Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ-

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:





ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΔΩ
ΜΕ ΕΝΑ …ΚΛΙΚ!



Κόσμος
Ελλάδα
Επιχειρήσεις
Ψυχαγωγία
Αθλητικά
Επιστήμη 

και τεχνολογία
Πολιτική
Άλλες
κυριότερες

ειδήσεις

















Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙ:
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
   «Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ»
  Α’ Μέρος της τριλογίας
                                                 
(ΤΟ ΧΘΕΣ)  


           Στην σημερινή Αθήνα της κρίσης, μια συντροφιά Αθηναίων που κατά σύμπτωση ή παράδοση έχουν ονόματα των αρχαίων Ελλήνων: Διογένης, Σωκράτης, Πλάτωνας, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης, Ιπποκράτης, Περικλής, Ασπασία, Ήρα, Αφροδίτη, Περσεφόνη κ.λ.π., που γνωρίζουν την μυθολογία, την ιστορία και τις παραδόσεις των αρχαίων Ελλήνων ταυτίζονται με τους αρχαίους συνονόματούς τους.
Άστεγοι, άνεργοι έχουν χάσει τα πάντα, περιφέρονται μέσα στην σημερινή Αθήνα μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα και στα όνειρα τους ζουν, μιμούνται με διάφορα «EVENTS» μέσα στο πολυδαίδαλο πλήθος της σύγχρονης Βαβυλωνιακής Αθήνας για να επιβιώσουν.
           Στην πρώτη ταινία κανονικού μήκους, της Τριλογίας πρωταγωνιστές είναι ο Διογένης, ο Αριστοφάνης, ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης. Ένας Μαϊμουδοβασιλιάς Αφρικανός και διάφοροι τουρίστες.
Όταν ο Δικαστικός κλητήρας δίνει στον Διογένη το κατασχετήριο της γκαρσονιέρας του, δεν ξέρει τι να κάνει. Πέφτει κάτω ξερός και μεταξύ της ονειρικής φαντασίας προμηθεύεται ένα πιθάρι με ρόδες. Περιφέρεται γύρω από τους δρόμους της σημερινής Αθήνας, όπου συναντάει όλους αυτούς τους κατεστραμμένους φίλους του, που ζουν κι αυτοί άστεγοι καταφέρνοντας να επιβιώσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Η δράση του έργου έχει μεγάλες ανατροπές, ασύλληπτη φαντασία, δραματικές και κωμικές καταστάσεις, αυστηρή σατιρική κριτική στους ιθύνοντες και την εξουσία που κυβερνάνε τον τόπο.
Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, γίνονται ήρωες, αντιστέκονται, εξεγείρονται, δίνουν λύση στα προβλήματά τους.
           Ο Διογένης που λαγοκοιμάται καθιστός στο πιθάρι του, συνεχίζει πάντα να ονειρεύεται… Στα όνειρά του τον επισκέπτονται: οι τρεις Χάριτες, οι τρεις Μούσες, οι τρεις Μοίρες, ο Δίας που κατεβαίνει από τον Όλυμπο στην Αθήνα για να επιβάλει κάποια τάξη στο σημερινό χάος. Η Άρτεμις που τους φέρνει ένα ελάφι να το κάνουν πιλάφι για να φάνε οι πεινασμένοι αυτής της συντροφιάς.
Όλα αυτά τα όνειρα θα αποτελούν ενδιάμεσες σκηνές του έργου σε μορφή «MUSICAL».
Το έργο μεταλλάσσεται από δράμα σε κωμωδία και σάτιρα με σκοπό να απαλλάξει τον θεατή από την κατάθλιψη που βρίσκεται και να διασκεδάσει τον σημερινό Έλληνα που έχει ψυχοπλακωθεί από όλο αυτό το το παγκόσμιο σκουπίδι που έχει κατακλύσει τα κανάλια, και τους κινηματογράφους ,το σκουπίδι που ροκανίζει καθηλωμένος στο καναπέ του.
Σε μια εποχή που ο Ελληνικός Κινηματογράφος βρίσκεται στο ναδίρ, οι κιν/κές αίθουσες άδειες, θα είναι ο πιλότος να ξαναρχίσουμε να κάνουμε ταινίες, να ανακτήσουμε τον παλιό κιν/φο που κατέγραψε την ιστορική εποχή του και συνεχίζει να μας ψυχαγωγεί.
Τα σενάρια είναι του Χρήστου Χριστοφάνη, ο σκηνοθέτης αναζητείται και η παραγωγή αυτής της Τριλογίας θα γίνει με ρεφενέ είκοσι άνεργων παραγωγών.
Το ερώτημα είναι: Θα γεμίσουν οι αίθουσες; Ίδωμεν!

                                          Πληροφορίες: Χρήστος Παντελίδης  
Τηλ. 211 11 02621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου