Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...ΑΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!

ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»

Τρία χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή στην κληρονόμο του οίκου Nina Ricci

Σε φυλάκιση τριών ετών εκ των οποίων τα δύο με αναστολή και πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ καταδικάστηκε σήμερα η Αρλέτ Ριτσί, η κληρονόμος του οίκου μόδας Nina Ricci με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Τρία χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή στην κληρονόμο του οίκου Nina Ricci
Η Ριτσί, η οποία δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο όταν αναγνώστηκε η απόφαση, εντοπίστηκε από τις φορολογικές αρχές χάρη στις περιβόητες«λίστες Φαλσιανί» όπου καταγράφονταν οι μη δηλωμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί πελατών της ελβετικής θυγατρικής της τράπεζας HSBC.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η πάμπλουτη κληρονόμος «επί περισσότερα από 20 χρόνια» επιδίωξε με ζήλο να κρύψει από τις γαλλικές αρχές τα ποσά
που περιέχονταν στους λογαριασμούς της, τους οποίους κληρονόμησε από τον πατέρα της. Επίσης, διέταξε την κατάσχεση ενός σπιτιού της στο Παρίσι καθώς και της ακίνητης περιουσίας της στην Κορσική, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, θεωρώντας ότι τα είχε παραχωρήσει σε εταιρείες ακινήτων με σκοπό "να οργανώσει δόλια χρεοκοπία".
Ο λογιστής της Ριτσί, Ανρί-Νικολά Φλεράνς, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της «συνέργειας σε οργάνωση δόλιας χρεοκοπίας», καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πόστιμο 10.000 ευρώ ενώ στην κόρη της επιβλήθηκε ποινή οκτάμηνης φυλάκισης για φοροδιαφυγή. Ένας φίλος της, ο βιομήχανος Μπερτράν-Σαρλ Λιρί, αθωώθηκε.
Οι συνήγοροι της Ριτσί και του Φλεράνς είπαν ότι θα μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης πριν αποφασίσουν αν θα καταθέσουν έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου