Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Η ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ...ΚΑΙΡΌ! ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ;

Καιρική βόμβα δέχτηκε χτες η Ελλάδα με καταστροφές στις καλλιέργειες - Χρόνια Πολλά Χένρι!!!
Οι βίαιοι χημικοί αεροψεκασμοί των τελευταίων ημερών έκαναν ως φαίνεται τη δουλειά τους. Η γεμάτη μέταλλα ατμόσφαιρα μπόρεσε να ηλεκτριστεί όσο χρειάζεται για να ζήσουμε ένα αληθινό.... skyfall... Τσάμπα έγινε το τραγούδι σουξέ και πήρε και όσκαρ; Είναι το παγκοσμιοποιημένο τους σπορ!!!


Στο Βόλο μέσα σε λίγα λεπτά η βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια. Ευπαθείς συνοικίες όπως η Νεάπολη και οι Αγιοι Ανάργυροι, «πνίγηκαν» από το νερό που έφθανε σχεδόν στο γόνατο. Η σφοδρή βροχόπτωση που ξέσπασε στις 3:55 χθες το απόγευμα διήρκησε 35 λεπτά αλλά η έντασής της ήταν τέτοια, που μέσα σε δευτερόλεπτα οι δρόμοι πλημμύρισαν - ήμουν στο δρόμο εκείνη την ώρα και η κατάσταση που βίωσα δεν περιγράφεται!!! Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους -που στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν- το ύψος της βροχής έφθασε τα 23,2 χιλιοστά ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε μισή ώρα έπεσε η βροχή που αντιστοιχεί στα 2/3 της βροχόπτωσης ενός χειμερινού μήνα!

Ελέγχεις το πετρέλαιο, ελέγχεις κυβερνήσεις. Ελέγχεις την τροφή, ελέγχεις τους λαούς...
Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες τεράστιες! Και μια και είχε και ο Κίσσινγκερ γενέθλια χτες, να θυμηθούμε την ιστορική του φράση: «Ελέγχεις το πετρέλαιο, ελέγχεις κυβερνήσεις. Ελέγχεις την τροφή, ελέγχεις τους λαούς...»Μήπως τον γιορτάσαμε κατά... "λάθος"; Αναλυτικά η εικόνα της καταστροφής:

Ολοκληρωτική καταστροφή έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σιταριού και κριθαριού που ήταν στο αλώνισμα ενώ επίσης περίπου 15.000 στρέμματα ντομάτας, καλαμπόκι και οπωροκηπευτικά επλήγησαν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων σε πολλές περιοχές του νομού. Μεγάλες ζημιές στις παραγωγές τους υπέστησαν χθες οι μηλοπαραγωγοί και κερασοπαραγωγοί του Πηλίου εξαιτίας χαλαζόπτωσης -σε μέγεθος φουντουκιού. Η χαλαζόπτωση έπληξε όλο τον ορεινό όγκο του ορεινού Πηλίου ενώ το φαινόμενο ήταν εντονότερο σε Χάνια, Ζαγορά, Δράκεια και Αγιο Γεώργιο. Συνολικά με μια πρώτη εκτίμηση οι παραγωγοί μιλούν για ζημιές σε επιφάνεια 15 έως 20 χιλιάδων στρεμμάτων.

Καταστροφές στις καλλιέργειες κερασιών από 50 έως 100% υπέστησαν επίσης χθες από την χαλαζόπτωση οι παραγωγοί της Δράκειας.Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τις ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Αχαΐα: Καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση

Η ανεμοθύελλα και η χαλαζόπτωση που έπληξε προχθές Τετάρτη διάφορες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αμπέλια, σταφίδες, κηπευτικά, δενδρώδεις καλλιέργειες κ.α. «Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων ωρών, είχαν ως αποτέλεσμα να πλήξουν σε σημαντικό βαθμό τις καλλιέργειες με δραματική συνέπεια οι αγρότες της περιοχής μας να υποστούν σοβαρές οικονομικές ζημιές [...] » σημειώνει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας.

Iσχυρή χαλαζόπτωση στο Αίγιο

Εκτεταμένη καταιγίδα και χαλαζόπτωση με χαλάζι σε μέγεθος μικρού καρυδιού, σημειώθηκαν στο Αίγιο το απόγευμα, προκαλώντας πλημμύρες σε αρκετές οδούς της πόλης και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ εκφράζονται φόβοι για σοβαρής έκτασης καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στα ημιορεινά και ορεινά του Δήμου.

Ζημιές από σφοδρή χαλαζόπτωση στη Δολίχη Ελασσόνας

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας τη Δολίχη Ελασσόνας και τη γύρω περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ασυνήθιστα σφοδρό χαλάζι, που συνοδεύτηκε από δυνατή βροχόπτωση και αέρα. Μισή και πλέον ώρα ήταν αρκετή για να προκαλέσει σοβαρότατες ζημιές σε εκατοντάδες στρέμματα με καλλιέργειες καπνού, σιτηρά, καλαμπόκια, αμπέλια, μποστάνια και οπωροφόρα δένδρα, «τσακίζοντας» σιτηρά και καταστρέφοντας καρπούς.

Ευτυχώς που πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ για να μας ψεκάζει ο ΕΛΓΑ μέσω της εταιρίας τροποποίησης καιρού για την αντιχαλαζική προστασία!!!! Αλλά... για μια στιγμή... η σύμβαση έχει λήξει... μήπως γι' αυτό πάθαμε ό,τι πάθαμε; Για να την ανανεώσουμε; Ω, ναι!!! Έτσι δουλεύει το σύστημα - Πρόβλημα, αντίδραση, λύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου