Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ (εμείς τον λέμε και ΠΟΥ(Σ)ΤΙΝ μετά την πουστιά του προς την Κύπρο! )

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 13.00 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ 
ΤΟΝ Β. ΠΟΥΤΙΝ - ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τη 

σύζυγό του Μπέτυ (φωτογραφίες)

Στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τη σύζυγό του Μπέτυ (φωτογραφίες)
Επί ρωσικού εδάφους βρίσκεται πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς έφτασε στη Μόσχα, όπου θα συναντήσει την Τετάρτη τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Λίγο μετά από την προσγείωση, ο πρωθυπουργός «ανακοίνωσε» την άφιξή του και μέσω του Twitter. «Αφιξη νωρίτερα στη Μόσχα. Αύριο το μεσημέρι συνάντηση με το ρώσο Πρόεδρο κ. Πούτιν», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Μαζί του στη Μόσχα ταξίδεψε και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, ενώ τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Στη Μόσχα, τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν με μία λιτή τελετή Ρώσοι αξιωματούχοι.
Οι διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που θα ξεκινήσουν με τετ-α-τετ συνομιλίες στις 13:00 στο Κρεμλίνο, βρίσκονται στο επίκεντρο της τριήμερης επίσκεψης εργασίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που έφθασε απόψε στη ρωσική πρωτεύουσα.
Στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τη σύζυγό του Μπέτυ (φωτογραφίες)
Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός στο κυβερνητικό αεροδρόμιο «Βνούκοβο» από τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ, την Ελληνίδα ομόλογό του κ. Δ-Μ.Κουμανάκου και τον δ/ντή εθιμοτυπίας του ρωσικού ΥΠΕΞ. Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκινά στις 10:00 με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στα τείχη του Κρεμλίνου. Μετά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν αναμένεται η υπογραφή σειράς συμφωνιών, μεταξύ των οποίων το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την επόμενη διετία (το οποίο δεν είχε ανανεωθεί μετά το 2012), η Διακήρυξη για τα 70χρονα της αντιφασιστικής Νίκης, καθώς και το πρόγραμμα συνεργασίας για το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Νάντια Βαλαβάνη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, θα έχει την Πέμπτη συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο και τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής) Σεργκέι Ναρίσκιν.
Στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τη σύζυγό του Μπέτυ (φωτογραφίες)
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ μεταξύ των θεμάτων, που οπωσδήποτε θα θιγούν στις διμερείς συνομιλίες, είναι και η άρση του εμπάργκο εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα. «Καταγράφουμε την πτώση του όγκου ανταλλαγών στον τομέα αυτό, η οποία σχετίζεται με την αναγκαστική επιβολή απαντητικών μέτρων ως προς σειρά προϊόντων. Μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι έτσι, είτε αλλιώς το ζήτημα θα θιγεί αναμφισβήτητα», είπε ο κ. Πεσκόφ.
Το απόγευμα η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με μέλη της ελληνικής ομογένειας στη Ρωσία

Την Πέμπτη, 9 Απριλίου, ο πρωθυπουργός θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO). 
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν (Sergey Naryshkin) τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ.κ. Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ. 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

• Στις 10:00 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
• Στη 13:00 Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ρώσο Προέδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
• Στις 14:00 Οι δύο αρχηγοί θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας.
• Στις 15:15 Θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή των εγγράφων.
• Στις 15:30 Θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου.
• Στις 18:30 Ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τους Προέδρους των Ομογενειακών Συλλόγων.
• Στις 19:00 Θα ακολουθήσει μια διευρυμένη συνάντηση με τους Ομογενειακούς Συλλόγους.

Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

• Στις 10:00 Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) με θέμα: “Οι ελληνορωσικές σχέσεις και η Ευρώπη.
• Στις 12:00 Θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.
• Στις 15:00 Θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρωθυπουργό, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στον Οίκο Δεξιώσεων της Ρωσικής Κυβέρνησης.
• Στις 16:30 Θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Κύριλλο στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ. ( ΠΗΓΗ ...ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου