Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!



 Oι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν τους Ιρακινούς αντάρτες – Από στιγμή σε στιγμή η επίσημη ενημέρωση

Obama-Angry-Maine-3-30-123
Όπως ανακοίνωσαν τα ξένα πρακτορεία, ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αναλάβουν στρατιωτική δράσηκατά των ιρακινών ισλαμιστών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η σχετική διαβούλευση στο Κογκρέσο, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει την απόφαση.
Την αποστολή 100 μελών των ειδικών δυνάμεων στη Βαγδάτη, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες στον ιρακινό στρατό, αναμένεται να ανακοινώσει ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε λίγη ώρα θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τις κινήσεις των ΗΠΑ σχετικά με το Ιράκ.



Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας σε ξένα πρακτορεία ειδήσεων, αναφέρουν ότι ο Ομπάμα δεν σχεδιάζει να ανακοινώσει την άμεση έναρξη αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών της ISIS.
Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος δεν αναμένεται να ζητήσει και την παραίτηση του Νούρι Αλ Μαλίκι, παρά τις πιέσεις που δέχεται από αμερικανούς γερουσιαστές να ζητήσει από τον ιρακινό πρωθυπουργό να παραιτηθεί.
Αρχικά, ο Ομπάμα επρόκειτο να κάνει δηλώσεις στις 19:30 ώρα Ελλάδος, ωστόσο οι ανακοινώσεις μεταφέρθηκαν λίγη ώρα αργότερα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ομπάμα «κλίνει» προς μια περιορισμένη δράση, η οποία θα «ενσωμάτωνε» τους κομάντο στις ιρακινές δυνάμεις, αλλά δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών.
Το Ιράκ απήυθυνε έκκληση την Τετάρτη στις ΗΠΑ να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών της ISIS.
Την Πέμπτη, ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι ανακοίνωσε την επιστράτευση των εφέδρων αξιωματικών για την ενίσχυση του ιρακινού στρατού.
«Οι αξιωματικοί ως τον βαθμό του ταξίαρχου μεταφέρθηκαν σε μονάδες που ανταποκρίνονται στην εξειδίκευσή τους» σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
Η εντολή αυτή αφορά έναν εντελώς άγνωστο αριθμό αξιωματικών οι οποίοι είναι επισήμως μέλη των ιρακινών δυνάμεων, αλλά δεν υπηρετούν αυτήν την περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου