Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

PAME ...GIA BIG PLAKA ME TON TRAMP...

    O Μακρόν κάλεσε Αμερικανούς επιστήμονες κι επιχειρηματίες να μετακομίσουν στην Γαλλίa !!!O υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Εμανουέλ Μάκρον απηύθυνε σήμερα κάλεσμα στους Αμερικανούς επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να μετακομίσουν στη Γαλλία.



Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, από τα φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προέτρεψε τους επιστήμονες που εργάζονται στις ΗΠΑ κι εξειδικεύονται στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή της υγείας, οι οποίοι ανησυχούν για τη νέα πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην χώρα τους να αναζητήσουν καταφύγιο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
«Θέλω όλοι εκείνοι που σήμερα ενσαρκώνουν την καινοτομία και την αριστεία στις ΗΠΑ να ακούσουν όσα τους λέμε: από δω και στο εξής, από τον επόμενο Μάιο, θα έχετε μια νέα πατρίδα, τη Γαλλία» τόνισε ο Μακρόν.
Χωρίς να κατονομάζει τον Ντόναλντ Τραμπ στη ομιλία που εκφώνησε στη Λιόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία, ο 39χρονος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, επισήμανε ότι η «ειλικρινής του πρόσκληση» απευθύνεται σε όλους τους «ερευνητές, τους ακαδημαϊκούς και τις εταιρείες στις ΗΠΑ που μάχονται τον σκοταδισμό και που σήμερα φοβούνται», να έλθουν στη γη της καινοτομίας όπως ο ίδιος θέλει να εξελιχθεί η Γαλλία.
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε και στην πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, το οποίο συνέκρινε με τη Γραμμή Μαζινό στη Γαλλία, η οποία το 1940 δεν κατάφερε να εμποδίσει τους ναζί να εισβάλουν στην χώρα.
«Δεν θέλω να οικοδομήσω κανένα τείχος. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν προβλέπεται κανένα τείχος στο πρόγραμμά μου» υπογράμμισε ενώπιον περίπου 8.000 υποστηρικτών του.
«Θυμάστε τη Γραμμή Μαζινό;» κατέληξε.?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου