Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΝΑΟ-ΔΗΛΑΔΗ ΗΠΑ- ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ!!! ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΤΩΧΗ ΠΟΛΩΝΙΑ;

ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ STATE DEPARTMENT ..και γιατί όχι; 

Αγόρασε Patriot αξίας 5 δισ. η πτωχή Πολωνία .. ΟΙ ΝΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ..


Μόλις προχθές ο δικός μας υπουργός Καμμένος, έκανε παραγγελιά στις ΗΠΑ.. 500 εκ. ευρώ για επισκευή αεροσκαφών μας... όταν με τα μισά χρήματα... θα παίρναμε καινούργια!

Αγόρασε Patriot αξίας 5 δισ. η Πολωνία
Η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών χαιρέτισε χθες το σχέδιο της κυβέρνησης της Πολωνίας να αγοράσει αμερικανικούς πυραύλους Patriot αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εν μέσω της όξυνσης των εντάσεων με τη γειτονική της Ρωσία τους τελευταίους μήνες.

«Η Πολωνία είναι ένας ακλόνητος σύμμαχος στο NATO και το πρόγραμμά της για τον εκσυγχρονισμό της άμυνάς της (...) ενισχύει άμεσα τη στρατιωτική ισχύ της Συμμαχίας»,
επισήμανε η Μαρί Χαρφ, μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μια γραπτή ανακοίνωσή του.
Σε μια συγκυρία κατά την οποία οι εντάσεις με τη Ρωσία έχουν κλιμακωθεί, ο πρόεδρος της Πολωνίας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι ανακοίνωσε χθες ότι η Βαρσοβία θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ προκειμένου να αγοράσει τους πυραύλους αυτούς για την αντιπυραυλική της ασπίδα, μια σύμβαση η αξία της οποίας αναμένεται να ανέλθει στα €5 δισεκατομμύρια.
Για το σημαντικότερο στρατιωτικό συμβόλαιο στην ιστορία των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων, η Βαρσοβία επέλεξε τους Patriot της αμερικανικής Raytheon, απορρίπτοντας την προσφορά της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας Eurosam.
Οι διμερείς διαπραγματεύσεις αναμένεται να αρχίσουν τον Μάιο.
Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Μαρί Χαρφ, παραμένουν «δεσμευμένες για την ασφάλεια της Πολωνίας και στη συλλογική άμυνα στους κόλπους του NATO».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου