Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ-ΚΛΟΟΥΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΈΒΑΙΝΕ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974... ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ...ΑΓΑΘΙΑΡΗΣ!

Σοκ! 37 χρόνια φυλακή στον Δημοσθένη Βεργή, που ..την κοπάνησε από το Δικαστήριο!

37 χρόνια και 6 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή, είναι η ποινή στην οποία καταδικάστηκε ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένης Βεργής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για...
υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.
Η απόφαση , που είναι πρωτόδικη, εκδόθηκε χθες το απόγευμα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας και ο Δημοσθένης Βεργής δεν ἠταν παρών κατά την εκφὠνηση της καθώς είχε αποχωρήσει από τη δίκη στην οποία παρίστατο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας,
Επίσης, ο οικολόγος πρόεδρος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο αλλά δεν ήταν παρών, πρέπει να καταβάλλει και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Δημοσθένης Βεργής καταζητείται…
Συγκατηγορούμενοί του ο πρώην δασάρχης Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστας, και ο κ. Κατογιαννάκης. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Και στους δύο δόθηκε αναστολή.

Αθώοι κρίθηκαν οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο κ. Βλάχος.
Η υπόθεση αφορά δικογραφία καταπάτησης, που αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., την οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημοσθένης Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής.
Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.
Ο Δημοσθένης Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.


Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε αγωγή του Δημοσθένη Βεργή κατά του Δημοσίου, με την οποία ο πρόεδρος και ιδρυτής των «Ελλήνων Οικολόγων» διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου