Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΡΕ ΡΑΜΑ-ΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΓΟΥΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚ-ΑΛΒΑΝΟΥ ΡΑΜΑ, ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Σερβικό διάβημα μετά τις δηλώσεις Ράμα για τη Μεγάλη Αλβανία

Διάβημα διαμαρτυρίας στην αλβανική πρεσβεία στο Βελιγράδι απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για εθνική ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας.

Σερβικό διάβημα μετά τις δηλώσεις Ράμα για τη Μεγάλη Αλβανία
Στην νότα διαμαρτυρίας αναφέρεται ότι "οι απόψεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας είναι απαράδεκτες για τη Σερβία. Αποτελούν μια άλλη προκλητική δήλωση απο ανώτατους εκπροσώπους της αλβανικής πολιτικής, η οποία προκαλεί να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας και απειλεί τη σταθερότητα στην περιοχή".

Στην νότα αναφέρεται, επίσης, ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, απέστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες σε όλες τις αποστολές και πρεσβείες στο εξωτερικό.
Οι δηλώσεις Ράμα στα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινας, ότι το Κόσοβο και η Αλβανία θα ενωθούν με τον κλασικό τρόπο εάν η ΕΕ δεν ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση και την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους Κοσοβάρους πολίτες, προκάλεσαν αντιδράσεις και από εκπροσώπους της ΕΕ και η εκπρόσωπός της, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, τις χαρακτήρισε απαράδεκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου