Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΚΑΛΕ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ...ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ...ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ( Ναί, είχαν ΝΙΚΗ το 1922 σε βάρος μας ...αλλά ήταν κόλπο-ΠΟΥΣΤΙΑ ... των φανατικών Δυτικών συμμάχων και φίλων μας (!) ...του κερατά!


kremlin-putin-sozde-soykirim-torenleri-icin-e-7214951_o2 
Επιδεικτικό «χαστούκι» Πούτιν στην Τουρκία... Την έφτυσε και δεν πάει σε πλακατζήδικες εορταστικές εκδηλώσεις! 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έντονη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα προκαλεί η στάση του Ρώσου πρόεδρου να περιφρονήσει κυριολεκτικά την τουρκική πρόσκληση να παραστεί στις 24 Απριλίου στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Τουρκία για την νίκη της το 1915, στον πόλεμο κατά την απόβασης των Αγγλογάλλων στην χερσόνησο της Καλλίπολης.

Οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τους Τούρκους την ίδια μέρα της επετείου της αρμενικής γενοκτονίας, σε αντιπερισπασμό στις εκδηλώσεις που γίνονται την ίδια μέρα στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, για την εκατοστή επέτειο της αρμένικης γενοκτονίας. Ο Ρώσος πρόεδρος όχι μόνο απέρριψε την τουρκική πρόκληση αλλά, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο, θα παραστεί να τιμήσει τα θύματα της αρμενικής γενοκτονίας στις εκδηλώσεις του Ερεβάν.
Όπως ήταν επόμενο αυτή η στάση του Ρώσου πρόεδρου προκαλεί την οργή της Τουρκίας και είναι ενδεικτικό πως ο τουρκικός τύπος την χαρακτηρίζει σαν μεγάλη περιφρόνηση του Ρώσου προέδρου προς τους Τούρκους.
Ο Ρώσος πρόεδρος θα είναι ανάμεσα στους ξένους ηγέτες που θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της γενοκτονίας στην αρμενική πρωτεύουσα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρνσουά Ολάντ, με τον οποία μάλιστα όπως ανακοινώθηκε θα έχει ιδιαίτερες συνομιλίες για τις σχέσεις Ρωσίας Ευρωπαϊκής Ένεσης. Αντίθετα στην εκδήλωση αντιπερισπασμό των Τούρκων όπως έγινε γνωστό, θα στείλει συμβολικά μόλις τον τέταρτο στην ιεραρχία του Κρεμλίνου, Sergey Narışkın.
Στο Ερεβάν ο Πούτιν θα συναντηθεί και με τον Αρμένιο πρόεδρο, Serj Sarkısyan, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για την ενίσχυση της αρμενικής άμυνας με ρωσικά οπλικά συστήματα.
Κόκαλο η Άγκυρα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου