Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΟΜΑΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ (ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΙ9 ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑ)
«Θύμα» της στάσης της όσον αφορά το μειονοτικό, φέρεται να έπεσε η μουσουλμάνα Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ την απέσυρε από το ευρωψηψοδέλτιό του και τοποθέτησε στην θέση της τον μουσουλμάνο υποψήφιο Μεστάν Οζμάν Ουμίζ. Σοβαρό χαρακτήρισε το θέμα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 


Ειδικότερα, ο αποκλεισμός της κ. Σαμπιχά έγινε μετά από έντονες αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών των νομαρχιακών επιτροπών στην Ξάνθη και την Ροδόπη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες απαίτησαν ο υποψήφιος να είναι τουρκικής συνείδησης ενώ η Σαμπιχά δηλώνει ότι «είναι μειονότητα μέσα στην μειονότητα» και έχει καταγγείλει σε δηλώσεις της ότι την απειλεί ο τουρκικός εθνικισμός και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία.

Η κ. Σαμπιχά είχε δηλώσει επίσης ότι οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να επιβάλλουν στους μοσουλμάνους Ρομά εκτός από την γλώσσα τους και την ταυτότητά τους. Στην συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ οι μουσουλμάνοι βουλευτές και τα στελέχη είχαν απειλήσει οτι ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Θράκης δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

Σημειώνεται ότι το μουσουλμανικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB), με ιδρυτή των Αχμέτ Σαδίκ, αποφάσισε να κατεβάσει αυτόνομο μουσουλμανικό συνδυασμό στις ευρωεκλογές με στόχο να «μετρήσει τις δυνάμεις του». «Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε το ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

"Σοβαρό θέμα ο αποκλεισμός Σαμπιχά" 

«Η υπόθεση με τον αποκλεισμό της κ. Σαμπιχά, αποτελεί σοβαρό θέμα μετά και τα όσα έχει καταγγείλει για την καταπίεση που δέχονται οι πομάκοι από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους τουρκικής καταγωγής. Το άλλο με τον Λαζόπουλο είναι φαιδρό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτό είναι το σοβαρό θέμα, για τον ΣΥΡΙΖΑ όχι το φτύσιμο του κ. Λαζόπουλου στον κ. Τσίπρα, ο οποίος όπως έχω καταγγείλει εγώ πρώτος πολύ πριν τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη παίζει πολιτικό παιχνίδι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. «Όπως το έκανε τώρα, (απορρίπτοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Λαζόπουλος το έκανε καλύτερο» δήλωσε χαριτολογώντας ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου