Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Να δασκάλα ...να μάλαμα... Η συμφορά του έθνους είναι δάσκαλοι, είχε πει ο μέγας Καποδίστριας! Μην το ξεχνάμε!

ΣΟΚ! ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΧΟΛΑΡΓΟΥ) ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ...ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ!

Το περιστατικό δεν είναι τωρινό, συνέβη πριν από περίπου ενάμισυ χρόνο, ωστόσο είναι συγκλονιστικό! Διευθύντρια δημοτικού σχολείου στον Χολαργό θέλησε να πρωτοτυπήσει με τον χειρότερο τρόπο: αντί να πουν την πρωινή προσευχή, έβαλε έναν μαθητή να απαγγείλει ποίημα του Γιάννη Ρίτσου!!! 
Εύλογο ήταν κάποιοι γονείς να διαμαρτυρηθούν για την πρωτοβουλία της διευθύντριας. Η ίδια, όπως μας ειπώθηκε από γονέα, δικαιολόγησε την πράξη της ως συνέπεια των πολυπολιτισμικών σχολείων (!) και επειδή υπάρχουν παιδιά από διαφορετικές εθνότητες. Όταν της αντέτειναν ότι μπορεί να είναι από άλλες χώρες αλλά να έχουν την ίδια θρησκεία, δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση. Όταν μάλιστα διαπιστώθηκε ότι όλο το σχολείο είχε μόνο ένα μουσουλμανάκι, το ζήτημα έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συνλεχεια από την πλευρά της διευθύντριας. Υπήρξε δηλαδή ένα μοναδικό περιστατικό κατά το οποίο αντί για την πρωινή προσευχή ακούστηκε ποίημα του Γιάννη Ρίτσου! 
Μπορεί η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός να αποτελεί για τον Χολαργό μεμονωμένη περίπτωση, ωστόσο δείχνει μια κατεύθυνση. Προ τα πού πάει το πράγμα. Μην αμφιβάλλεται ότι σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε αντιμέτωποι και με αυτό το ενδεχόμενο: Χάριν της πολυπολιτισμικότητας να καταργήσουμε την πρωινή προσευχή και να την αντικαταστήσουμε με ποιήματα για να μην θίγονται -δήθεν- οι αλλόθρησκοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου