Τρίτη 15 Απριλίου 2014

..Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΛΙΏΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ...ΚΙ ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙ!

ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ!


Κρίση από το πουθενά για την κυβέρνηση. Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ, γίνεται λόγος για "μαυρογυαλούρους"
Καταρχάς στη σύσκεψη δε συμμετείχε μέλος του ΠΑΣΟΚ. Ούτε καν ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου αλλά ούτε και η γενική γραμματέας Πρόνοιας, Έφη Πέγκου.
Έτσι, προκλήθηκε η έντονη αντίδραση της Χαρ. Τρικούπη, η οποία χαρακτήρισε τη σύσκεψη "παλαιοκομματικού χαρακτήρα με λογική μαυρογιαλούρου, που προσβάλλει τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης".   
Οι ενστάσεις όμως δεν σταματάνε εκεί. Υποστηρίζουν ότι μία κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης για μια εξαιρετικά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε προεκλογικό χαρτί στα χέρια της ΝΔ.
Επιπλέον, υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ πως όλο το πρόγραμμα για την ανακούφιση των αστέγων το προετοίμαζε για καιρό ο κ. Κεγκέρογλου, ενώ συγχρόνως, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο κ. Βενιζέλος επέμενε ότι θα πρέπει ένα μέρος του να καλύψει τις ανάγκες των πιο ευαίσθητων ομάδων με προτεραιότητα την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων, και των απόρων και των άστεγων. 
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει και την "αντίθεσή" του για την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προκηρύξει την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Δηλώνει ότι "δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση» και ότι «θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ' όλη τη διάρκειά της".
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι "κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο». «Το ΤΑΙΠΕΔ», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, «παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη".
"Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ' όλη τη διάρκειά της", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου