Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θέλει ή δεν μπορεί να στηρίξει την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία;

  • Κίνδυνος απώλειας της ελληνικής ταυτότητας του Αιγαίου
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το υπερόπλο ελέγχου των συνόρων; 
  • Βρώμικο τουρκικό χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό
Το θέμα με την μαζική είσοδο μεταναστών παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στην Σάμο 250 μετανάστες έβαλαν φωτιά και καίνε το κέντρο υποδοχής στο Βαθύ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους! Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούν από απόσταση την “εξέγερση” των παράνομων μεταναστών.
Η μαζική είσοδος των παράνομων μεταναστών τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 1.400 έχουν αποβιβαστεί σε ελληνικά νησιά τις τελευταίες 48 ώρες. Οι δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν την μαζική “εισβολή” που ξεκινά από τα τουρκικά παράλια.
Το επεισόδιο στη Σάμο προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να ακολουθήσει και στα υπόλοιπα κέντρα υποδοχής, τη στιγμή που υπάρχουν σαφείς πληροφορίες από ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες αναφέρουν την ύπαρξη τρομοκρατικών στοιχείων και φανατικών ισλαμιστών μεταξύ των λαθραία εισερχομένων στην Ελλάδα.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Στο σημείο αυτό, κι ενώ το χρόνιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έγινε πρώτη είδηση(!) στα ΜΜΕ της χώρας, η πολιτική ηγεσία παλινδρομεί και σπαράσσεται εσωκομματικά, αφού οι «ιδεοληπτικοί» και οι «μετριοπαθείς» δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην δημιουργία μίας ικανής αποτρεπτικής πολιτικής, εμμένοντας έτσι –μέσω της αδράνειας- στην συνέχιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, μεταβάλλοντας την χώρα σε χοάνη υποδοχής «προσφύγων» (λεκτικός νεωτερισμός που επιχειρεί να μειώσει – εξαφανίσει τόσο την παράνομη είσοδο όσο και τους κινδύνους που γεννώνται από αυτήν).
Επί της ουσίας, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και αδυνατεί να το διαχειριστεί (ισχυριζόμενη ότι είναι ευρωπαϊκό και όχι Ελληνικό), αφού δεν έχει τη δυνατότητα μείωσης του (άγνωστου) αριθμού των ήδη υπαρχόντων λαθρομεταναστών, αλλά δεν έχει και τους οικονομικούς πόρους για να διαχειριστεί την συνεχώς αυξανόμενη λαθραία είσοδο των «μεταναστών – προσφύγων». Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν έχει την διάθεση ουσιαστικής αντιμετώπισης του «φαινομένου» μέσω διαδικασιών ουσιαστικής πρόληψης της λαθραίας εισαγωγής στην χώρα.

Πώς μπορεί, όμως, να προλάβουμε την λαθραία είσοδο στην χώρα, τη στιγμή που δεν έχουμε επαρκή κεφάλαια (ούτε καν από την Ευρωπαϊκή Ένωση) για να στηρίξουμε οικονομικά τη ναύλωση και την επάνδρωση ειδικών σκαφών του λιμενικού σώματος και μέσω της συνεχούς φύλαξης του Αιγαίου, να προλαμβάνουμε έγκαιρα την οποιαδήποτε απόπειρα λαθραίας εισόδου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, για να αποφεύγουμε και το φαινόμενου του «ναυαγού» το οποίο μέσω της επαρκούς και αποτελεσματικής «έρευνας και διάσωσης» κρύβει κινδύνους για τον έλεγχο του Ανατολικού Αιγαίου, στο οποίο η Τουρκία επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη της «έρευνας και διάσωσης» και μέσω αυτής επί της ουσίας τα πλοία του τουρκικού λιμενικού, αλλά και τα τουρκικά πολεμικά σκάφη να κινούνται χωρίς κανέναν έλεγχο;

Το διακύβευμα της απώλειας ελέγχου έστω και ενός μικρού κομματιού του αρχιπελάγους του Αιγαίου θεωρείται μείζον εθνικό θέμα και μέσω της ικανότητας στον έλεγχο (έρευνα και διάσωση) πρέπει να διαφυλαχθεί η Ελληνική εθνική κυριαρχία, η οποία βάλλεται τεχνηέντως μέσω της λαθρομετανάστευσης, αλλά και των συνεχώς αυξανόμενων περιστατικών πνιγμού λαθρομεταναστών στα νερά του Αιγαίου.

Η απάντηση στο πρόβλημα της λαθραίας εισόδου (που αποτελεί τον μίτο του κινδύνου απώλειας της εθνικής κυριαρχίας επί του Αιγαίου), είναι η λέξη πρόληψη, που όμως δεν δύναται σήμερα η κυβέρνηση (ακόμη και εάν το θέλει) να στηρίξει οικονομικά. Και θα ήταν μία πραγματικά αδιέξοδη κατάσταση, εάν όλα αυτά συνέβαιναν πριν 20 ή περισσότερα χρόνια. Ευτυχώς ή δυστυχώς (για τους γνωστούς ιδεοληπτικούς) η απάντηση στο πρόβλημα ήδη υπάρχει, μέσω των νέων τεχνολογιών, οι οποίες παρέχουν ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης για λαθραία είσοδο σε μία χώρα. Ευτυχώς ή δυστυχώς (και πάλι για τους γνωστούς ιδεοληπτικούς) το σύστημα αυτό έχει ήδη αγοραστεί (από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, με κανονικό διαγωνισμό της ΕΥΠ και με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία ακόμη δεν έχει πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στην προμηθεύτρια εταιρεία), έχει με απόλυτη επιτυχία δοκιμαστεί, αλλά δυστυχώς δεν έχει λειτουργήσει ποτέ (με υπαιτιότητα κυρίως της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και διοίκησης Κ. Μπίκα, όσο και των επόμενων κυβερνήσεων, η οποία φρόντισε να «θάψει» -κυριολεκτικά- το ηλεκτρονικό υπερόπλο φρούρησης των ελληνικών συνόρων και έγκαιρης ειδοποίησης των αρμοδίων αρχών).

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αντιμετωπίζοντας μία επικείμενη μετακίνηση 1,5 έως 2,5 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, οφείλει να θέσει σε άμεση λειτουργία το συγκεκριμένο σύστημα (GIS) έγκαιρης ειδοποίησης, εάν πράγματι οι κυβερνώντες επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την λαθρομετανάστευση και τα πρόσθετα προβλήματα εθνικής ασφάλειας που απορρέουν μέσα από αυτήν. 

Οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν και συνεχίζουν να έχουν (μέσω ειδικών αναφορών πληροφοριών των αρμοδίων υπηρεσιών) απόλυτη γνώση σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας και των στοχεύσεών της μέσω της συνεχώς αυξανόμενης λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα. Είναι γνωστό πως η Τουρκία δέχεται ευρωπαϊκή οικονομική επιχορήγηση μεγαλύτερη από την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την λαθρομετανάστευση. Τα κονδύλια αυτά στηρίζουν διάφορες άλλες δραστηριότητες τουρκικών (μυστικών) υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και τουρκικές παρακρατικές ομάδες.
Όμως, ένα σημαντικό μέρος των ευρωπαϊκών χρημάτων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία, πηγαίνει σε ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου, οι οποίες «φιλοξενούν» λαθρομετανάστες σε χρονικά διαστήματα που βρίσκονται εκτός της τουριστικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή τα τουρκικά ξενοδοχεία ετοιμάζονται για την τουριστική περίοδο του 2015 και «αδειάζουν» μαζικά τους χορηγούμενους (από την τουρκική κυβέρνηση, αλλά με ευρωπαϊκά χρήματα) λαθραία μετακινούμενους πληθυσμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σημαντικότατη αύξηση (περίπου 1.000 την ημέρα, με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό) εκείνων που εξ ανάγκης ωθούνται να μετακινηθούν προς την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό τα τουρκικά ξενοδοχεία είναι έτοιμα να δεχθούν τους τουρίστες, ενώ από την άλλη πλευρά δημιουργούνται τριτοκοσμικές εικόνες στα ελληνικά νησιά, με εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) περιφερόμενους λαθρομετανάστες.
Το πλέον αρνητικό είναι πως αυτή η εικόνα δεν είναι απλώς αποκρουστική για τους τουρίστες που ήρθαν ή που πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα. Η εικόνα αυτή είναι επικίνδυνη για τους ευρωπαίους, οι οποίοι έχουν τρομοκρατηθεί ήδη, επαρκώς, από τα γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί στην Ευρώπη και στα οποία μετείχαν φανατικοί ισλαμιστές.
Ποιος, λοιπόν, εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό (άρα και στην ελληνική οικονομία) εάν συνεχιστεί αυτό το «αφήγημα» της λαθρομετανάστευσης;
Ποιος και πως μπορεί να μεταπείσει τους ευρωπαίους τουρίστες ότι δεν θα διατρέχουν κανέναν κίνδυνο από κάποιον λιμοκτονούντα λαθρομετανάστη ή από κάποιον φανατικό ισλαμιστή;

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, έως και… αυτοκτονικές διαθέσεις. Καλό θα ήταν να τις κρατήσει στο εσωτερικό της και να μην επιτρέψει ιδεοληπτικούς (π.χ. υφυπουργό Λαθρομετανάστευσης) ή σε γνωστούς – άγνωστους μετέχοντες σε Μ.Κ.Ο. που διαχειρίζονται μεγάλα οικονομικά ποσά περί της λαθρομετανάστευσης, να λειτουργούν κατά της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας και να λειτουργούν ως «δούρειοι ίπποι» για την ίδια τη χώρα. 
Πρώτιστο μέλημα της (κάθε) κυβέρνησης είναι η θωράκιση των συνόρων της χώρας και ο απόλυτος έλεγχος εισόδου και εξόδου από αυτήν.
Εάν μία κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να εξασφαλίσει τα σύνορα της επικράτειας και εν γένει την εθνική κυριαρχία, τότε αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί παραβιάζοντας το ίδιο το Σύνταγμα εκθέτοντας σε τεράστιους κινδύνους το σύνολο της χώρας και των πολιτών της. Και μία τέτοια κυβέρνηση είναι απολύτως σαφές πως δεν έχει κανέναν λόγο περαιτέρω ύπαρξης, αλλά αντίθεα, έχει πάρα πολλούς λόγους άμεσης διάλυσής της, αφού στην πραγματικότητα στηρίζει τον εποικισμό της χώρας, με ό,τι τραγικό μπορεί να σημαίνει αυτό για την ίδια τη χώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου