Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

MIA ENΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ...ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΡΑΝΙΑ ΛΙΑΓΚΑ ...ΜΑΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΊ:5th-ekdilosi2


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΥ - ΓΕΝΕΤΙΣΤΗ Συνεδριακό Κέντρο Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Παπανικολή 10 - Χαλάνδρι 5 η

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Γενετικής και της Oμάδας Παιδιατρικής/Περιγεννητικής Παθολογοανατομίας της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής. Στόχος μας είναι η από κοινού αντιμετώπιση θεμάτων Περιγεννητικής Ιατρικής και η αναγκαιότητα συνεργασίας των Κλινικών Ιατρών Μαιευτήρων/ Γυναικολόγων, των Βιολόγων, των Γενετιστών, των Παιδιάτρων, καθώς επίσης και των Παθολογοανατόμων.


Παρά τα υψηλά ποσοστά Περιγεννητικής Φροντίδας ισάξια άλλων ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών Χωρών, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η βιολογία σήμερα, οι γενετικές εξελίξεις που με τις νέες τεχνικές προσεγγίζουν διαγνωστικά και κατ’ επέκταση θεραπευτικά, καθώς και η βοήθεια του Περιγεννητικού Παθολογοανατόμου και του Γενικού Παιδιάτρου, θα απαντήσουν σε ερωτήματα βασικά. Επιπλέον, θα οδηγήσουν άμεσα στη μελλοντική μείωση ακόμα περισσότερο των ποσοστών, τόσο της θνησιμότητας της Περιγεννητικής όσο και της Νεογνικής περιόδου. Οι πληροφορίες που θα καταθέσουν οι ειδικοί και ευαισθητοποιημένοι ομιλητές στα ποικίλα θέματα του συμποσίου θα επιτρέψουν μέσω της ανταλλαγής απόψεων και νέων δεδομένων που έχουν προκύψει να γίνουν κτήμα των κλινικών, που με την σειρά τους θα τροφοδοτήσουν την έρευνα με νέα ερωτήματα αλλά κυρίως θα βοηθήσουν τη γυναίκα, αυριανή μητέρα, σε ορθότερη και ευρύτερη πρόληψη και πρόγνωση νοσημάτων προς όφελος της επόμενης γενεάς. Η Περιγεννητική Παθολογοανατομία παρέχει απαντήσεις στον κλινικό ιατρό και στην οικογένεια που βιώνει την απώλεια του κυήματος σε όλες τις ηλικίες κύησης. Βασισμένη στην εξέταση του εμβρύου και του πλακούντα αποσκοπεί όχι μόνο στη διευκρίνιση των αιτίων και των μηχανισμών του ενδομητρίου και νεογνικού θανάτου, αλλά και συνεισφέρει καθοριστικά στην επίτευξη τελικής διάγνωσης σε περιπτώσεις πάσχοντος εμβρύου με παθολογικά ευρήματα από τον προγεννητικό έλεγχο, καθοδηγώντας στην πρόγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου