομματικής αντιπολίτευσης 58 και βάλε ίσως…
Όλοι αυτοί οι τακτικισμοί, ελιγμοί και λοιποί παραλογισμοί δεν θα είχαν καμία σημασία αν δεν συνέτειναν στην παράλυση της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής γενικότερα.
Καλώς ή κακώς (προφανώς κακώς) οι κυβερνώντες έχουν πετύχει να ασχολούνται όλοι μαζί τους σε καθημερινή βάση. Τι θα κάνουν, πως θα το κάνουν, γιατί το κάνουν και θα το κάνουν.
Λες και υπάρχει η πολυτέλεια να παρακολουθούμε όλο αυτό το θέατρο, όταν η οικονομία βαλτώνει, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο ή/και μεταναστεύουν, τα κόκκινα δάνεια κοκκινίζουν περισσότερο και πολλαπλασιάζονται, οι καταθέσεις μειώνονται, η φορολογία πνίγει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, τα κρατικά ταμεία αδειάζουν και το φάσμα της χρεοκοπίας (συνοδεία Grexit φυσικά) επανέρχεται απειλητικότερο από ποτέ.
Η αποχώρηση Τσίπρα (για πρώτη φορά) από την αίθουσα του Κοινοβουλίου τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος ανέβηκε στο βήμα είναι το δεύτερο νέο στοιχείο που προστέθηκε για να συσκοτίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Αν φιλοτεχνείται το σενάριο της πτώσης της κυβέρνησης από μέσα, είναι άλλο ένα σενάριο που επιτείνει τη σύγχυση, την ώρα που το ρολόι κτυπά αντίστροφα, καιρό τώρα

ΠΗΓΗ: http://www.fimes.gr/2017/02/tsipras-voutsis-tsakalotos/#ixzz4XbAlQb5R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου