Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ... ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΟΥΤ...ΜΩΡΕ!


Δεν της άξιζε της Εθνικής μας...(photos&videos)

Οι ¨καφετέρος¨ πέτυχαν δύο γκολ στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων με τους Αρμέρο (6'), Γκουτιέρες (58') και ακόμη ένα στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Ροντρίγκες (93'). Αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα η Εθνική, που αδράνησε στα πρώτα δύο γκολ και είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες σε καίρια σημεία της αναμέτρησης, με μεγαλύτερη όλων το δοκάρι του Γκέκα (64').
Στις 4 τα ξημερώματα το άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα σε Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία. Συνέχεια στον τρίτο όμιλο στις 19 Ιουνίου με τις αναμετρήσεις Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία-Ελλάδα. 
 
Η εικόνα του αγώνα
 
Σ' αυτό το παιχνίδι η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει μία σχεδόν πρωτόγνωρη, γι' αυτήν, κατάσταση σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Ο αντίπαλος, ο οποίος προηγήθηκε στην πρώτη τελική του προσπάθεια στο 5' με τον Αρμέρο, έδωσε άπλετο χώρο στην Εθνική ομάδα να κάνει το δικό της παιχνίδι. Σαν να την προκάλεσε να παίξει ποδόσφαιρο.
 
 
Αφού στο 6' δεν ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με το σουτ του Κονέ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπρεπε να κάνει ακριβώς αυτό. Να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας κόντρα σε μία άμυνα που είχε 9 παίκτες πίσω από την μπάλα. Βαθμός ανταπόκρισης στα δεδομένα; Μάλλον μέτριος. Η Εθνική είχε διάθεση αλλά το παιχνίδι της ήταν προβλέψιμο και πολύ αργό κάτι που βόλεψε την όχι και τόσο γρήγορη Κολομβία.
 
Παρόλα αυτά ευκαιρίες ήρθαν, έστω και με το σταγονόμετρο. Στο 28' ο Τοροσίδης έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με κεφαλιά και στο 44' ο κορυφαίος της Εθνικής στο πρώτο μέρος, Παναγιώτης Κονέ απείλησε άμεσα τον Οσπίνα με έξοχο σουτ στην κίνηση αλλά ο Κολομβιανός πορτιέρο αντέδρασε υπέροχα. Ο άσος της Μπολόνια ήταν, ειρήσθω εν παρόδω, και ο μοναδικός παίκτης της Εθνικής που μπορούσε να κάνει μέτρα με την μπάλα και να προκαλεί ανισορροπίες στον αντίπαλο.
 
Ο Σάντος άφησε να περάσουν μερικά λεπτά και στην επανάληψη και διαπιστώνοντας ότι δεν μπορούσε να κάνει να αλλάξει κάτι επί της ουσίας έκανε την πρώτη παρέμβασή του στα αγωνιστικά δρώμενα ρίχνοντας στη μάχη του Φετφατζίδη στη θέση του Σαλπιγγίδη. Ελάχιστα δευτερόλεπτα όμως μετά την αλλαγή, η Κολομβία πέτυχε το δεύτερο γκολ της (με τον Γκουτιέρες) και τα δεδομένα του αγώνα διαφοροποιήθηκαν εις βάρος της Εθνικής.
 
 
Με το 2-0 στην πλάτη της, ήταν πολύ δύσκολο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αντιδράσει, οι παίκτες του Σάντος πάντως κατέβαλλαν την προσπάθεια και διεκδίκησαν τις πιθανότητές τους. Η ανεπανάληπτη ευκαιρία του Γκέκα στο 64' (δοκάρι σε κεφαλιά ενώ ήταν εντελώς μόνος του) στέρησε από την Εθνική την ευκαιρία να μειώσει και να δώσει άλλη διάσταση στο ματς και στη συνέχεια ο Πέκερμαν, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο θωράκισε την άμυνά του.
 
Η Εθνική στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης τα έπαιξε όλα για όλα με την παρουσία του Καραγκούνη στη θέση του Κονέ, ωστόσο άλλη ευκαιρία, πλην του σουτ του Σαμαρά στο 84', δεν βρήκε για να σκοράρει έστω ένα γκολ. Αντιθέτως, δέχθηκε και το 3-0 από τον Ροντρίγκες. Εν τέλει, μία μάχη χάθηκε, φυσικά όχι και ο πόλεμος.
 
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
 
Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Σάντσες, Αρμέρο (75' Άριας), Αγιλάρ (68' Μεχία), Γκουτιέρες (78' Μαρτίνες), Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο, Σούνιγκα.
 
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (79' Καραγκούνης), Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57' Φετφατζίδης), Γκέκας (64' Μήτρογλου).
 
Κίτρινες: 26' Σάντσες, 52' Παπασταθόπουλος, 55' Σαλπιγγίδης
- See more at: http://www.sigmalive.com/sports/football/mundial-2014/moundial-news/135260#sthash.P0F9DJqL.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου